Eos Junior T _ 2  (1).jpg

Et af Danmarks største udvalg af drivhuse

Dyrk din havehobby i et kvalitets drivhus fra VICA Danmark. Vi har et af Danmarks største udvalg - så tag os med på råd, og få et drivhus, som passer perfekt til dine drømme.

Med et hobbydrivhus fra VICA Danmark får du:
• Et drivhus med ekstra stærke aluminiumsprofiler 
• Pulverlakerede overflader
• Hærdet glas
• 5 års garanti på dit køb
• Fri fragt på din bestilling

Se mere

Nedenunder får du seks gode råd til, hvordan du skaber de bedste vilkår for dine planter i drivhuset.

6 gode råd: Sådan kan du optimere dit hobbydrivhus

1. Vælg den rette placering af dit hobbydrivhus

Det er ikke ligegyldigt, hvor du placerer dit drivhus, hvis du gerne vil skabe de bedste vilkår for dine planter. Dine planter har brug for en solid mængde sollys, men det er også vigtigt, at de får lidt skygge i løbet af dagen. Du bør derfor finde en plads i haven, hvor dit drivhus kan få både sollys og skygge – du bør dog ikke placere det under et træ, da store mængder skygge skaber gode vilkår for alger, ligesom løse grene kan ødelægge glasfacaderne. Det kan også være en rigtig god idé at placere gavlen i nord- og sydvendte retninger, hvor solen får opvarmet rummet hurtigere. I Danmark har vi sjældent vindstille dage, og derfor kan vi kun anbefale, at drivhuset er i god og robust kvalitet.

Pavillon Danmark orangeri drivhus (18).jpg (1)

2. Skab god ventilation

En tilpas temperatur er ikke tilstrækkeligt, for at dine planter kan gro – ventilation er også vigtigt. Faktisk bør vinduernes størrelse minimum svare til en tredjedel af gulvets areal. Med et drivhus fra VICA Danmark har du mulighed for at tilkøbe ekstra tagvinduer og lamelvinduer til siderne, så du altid er sikker på, at dine planter har den tilstrækkelige ventilation.

3. Frostfri drivhus

Benytter du drivhuset i de kolde vintermåneder – eventuelt til overvintring af eksotiske planter eller drivning af f.eks. tomatplanter, kan det være nødvendigt at holde drivhuset frostfrit. Dette kan let og forholdsvis billigt gøres med en termostat styret gasovn, som kan sættes til at starte ved f.eks. 5 grader.  Vi anbefaler ikke, at isolere drivhuset mod terræn, da man dermed også fjerner jorden naturlige varme som ligger på ca. 6-8 grader, og som er med til at holde drivhuset frostfrit et stykke af sæsonen.

Gå på opdagelse i vores katalog

Drømmer du om en grøn oase tæt på lyset og naturen? Så gå på opdagelse i vores nyeste katalog og se alle mulighederne inden for orangerier, udestuer, pavilloner og drivhuse. 

Se katalog
Pavillon Danmark specialløsning (2).jpg

4. Dyrk dine planter i krukker og plantesække.

Det er afgørende, at dine planter af og til får ny jord, så de får den rette næring til at gro. Ved at dyrke planter i krukker eller direkte i plantesække slipper du for at skifte jorden ud i hele drivhuset – men kan nøjes med at lægge nye plantesække

_MG_0810.jpg

5. Gør dit hobbydrivhus mere personligt og praktisk med ekstra tilbehør

Uanset om du vil have mere hygge eller mere praktisk indretning, kan du gøre meget med det rette tilbehør. Hold insekter og kryb ude med et smart insektnet, der passer perfekt til dit drivhus – og som både beskytter dine planter og gør det mere behageligt at opholde sig i hobbydrivhuset. Indret med praktiske blomsterkasser, som gør det nemmere at komme til planterne og optimerer opbevaringspladsen. Og suppler evt. med dekorative krukker og potter, som sikrer perfekt balance mellem det hyggelige og det funktionelle.

Eos Victorian T-model (5).jpg

6. Giv dine planter regnvand

Alle VICA Danmarks drivhuse kommer med integrerede tagrender, som du kan koble til en tønde eller en vandkande, som opsamler regnvandet. Vand planterne i hobbydrivhuset med kalkfrit regnvand, og spar på drikkevandet  – og gør noget godt for både miljøet og din vandregning. F.eks. kan tomatplanter med fordel vandes hver anden gang med regnvand.

Gå på opdagelse i vores store inspirerende showrooms

I vores skønne showrooms i Kolding og Greve kan du gå på opdagelse blandt vores mange forskellige og inspirerende orangerier, udestuer, pavilloner og drivhuse.

Find nærmeste showroom