Projekt / Orangeri

Bosted fik plads til mange funktioner og masser af lys

Fakta om projektet

Type
Fritstående orangeri
Kvm
72 m²
Døre og vinduer
3 stk. dobbelt skydedør med 3,5 cm lav dørtærskel.

10 stk. tagvinduer med automatisk oliepumpe (STORM)

4 stk. Lamelvinduer med manuel åbnefunktion.
Farve
RAL9005 sort
Brystningsmur
60 cm
Glas
4 mm hærdet glas
Profiler
Pulverlakerede aluminiumsprofiler
Fundament
Støbt sokkel
Sagsnummer
6447
favorite_border favorite Gem
Billeder fra projektet

”Vi oplever simpelthen, at alle bliver gladere og kommer i godt humør ude i orangeriet, hvor der selv på de mest grå og overskyede dage er meget mere dagslys at spore end i bostedets øvrige lokaler.”

Plads til forskellige aktiviteter
Om projektet

Plads til forskellige aktiviteter

Louisenlund i Kerteminde er et psykiatrisk bosted. Her hjælper man beboerne, som kan have mange forskellige psykiske udfordringer, med at få et sundere og lykkeligere liv. Det gør man ikke mindst ved at skabe trygge og velkendte rammer.

Over en længere periode havde personalet og ledelsen på Louisenlund overvejet, hvordan man skulle indrette sådan et rum, som både beboerne og de pårørende af og til efterspurgte: En slags multirum, hvor der både kunne være plads til forskellige aktiviteter, hvor der kunne holdes møder og samtaler af forskellig karakter, og hvor der også bare kunne være en rar og hjemlig stemning, så beboerne kunne mødes og hænge ud sammen.

Meget mere lys ind i rummet

Meget mere lys ind i rummet

En medarbejder kom en dag på den idé, at det sagtens kunne være et orangeri, der kunne rumme netop alle disse elementer – og det blev både medarbejdere og ledelsen hurtigt enige om, lød som den helt rette idé. Med et orangeri kunne man nemlig også – i modsætning til en mere traditionel tilbygning – få meget mere lys ind i rummet. Og netop lyset spiller en særdeles vigtig rolle for mange af beboerne. Ikke mindst i de mørke vintermåneder, hvor kulde, regn, blæst og mørke kan være en ekstra udfordring.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Vi har samlet en masse inspiration og gode råd i vores katalog, så du kan drømme dig hen og finde den løsning, der er den rigtige for dig.

Du vælger selv, om du vil se kataloget online – eller vil have det tilsendt fragtfrit med posten.