Flere lyse timer hver dag året rundt i en vinterhave

En vinterhave eller udestue er det ekstra rum, som giver dig flere lyse timer og får natur og udeliv tættere på hverdagen – året rundt. Hos VICA Danmark er vi specialister i løsninger, som kan bruges hele året og forlænge den tid, det er muligt at nyde de lyse timer både sommer og vinter. 

Hvis en udestue ellers kunne det, ville den sandsynligvis blive lidt skuffet, hvis du blot ser den som et rum mere i huset. En udestue er nemlig mere end blot flere kvadratmeter.

Din udestue hjælper med skabe læ for vind og vejr og selv på kølige sommeraftener kan du side lunt og godt i udestuen omgivet af lyset og naturen. Det er i udestuen, du kan se tordenvejret lyne og buldre helt tæt på og det er i udestuen, du kan tage formiddagskaffen og avisen med ud en kold vinterdag og nyde solens stråler gennem det dobbelte lag glas i taget.  

 

vica_faaborg_709.jpg

En udestue giver dig på mange måder flere muligheder, men kræver til gengæld også lidt opmærksomhed. Åbner du døren til udestuen en solrig vinterdag, får du hjælp til at varme huset op, men husk at lukke døren igen, inden solen går ned – ellers lukker du kulde ind i stedet for. Og midt på en sommerdag kan det hurtigt blive varmt at opholde sig i udestuen, men til gengæld er det behageligt i ydertimerne. 

En god tommelfingerregel er at holde temperaturen i udestuen på mindst 15 grader året rundt for at undgå kondens og sikre et godt indeklima for både møbler og mennesker. Udestuen varmes i mange timer op af solen, så den stabile temperatur kan nemt sikres med en lille termostatstyret elradiator. Dertil vælger mange at placere en brændeovn i udestuen, som udover at være en effektiv varmekilde også bidrager med stemning og hygge.

På både tag og også på nogle lodrette flader kan det for eksempel være en fordel at vælge glas med stop-sol funktion, som både dæmper stråling og varme fra solen. Stop-sol er en type glas der bruges meget i eksempelvis butiksfacader men i dag også i private hjem, da også mindsker blegning af tæpper og møbler.

Uanset hvilken løsning, du vælger hos VICA Danmark, matcher den i kvalitet nutidens byggestandarder. Det gælder fra det dybdeisolerede betondæk, havestuen har som fundament, over lavenergivinduer uden nævneværdig kuldestråling, til konstruktionen i enten plast eller aluminium.

Derfor vil en udestue også være en investering, der øger boligens værdi og er et godt argument, når din bolig engang skal sælges. Udestuen er altså en påbygning, der giver dig ekstra rum. Et rum, som ifølge tilbagemeldinger fra vores kunder ret hurtigt bliver det foretrukne sted at opholde sig.

Lad dig inspirere

Se vores katalog og få masser af inspiration og idéer til hvilke løsninger og designs, der passer til dig og din bolig.

Se katalog

En isoleret udestue er en perfekt løsning, hvis du gerne vil udvide boligen med flere kvadratmeter og komme tættere på lyset og naturen i årets kolde måneder eller forlænge de hyggelige sommeraftener med familien og vennerne uanset vind og vejr. Med hvad koster en udestue?

Se priser

Har du brug for hjælp ?

Der er ofte mange overvejelser i forbindelse med investeringen i et orangeri eller udestue. Hvilken stilart passer bedst til huset og haven? Og i hvilke materialer? Uanset husets arkitektur og havens udformning kan vi hjælpe med at finde en løsning, der passer præcis til dig.

Book et møde