VDK - orangeri - Svenstrup  (1).JPG

Genskabte barndomsminder i det integrerede orangeri

Duften af planter, varme fra brændeovnen og masser af hygge. Sådan husker Pia barndommen i bedsteforældrenes udestue, og det var netop disse skønne minder, parret ønskede at gengive, da beslutningen om at tilføje et orangeri til plantegningen blev taget. Det integrerede orangeri var således en del af projektet fra starten, da de i 2018 gik i gang med at bygge deres drømmehjem.

VDK - orangeri - Svenstrup  (5).JPG

Her samles familien

Som så ofte før, nyder familien på 4 en hyggelig eftermiddag i det lune orangeri, der pryder den ene ende af det nybyggede hus i Svenstrup, syd for Aalborg. ’Vi trækker helt automatisk ud i de lyse omgivelser i orangeriet, hvor vi samles om et spil, en kop kaffe og en god snak om dagen, der er gået.’

'Vi behøvede slet ikke at bygge så stort et hus, for vi er herude hele tiden'

VDK - orangeri - Svenstrup  (2).JPG

Liv og lys i orangeriet

I det hele taget foregår det meste af familiens fællestid i orangeriet. Af de 215 m2, som det nybyggede hus rummer, er orangeriet uden tvivl det rum, familien bruger mest. ’Man drages af lyset, som selv på gråvejrsdage strømmer ind fra alle sider, og man kan slet ikke lade være med at opholde sig herude’.

VDK - orangeri - Svenstrup  (3).JPG

De fire årstider nydes fra første række

Hver årstid har sin charme, og familien drager nytte af muligheden for at kunne nyde dem alle fra forreste række i det isolerede orangeri.

I foråret, efter mange måneder med få lyse timer, giver det en ekstra portion energi at kunne starte dagen i orangeriet, og få glæde af solens allerførste stråler. I weekenderne når børnene vågner tidligt, trækker hele familien ud i orangeriet, hvor den står på morgenkaffe, nærhed og fri leg under ’åben himmel’. 

VICA Danmark - Orangeri - Svenstrup (4).JPG
VICA Danmark - Orangeri - Svenstrup (10).JPG
VDK - orangeri - Svenstrup (6).JPG
VICA Danmark - Orangeri - Svenstrup (3).JPG

'Som at vågne op midt i naturen'

En tilbagevendende og helt særlig begivenhed er, når den står på fællesovernatning i orangeriet. Her ligger familien samlet på madrasser på gulvet, og nyder det direkte udsyn til stjernehimlen. ’Det er en anderledes og hyggelig måde at være sammen på, og når man vågner, er det som at vågne op midt i naturen’.

VICA Danmark - Orangeri - Svenstrup (14).jpg

Gå på opdagelse i vores katalog

Drømmer du om en grøn oase tæt på lyset og naturen? Så gå på opdagelse i vores nyeste katalog og se alle mulighederne inden for orangerier, udestuer, pavilloner og drivhuse. 

Se katalog

Orangeri, udestue, pavillon eller drivhus?

Se vores store udvalg og få masser af inspiration til hvilken løsning der passer til dig og din bolig.

Se mere