Projekt / Orangeri

En kreativ oase for farveglade børn i alle aldre

Fakta om projektet

Type
Integreret orangeri
Kvm
51,4 m²
Varmekilde
Brændeovn
Døre og vinduer
2 stk. lamelvinduer med manuel åbning og 2 stk. dobbelt skydedør. 8 stk. tagvinduer med automatisk åbner (STORM).
Farve
Sort (RAL 9005)
Glas
4 mm hærdet sikkerhedsglas
Profiler
Holdbare og stærke aluminiumsprofiler, pulverlakeret. Integrerede aluminiumstagrender og nedløb inkluderet. Sprosseafstand 74 cm
Specielt
Ekstra kraftige spær.
Beskrivelse
Orangeri Gigant
Sagsnummer
06316
favorite_border favorite Gem
Om projektet

En kreativ oase for farveglade børn i alle aldre

Orangerier er ikke reserveret til udelukkende at kunne benyttes i villahaver, når det gælder om at forlænge sæsonen, og når man har brug for en god kombination af plads og lys. Det er orangeriet hos Tina og Peder Kristensen og Henne Strand Camping & Resort, som de ejer, et strålende eksempel på.

Hos Henne Strand Camping & Resort havde man allerede et sted, hvor pladsens børn kunne mødes og kaste sig ud i forskellige kreative aktiviteter: Villa Krea. Men i forbindelse med en ombygning af pladsens svømmefaciliteter var man nødt til at inddrage bygningen, så Tina og Peder var derfor på udkig efter en ny løsning.

Smæk for skillingen

”Det blev hurtigt tydeligt for os, at vi på godt jysk ville kunne få rigtig meget smæk for skillingen med et orangeri fra Vica”, siger Peder og forklarer videre:

”Hvis vi relativt hurtigt skulle bygge et billigt skur til aktiviteterne, ville al hyggen forsvinde, og det ville aldrig blive andet end et skur. Skulle vi omvendt til at opføre en egentlig bygning, ville det både tidsmæssigt og økonomisk blive et helt andet projekt. Orangeriet viste sig derfor at være helt perfekt for os. At det så ovenikøbet gik stærkt med at få tegningerne klar og orangeriet opført var blot yderligere et plus.”

Man kan indefra følge med i, hvad der foregår udenfor. Og omvendt.

Orangeriet har arvet navnet Villa Krea, og her stiller Henne Strand Camping & Resort en masse materialer til rådighed for pladsens børn og alle øvrige kreative sjæle. På helligdage og i sommersæsonen er der derudover tilknyttet forskellige instruktører, og det gode ved en bygning af glas er blandt andet, at man indefra kan følge med i, hvad der foregår udenfor – lige som børnene, der går forbi udenfor, kan få færten af de mange muligheder indenfor.

”Campingpladsen har åbent hele året, og det har vores orangeri også. Hvis det bliver for varmt, kan vi jo bare slå dørene op. Og når det er køligt udenfor, holder vi dørene lukkede og fyrer op i den hyggelige brændeovn”, fortæller Peder.

NaturNørd og pytonslanger har gæstet orangeriet

Han tilføjer, at man i forbindelse med orangeriet har et virkelig godt samarbejde med kommunen i det regi, der hedder NaturKulturVarde. Her får man jævnligt besøg af naturformidleren Jonas Gadgaard, bedre kendt som NaturNørd, og hvis vejret ikke er til lange udflugter under åben himmel, afholder han i stedet arrangementet under orangeriets tag. Han er ikke bleg for at tage forskellige dyr med, og således har Villa Krea da også haft besøg af noget så eksotisk som en pytonslange – ja, sågar en albinopytonslange har kigget indenfor!

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du hele 268 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

Inspiration
VICA Muret pejs og skorsten giver ekstra hygge Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Muret pejs og skorsten giver ekstra hygge

VICA Med direkte forbindelse til stjernerne... Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Med direkte forbindelse til stjernerne...

VICA Orangeriet binder hus og terrasse sammen Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Orangeriet binder hus og terrasse sammen

VICA Rum til ro og velvære Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Rum til ro og velvære

VICA Havens bedste sted Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Havens bedste sted

VICA Fra træt garage til smukke rammer for livsnydere Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Fra træt garage til smukke rammer for livsnydere

book_online Book møde