Projekt / Orangeri

Et skønt frirum for både de to- og de firbenede familiemedlemmer

Fakta om projektet

Type
Integreret orangeri
Kvm
18,3 m²
Døre og vinduer
1 stk. Lamelvindue manuel åbning
1 stk. Skydevindue dobbelt
1 stk. Dobbelt skydedør
3 stk. tagvinduer med automatisk åbner (oliepumpe), STORM
Farve
RAL 7016 antracitgrå
Glas
4 mm hærdet sikkerhedsglas
Profiler
Pulverlakerede aluminiumsprofiler
Tag
Pulverlakerede aluminiumsprofiler med 4 mm hærdet glas
Sagsnummer
7759
favorite_border favorite Gem
Billeder fra projektet
Om projektet

Sydlandsk stemning

”Her er nærmest en helt sydlandsk stemning, når først stearinlysene og lyskæderne bliver tændt”, fortæller Martin Kongsted fra Tommerup på Fyn begejstret om den dejlige atmosfære i det flotte orangeri fra VICA Danmark, der blev en del af familien Kongsteds hjem i sommeren 2021.

”Et af de første arrangementer i vores orangeri var, da jeg havde inviteret til en lille drengesammenkomst for min madklub. Vi sad her helt til klokken to om natten, og sådan en sommeraften fornemmer man virkelig, at det er nogle helt specielle rammer, der nu er med til at udgøre ens hjem”.

Det er dog mindst lige så meget i hverdagen, at såvel Martin som hans hustru Anette og parrets børn benytter sig af orangeriet, som de har direkte udgang til fra opholdsstuen i deres moderne villa.

Det første rum vi søger imod

”Så snart vi kommer hjem, sætter vi os faktisk ud i orangeriet med en kop kaffe og taler om dagen, der er gået”, siger Martin. ”Vi har tre børn – Selma, Karl-Emil og Anton – så der er en del planlægning og logistik, der skal gå op i en højere enhed i det daglige. Det er tit dét, vi taler igennem om eftermiddagen, og orangeriet er virkelig blevet et frirum for os, hvor vi føler, at vi kan lade op og tage en pause sammen”.

Det er især de gavmilde mængder af sollys i orangeriet, der giver en rigtig god form for energi, forklarer Martin videre, og det var da også netop for at få mest muligt udbytte af solens stråler, at familien allerede ved opførelsen af deres hus i 2011 vidste, at hjemmet skulle have et orangeri. Der ligger således hele ti års forberedelse bag opførelsen, og for familien Kongsted har det været en vigtig del af processen, at det hele var grundigt gennemtænkt fra starten.

Planlagt i detaljer

”Det har fungeret rigtig, rigtig godt for os, at vi har givet os tid til at få det hele planlagt i detaljer. Vi ville undgå, at det kom til at ligne en tilbygning, og at vi skulle lave lappeløsninger hen ad vejen. Et af de valg, som vi er rigtig glade for, er de meget store sidevinduer, for de bidrager meget til følelen af, at man sidder udenfor. Derudover er vi rigtig glade for foldevinduet i gavlen, og hvis vi skulle ændre på noget, så ville vi nok have valgt at få et mere af dem.”

Et rum til alle medlemmer af familien

Selvom de tobenede medlemmer af familien Kongsted især er glade for solskinsdagene i de nye, dejlige rammer, så er der dog også et familiemedlem, som især nyder at indtage orangeriet, når det regner. ”Vores hund Nuka lægger sig tit ud på de kølige fliser og lytter til regndråberne, der trommer mod taget – så orangeriet fungerer faktisk også som noget af et luksushundehus”, griner Martin.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog. 
Henter du inspirationsbogen inden d. 11. august, deltager du samtidig i konkurrencen om et fint solsejl – perfekt til at få lidt skygge på terrassen eller i haven*.

Lad dig inspirere af mere end 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

*Vi trækker lod om ét solsejl til en værdi af 2.195,- blandt alle, der har hentet kataloget i perioden 3. juli til 11. august. Vinderen får direkte besked. 

Inspiration
VICA Folk stopper op og beundrer orangeriet... Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Folk stopper op og beundrer orangeriet...

VICA Et stort orangeri som den perfekte tilbygning Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Et stort orangeri som den perfekte tilbygning

VICA God rådgivning førte til den helt rigtige beslutning Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

God rådgivning førte til den helt rigtige beslutning

VICA Udsøgt landejendom får orangeri i særklasse Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Udsøgt landejendom får orangeri i særklasse

book_online Book møde