Projekt / Orangeri

God rådgivning førte til den helt rigtige beslutning

Fakta om projektet

Type
Integreret orangeri
Kvm
32 m²
Varmekilde
Brændeovn
Døre og vinduer
2 stk. lamelvinduer med manuel åbning og 1 stk. dobbelt skydedør. 4 stk. tagvinduer med fuldautomatisk sensor, vind-, og vand- og varme styret.
Farve
Sort (RAL 9005)
Brystningsmur
600mm
Glas
4 mm hærdet sikkerhedsglas
Profiler
Holdbare og stærke aluminiumsprofiler, pulverlakeret. Integrerede aluminiumstagrender og nedløb inkluderet. Sprosseafstand 74 cm
Specielt
Ekstra kraftige spær.
Beskrivelse
Orangeri Gigant
Sagsnummer
7769
favorite_border favorite Gem
Om projektet

Læ og brændeovnshygge i landlige omgivelser

Træerne i læbæltet omkring Susanne og Kim Madsens landejendom læner sig godt østover, for der er masser af sus på vestenvinden i de smukke, landlige omgivelser nær Skive.
 
”Vinden suser altid om hjørnerne herude på landet, og da vi fik opført vores hus i 2009, fik vi ikke etableret et sted udenfor, hvor vi kunne sidde i læ”, fortæller Susanne. ”Derfor begyndte vi kigge efter en løsning, der ville passe til ejendommen, og vi faldt hurtigt over orangerierne fra Vica Danmark – særligt fordi de har en så god, gedigen kvalitet”.

Mørkt eller hvidt orangeri?

Susanne fortæller videre, at det også betød meget for parret, at der var mulighed for at komme og se Vicas udstilling, og at der igennem hele processen var et stort fokus på vejledning og rådgivning.
 
”Efter det første møde med Vica følte vi os ikke klar til at tage den endelige beslutning om, hvilket orangeri vi gerne ville have – men vi er glade for, at vi bestilte et ekstra møde. Efter dét blev vi for eksempel klar over, at vi skulle vælge et mørkt stel og ikke et hvidt – selvom huset har hvide vinduer. Vi talte også med den arkitekt, der stod bag tegningerne til vores hus, og han var helt enig i, at det mørke stel ville passe bedst til ejendommens udtryk”.
 

Brændeovnen er med til at skabe den hyggelige stemning

Blandt de forskellige tilvalg, som Susanne og Kim har foretaget i forhold til orangeriet, fremhæver de især deres store gasbrændeovn.
 
”Da vi fik bygget huset, overvejede vi et få en almindelig brændeovn, men det er der jo en del arbejde forbundet med i forhold til rengøring”, forklarer Susanne. ”Vi savnede dog stadig den hyggelige stemning, som en brændeovn kan give, så da vi øjnede muligheden for at få det i orangeriet, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle have det. Da vi så ovenikøbet har eget biogasanlæg, synes vi, at det var sjovt, med en gasbrændeovn, som nærmest ikke kræver nogen rengøring”.
 

Skumringstid er orangeri tid

Susanne uddyber, at parret særligt i efterårstiden har nydt at sidde i orangeriet og spise aftensmad, imens der er tændt op i brændeovnen, og mørket lige så stille falder på udenfor. Alt i alt er Susanne og Kim meget glade for den tid, de bruger i orangeriet, og der er allerede planer om, hvordan rammerne kan indrettes endnu hyggeligere:

”Lige nu har vi kun et citrontræ og et figentræ herude, men vi har jo heldigvis plads til mange flere planter, så det glæder jeg mig til, at vi får”, siger Susanne. ”Det er dejligt selv at kunne dyrke noget af det, som er lidt specielt på de her breddegrader”.

Orangeriet får inde- og udelivet til at smelte sammen

Åben huset op med det smukkeste uderum i glas – og træd direkte ud i lyset. Oplev hvordan hverdagens mange aktiviteter flyttes ud under åben himmel og skaber rammerne om det perfekte værested.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du hele 268 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

Inspiration
VICA Som at komme en dejlig tur hjemmefra – i egen have Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Som at komme en dejlig tur hjemmefra – i egen have

VICA "Det er det bedste sted at opholde sig" Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

"Det er det bedste sted at opholde sig"

VICA Tænk det hele ind fra start: Et gennemført orangeri med særlige løsninger Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Tænk det hele ind fra start: Et gennemført orangeri med særlige løsninger

VICA Efterårets gyldne farver Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Efterårets gyldne farver

VICA Naturen er hentet indenfor Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Naturen er hentet indenfor

book_online Book møde