Hvilket uderum skal jeg vælge?

Udestue. Drivhus. Pavillon. Pergola. Orangeri. Terrasseoverdækning.

Der er mange skønne glasbygninger og overdækninger at vælge imellem, når du skal designe et uderum, som passer til lige netop dine drømme. Derfor giver vi dig her på siden et overskueligt overblik over dine muligheder.

Få guiden til dit valg af uderum

I denne guide finder du inspiration, tips og vejledning til at vælge et uderum, der passer til dine drømme og behov. Uanset hvilke ude-drømme, du går med, kan vores guide hjælpe dig igennem de forskellige muligheder for at skabe det perfekte uderum.

Tag det første skridt mod at realisere drømmen i dag ved at downloade vores guide her.

Jeg accepterer VICA Danmarks privatlivspolitik*
Tilmeld mig VICA Danmarks e-mailliste*
*Du accepterer samtidig vores privatlivspolitik og at vi må kontakte dig for opfølgning og relevant markedsføring.

Når du skal vælge din nye overdækning eller glasbygning, giver det mening først at beslutte:

 1. Drømmer du om en overdækning, så du kan nyde hele sommeren i haven
   
 2. Eller vil du have en glasbygning, som giver huset et ekstra (ude)rum?

Vælger du en overdækning, skal du tænke over:

 1. Om overdækningen skal være integreret på huset eller stå som en oase i haven?
 2. Om taget skal være fast glas tag eller med roterbare lameller?

 

Det giver 4 forskellige kombinationer af overdækninger med hver deres egenskaber

 1. Fritstående overdækning med fast tag
 2. Fritstående overdækning med roterbart lameltag
 3. Integreret overdækning med fast tag
 4. Integreret overdækning med roterbart lameltag

Vælger du en glasbygning, er næste step at overveje:

 1. Skal din glasbygning være en integreret del af dit hus? Eller stå frit i haven?
 2. Skal det være en isoleret helårs løsning eller en uisoleret glasbygning?

 

Det giver 4 forskellige kombinationer af glasbygninger med hver deres fordele

 1. En fritstående, isoleret glasbygning
 2. En fritstående, uisoleret glasbygning
 3. En integreret, isoleret glasbygning
 4. En integreret, uisoleret glasbygning.

Til både din overdækning og glasbygning er det også vigtigt at overveje:

 1. Størrelsen og udformningen
 2. Stilen og farven
 3. Arkitekturen i forhold til eksisterende bolig
 4. Bygningsmæssige tilvalg såsom sider på overdækningen eller muret sokkel på glasbygningen

 

Uanset hvad dit valg i sidste ende falder på, garanterer vi dig en løsning, som harmonerer med omgivelserne. Med en af vores glasbygninger eller overdækninger får du en sammensmeltning af det elegante og smukke udtryk med det robuste og solide, som du kan have glæde af i mange år.

Det første og vigtigste spørgsmål:

Hvad drømmer jeg om?

Den bedste løsning får du nemlig, hvis du har overvejet, hvilke drømme, ønsker og behov du har for uderummet. Drømmer du om et uderum med plads til hele familien? Eller drømmer du om en lille oase midt i frodigheden? Så er vi nemlig allerede tættere på hvor stor eller lille din glasbygning eller overdækning skal være. Er drømmen at bruge uderummet året rundt, eller ønsker du at forlænge sæsonen? For når du har overvejet dette, er vi også kommet et skridt tættere på, om det skal være en isoleret helårsløsning, en uisoleret løsning eller en overdækning, der forlænger sæsonen. Jo flere overvejelser du gør dig, jo tættere kommer du på den helt rigtige uderum for dig.

Fritstående eller integreret løsning?

Drømmer du om at søge ud i haven til din helt egen lille oase – dit ”sommerhus” midt i haven, hvor du i ro kan hygge dig med en god bog eller din hobby?

Eller har du en ide om at forlænge huset med et smukt uderum, som åbner huset op og får udeliv og indeliv til at smelte sammen? Hver type glasbygning og overdækning giver sine egne unikke udfoldelsesmuligheder.

Udlev dine drømme om et magisk uderum.

Her kan du opfylde behovet for lys, ro og nærvær i hjemmet, og ikke kun når du er ude at rejse eller i sommerhus. Skab din helt egen lille oase med en fritstående løsning, eller åbn hjemmet op til naturens lys med en integreret glasbygning eller overdækning.

Vælg din yndlingsbeliggenhed og -model

Fritstående glasbygninger og overdækninger – dit frirum i haven

Når du vælger en fritstående glasbygning eller overdækning, skal du blot finde det perfekte spot i haven.

Sammenlignet med en integreret løsning skal du ikke her tænke over, om glasbygningen passer perfekt til huset, men til havens rum. Det vil sige at (næsten) alt kan lade sig gøre med denne løsning

Du kommer væk fra hverdagen – med kun få skridt er du midt i frodigheden og lyset. Herfra kan du nyde din have, dit hus og omgivelserne fra et nyt perspektiv.

 • Vælg en glasbygning / overdækning og en beliggenhed – så er du allerede tættere på at få drømmen om uderummet gjort til virkelighed. Vælg enten et orangeri, drivhus, terrasseoverdækning, pergola eller pavillon alt efter dine ønsker og behov.
 • En fritstående model giver dig stor arkitektonisk frihed. Selvom du måske bor i et nyt og moderne hus, kan du sagtens vælge en fritstående løsning i et mere traditionelt og klassisk udtryk.
 • Opførelsen af en fritstående model er mindre kompleks end ved en integreret løsning. Det gør den fritstående glasbygning eller overdækning til et oplagt valg, hvis du ønsker en hurtig og enkel byggeproces.
 • Der kan være færre omkostninger forbundet med opførelsen af en fritstående løsning sammenlignet med en løsning integreret på huset, som ofte kræver forskellige tilpasninger.
 • Få mere ud af din have, og nyd blomster, planter og æbletræer helt tæt på. Oplev, hvordan haven omslutter dig, og følg med i årstidernes skiften.  

Med en fritstående løsning kan du vælge enten:

En isoleret glasbygning, som giver dig mulighed for at bruge uderummet hele året rundt – som det perfekte sommerhus midt i haven.

En uisoleret glasbygning, der er med til at forlænge sommeren i haven og gør, at du kan tage forskud på foråret.

En overdækning uden sider, der giver ly for regnen, men stadig lader dig nyde de varme stråler fra solen – så får du have-glæde hele sommeren.

En overdækning med sider, så du får læ for både regn og vind, og gør din terrasse eller oase mere brugbar, hvis haven er meget udsat.

Lad huset og uderummet smelte sammen

Integreret glasbygning og overdækning – når ude- og indeliv bindes sammen

Er drømmen en integreret glasbygning eller overdækning? Det giver dig helt nye udfoldelsesmuligheder og lader dig på smukkeste vis udviske grænsen mellem udeliv og indeliv. Få direkte adgang til lys og natur – og udvid samtidig boligen med et helt nyt rum, fuld af muligheder.​​​​​​

Vælger du en integreret løsning, hjælper vi dig med at skabe den perfekte glasbygning eller overdækning til netop dit hus. Integreret så naturligt, og tilpasset huset så arkitektonisk at det ser ud som om, den altid har været der.

 • Træd direkte ud i uderummet fra huset, og nyd haven på tæt hold. For mange er det netop det, at glasbygningen eller overdækningen er integreret, der gør den til en essentiel del af huset.
 • Flyt spisestuen ud i lyset, og oplev, hvordan en helt særlig atmosfære danner rammerne om den perfekte middag med familie eller venner. Her kan du følge årstidernes skiften, mens du nyder lysets skær igennem de store glaspartier.
 • Glasbygningen åbner huset op, og de tilstødende rum nyder også godt af det større lysindfald i boligen.  
 • Tag vennerne med ud under åben himmel, og lad terrasseoverdækningen give ly, så I kan nyde både solens varme og regnens hyggelige dryp
 • Glasbygningens og overdækningens mange anvendelsesmuligheder øger boligens værdi – både i hverdagen, og hvis du en dag skal sælge.

Der er forskellige forhold at tage stilling til, når en glasbygning/overdækning skal integreres på boligen – fra arkitektonisk stil til taghældning, materialer og farve. Vores professionelle rådgivere står klar til at hjælpe og rådgive dig igennem processen.

Med en integreret løsning kan du vælge enten:

En isoleret løsning, der giver mulighed for at nyde lyset og naturen – året rundt.

En uisoleret glasbygning, som lader dig forlænge sommeren og tage forskud på det tidlige forår.

En overdækning uden sider, hvorfra du kan nyde hele sommeren, uanset vejret.

En overdækning med sider, så du får mere læ – og et meget bedre udeliv hele sommeren.

Skal din glasbygning være isoleret eller uisoleret?

Er drømmen en glasbygning, du kan bruge året rundt eller primært i sommerhalvåret?

Det er det afgørende spørgsmål, når du skal beslutte dig for en isoleret eller uisoleret glasbygning. Budgettet spiller også ind – der er flere etableringsomkostninger forbundet med de isolerede løsninger.

Valget afhænger af dine ønsker og drømme for uderummet, og hvad det skal bruges til. Ønsker du at sysle om sarte planter året rundt, eller drømmer du om at forlænge sæsonen og nyde haven og lyset lidt længere? Eller lidt af det hele? Og hvor meget tid forestiller du dig at tilbringe i din glasbygning?

Både isolerede og uisolerede glasbygninger giver unikke udfoldelsesmuligheder, du kan læse mere om herunder.

Isoleret glasbygning – helårsløsningen

Nyd behagelige temperaturer året rundt

Med en isoleret glasbygning kan du nyde lyset og naturen hele året rundt. Du er sikret et behageligt klima indenfor uanset vind og vejr med et støbt, isoleret gulv, som holder kulden væk fra dine fødder.

 • Det isolerede uderum bliver en integreret del af hverdagen og for rigtig mange af vores kunder et det blevet husets bedste rum, hvor mange af døgnets timer tilbringes.
 • Det er ikke kun dig, som nyder den gode temperatur året rundt. Det samme gør dine citrustræer og blomster. Orangeriet – som mange betegner deres isolerede glasbygninger – egner sig perfekt til sarte planter, som har brug for masser af lune og lys.
 • Selvom der er flere omkostninger forbundet med en isoleret løsning, får du også mere værdi for pengene. Du kan nemlig opholde dig i uderummet året rundt ubegrænset af den kolde årstid. Uderummet et nemt at opvarme med forskellige varmekilder om vinteren.
 • Dit uderum kan også holdes køligt om sommeren pga. de isolerede glas, særligt hvis du vælger vores Stop sol-løsning - så har dit uderum den rette temperatur hele året.
 • Den isolerede glasbygnings behagelige temperatur indbyder til aktiviteter både sommer og vinter. Brug uderummet som spisestue, hobbyrum, gildesal eller måske som yogastudio.
 • En balanceret temperatur året rundt gør, at du kan indrette uderummet lige som du ønsker med interiør, TV, højtalere eller andet, som kan tage skade af svingende temperaturer.
 • Brug uderummet til fødselsdage, halloween, påske eller jul, og dans om træet under stjernehimmelen. Den isolerede glasbygning byder på magiske aftener året rundt.

Vælg mellem to varianter af isolerede glasbygninger:

 • Fritstående glasbygning, når du gerne vil nyde din have fra nye vinkler i en oase af ro af velvære – tæt på lyset og naturen året rundt.
 • Integreret glasbygning, der lader dig træde direkte fra huset ud under “åben himmel”, med rum til hverdagens mange aktiviteter.
Uisoleret glasbygning – som forlænger sæsonen

Forlæng sæsonen i uderummet

En uisoleret glasbygning kan skabe rammerne om fantastiske stunder. Et ekstra opholdsrum, et væksthus, et tilflugtssted, selvom der grundlæggende er tale om et drivhus.

Ønsker du at tyvstarte sommeren og udelivet tidligere i foråret, er den uisolerede glasbygning et oplagt valg. Du får en sæsonløsning, som giver nye muligheder for at være i haven på de køligere sommeraftener eller spæde forårsmorgener. Spis ”ude” allerede fra marts – så snart solen skinner, bliver der lunt og lækkert i dit uderum.

Hold varmen

Er der noget hyggeligere end en brændeovn, som skaber hyggelige stunder og varmer uderummet op? Nyd flammernes skær og de knitrende lyde med et tæppe og en god bog i aftenens mørke. Brændeovnen forlænger sæsonen i den uisolerede løsning. Du kan også vælge andre varmekilder til de kølige dage og aftener – fx en varmepumpe, en varmeblæser eller en varmelampe.

En uisoleret glasbygning kan du vælge som enten:

 • Et fritstående drivhus, der lader dig dyrke grøntsager og andre planter og samtidig få et skønt opholdssted midt i frodigheden.
 • En integreret glasbygning, som giver dig fornemmelsen af at træde direkte ud i naturen.
Overdækning med fast tag - få ly for regnen

Nyd både sol og sommerregn under overdækningen

En overdækket terrasse eller pergola med fast tag giver dig ly for regnen, så du kan tilbringe hele sommeren ude i den friske luft.

Med fast tag på din overdækning får du et område, hvor havemøbler står beskyttet for regnen og solens skadende stråler. Du kan også selv nyde hele sommeren i havens frodige omgivelser, fordi regnen ikke længere sætter en stopper for glæderne.

En overdækning med fast tag er faktisk en helt unik mulighed for at nyde sommerregnen – den rytmiske dryppen på taget er afslappende. Det er her, du kan komme helt ned i gear i din sommerferie.

Typer af fast tag:

 • Glastag, der giver dig fuld udsigt til en blå himmel og sikrer, at solens lys altid kommer helt ned og varmer dig.
 • Polycarbonat i opal eller klar, der lader lyset strømme ned, men som skærmer for solens kraftige stråler, så du kan læse eller se på skærmen uden at blive blændet.
Overdækning med roterbare lameller - den moderne og luksuriøse løsning

Få det bedste ud af sommeren

Med roterbare lameller i taget på din terrasseoverdækning eller pergola får du en helt unik mulighed for selv at styre det danske sommervejr.

Når sommerregnen falder, kan du dreje lamellerne, så de lukker helt til og giver dig ly for regnen – så kan du nyde sommerregnens skønne duft og rolige dryppen på taget helt ude i haven.

Når solen titter frem bag skyerne, kan du åbne taget op, så du får helt naturligt sollys ned under overdækningen – så føles det næsten som at sidde helt ude.

Typer af roterbart tag:

 • Det almindelige roterbare tag, der kan drejes trinvist 150’ alt efter, hvor meget sol eller skygge du ønsker.
 • Det ultra-luksuriøse roterbare og skydebare tag, der kort sagt både kan drejes 150 grader eller skydes helt til side, så du ikke længere har en overdækning over dig.

Lad os hjælpe dig

Realiser drømmen om en smuk glasbygning eller overdækning – tæt på lyset og naturen. Har du spørgsmål til vores løsninger, priser, byggeprocessen eller andet, står vi altid klar til at rådgive.

Vi glæder os til at høre fra dig. 

Gennemse vores mange glasbygninger i vores katalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger og overdækninger. Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

VICA Danmarks inspirationskatalog
book_online Book møde