Udestue regler

Når du vil bygge en udestue, er der en masse regler, du skal være opmærksom på. Regler for udestuen er vigtige at overholde - og det er selvfølgelig noget, vi hjælper med. Bliv klogere på udestue regler her, og lad os hjælpe dig godt igang med dit udestue-projekt.

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video

En ekspert fortæller

Har du styr på byggereglerne?

Der er mange byggeregler, man skal være opmærksom på, når man vil opføre et uderum. Når du vælger en udestue fra VICA Danmark, får du hjælp til hele processen – fra design og byggetilladelse til opførelse af udetuen.

Skal du have byggetilladelse til en udestue?

Ja, du skal have byggetilladelse til at opføre en udestue. Uanset om udestuen skal være uisoleret eller isoleret, skal du have en byggetilladelse.

Det samme gælder, hvis du skal renovere eller erstatte en eksisterende udestue, eller hvis du vil lave en overdækket terrasse om til en udestue ved at tilføje sider.

Ansøgningen til en byggetilladelse er skriftlig og skal indeholde beskrivelse af udestuens opbygning, placering og materialer. Hos VICA Danmark hjælper vi dig fra start til slut - vi hjælper også med at udfylde ansøgningen til byggetilladelsen. Book et møde med en af vores dygtige rådgivere, så kan vi hjælpe dig et skridt nærmere drømmen om en udestue.

Er en udestue en tilbygning?

En udestue tilbygges på boligen, men det er ikke en tilbygning i byggeteknisk forstand. Når du vil opføre en integreret udestue, skal du søge om byggetilladelse, men det tæller ikke med i boligens kvadratmeter – til gengæld skal du have en facadedør mellem boligen og udestuen, for eksempel en terrassedør.

Uanset om udestuen er isoleret og må opvarmes eller er uisoleret, skal du være opmærksom på disse byggeregler.

Kan man sove i en udestue?

Man må ikke sove i en udestue – med det mener vi, at du ikke må overnatte i udestuen, da den ikke er godkendt til beboelse. Du må selvfølgelig gerne tage en lur i det dejlige uderum, men det må ikke bruges som et soveværelse. På trods af, at udestuen er påbygget huset, er den ikke godkendt til beboelse.

Tæller udestuen med i bebyggelsesprocenten eller boligarealet?

Udestuen tæller med i grundens bebyggelsesprocent, hvilket betyder, at du skal indmelde den til BBR.

Uanset om udestuen er isoleret eller ej, skal den ikke tælles med i boligarealet.

Hvad skal du tage højde for ved opførsel af en udestue?

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du bygger en udestue.

  • Søg altid byggetilladelse inden du begynder at bygge
  • Byggerier, herunder en udestue, på din grund skal have en minimumsafstand på 2,5 meter til skel
  • Hvis du allerede har en udestue, som du vil renovere, eller en overdækket terrasse, som du vil lave til en udestue ved at opsætte sider, skal du indberette det til BBR. Det er altid dit ansvar som husejer, at al bebyggelse på din grund er indberettet til BBR
  • Husk at opdatere din forsikring, når du får lavet en påbygning. Hvis der skulle opstå brand eller andre skader, vil du gerne være sikker på, at din forsikring dækker udestuen

Hvordan kan en udestue være ulovlig?

En udestue kan være ulovlig, hvis du ikke søger om byggetilladelse eller ikke lever op til gældende andre krav for tilbygninger og påbygninger.

Udskifter du en gammel udestue med en nye udestue, skal du alligevel undersøge, om det er nødvendigt at søge om byggetilladelse - nogle gamle udestuer er nemlig bygget uden tilladelse, og det er dit ansvar som boligejer at sikre, at du har tilladelse til at bygge.

Er du i tvivl om bebyggelsesprocent og byggetilladelse?

Er du usikker på, om dit byggeprojekt kræver en byggetilladelse, eller om du overstiger bebyggelsesprocenten på din grund? Eller vil du bare være 100% sikker på reglerne, inden du begynder at bygge? Så kontakt os og få en snak med en af vores rådgivere – vi kan hjælpe dig med reglerne og give dig en vurdering af dit projekt.

Andre byggeregler, der kan påvirke dit projekt

Før du får bygget en udestue, er det en god ide at rådføre dig ift. lokalplaner og byplansvedtægter for området, da der kan være andre reglementer, du skal overholde.

Hos VICA Danmark hjælper vi dig med hele projektet og sørger for, at alt er gjort klar og godkendt til byggeprocessen, inden vi bygger din udestue.

Se de skønne muligheder med en udestue

Du har mange muligheder, når du vælger at få bygget en udestue. Udestuen bringer lyset ind i dit hjem, og giver dig flere muligheder for at tilbringe dagene tættere på den skønne natur.

Med en udestue fra VICA Danmark vælger du selv, hvor du vil placere udestuen, hvilken farve spærrene skal have, og hvor stor den skal være. Vi hjælper dig med at designe din drømme-udestue, så du kan få mere plads og lys i hverdagen.

BLIV INSPIRERET

Besøg vores showroom og se de skønne glasbygninger

Går du med drømme om en udestue? En udestue udvider hjemmet og giver dit et unikt rum badet i lys. Her kan du finde ro, fordybe dig og læse en god bog - eller dække op til middag, underholde gæster og hygge med familien. Udestuen er dit frirum, hvor du kan udleve dine ude-drømme.

I vores showrooms kan du se alle vores dejlige glasbygninger og lade dig inspirere af mulighederne. Kom og besøg os!

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Få inspiration til din udestue i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger.

Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

Formularen fungerer muligvis ikke optimalt med Internet Explorer. Brug Google Chrome, Safari eller andet i stedet.

Inspiration til uderummet - Vica katalog 2023
book_online Book møde