Inspiration til udestue indretning

Er din udestue et rum til samvær med vennerne og familien? Er det dit kreative helle? Eller er det her, hvor du lader solens stråler give dig fornyet energi?

En moderne isoleret udestue har mange formål, og du kan bruge den hele året – også om vinteren, hvis den er opvarmet. Få inspiration til indretning af udestuen her.

Inspiration til udestue indretning

Hvordan indretter man en udestue?

Når du skal indrette din udestue, kan du først tænke over, om den skal bruges som stue, spisestue, hobbyrum eller noget helt fjerde - det er dit valg. Valget af møbler afhænger nemlig af dette. Her kan du blandt andet tænke over materiale og størrelse på møblerne. Naturlige materialer egner sig godt til udestuen, da det binder hus og have sammen på en naturlig måde.

Herefter kan du begynde at finde decor. Måske kan potter og planter give udestuen mere liv? Lys og lanterne giver en rolig og varm belysning, som er skøn både en sommeraften og hele vinteren. Og med duge, tæpper, plaider og puder får du et uderum med plads til hygge.

Fald til ro i udestuen

Udestuen er oplagt at bruge som en (ekstra) stue. Indretter du med en sofa eller lænestole, dejlige tekstiler, og god belysning kan du skabe et refugium. Synk ned i en blød sofa med en god bog eller fordyb dig i din hobby.

Udestuen bliver din egen oase til afslapning. Her er ro og lys. Omringet af vinduer kan nemt opleve naturen forandre sig i løbet af året. Det er magisk.

Du får en stue, et hobbyrum, et helle. Lige det, du har brug for.

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video

En ekspert fortæller

Brug solafskærmning i uderummet

En glasbygning er skøn, fordi den bringer ekstra lys i hverdagen. Men den store mængde sol kan også være til gene – især i sommermånederne, hvor den bager ned i glasbygningen. For at kunne nyde uderummet hele året, kan du med fordel opsætte gardiner eller afskærmning.

Hør en af vores eksperter fortælle, hvilke typer afskærmning, der kan bruges i uderummet, samt hvordan du opsætter det her.

Nyd maden under den store himmel

Du kan bruge udestuen til lige det, du vil. Mange oplever for eksempel glæden ved at gøre udestuen til en spisestue og nyde skønne middage med naturen på klos hold.

Med et spisebord i udestuen kan du samle familie og venner til dejlige stunder, hvor I kan bruge mange timer rundt om bordet. Udestuen sætter unikke rammer for samværet, og I kan nyde aftenlyset eller hygge jer til regnens rytmiske dryppen på glastaget. Her kan I sidde ude, selvom I sidder inde. Det er en helt unik oplevelse.

Skab ekstra hygge med puder og tæpper

Din udestue er dit rum til hygge – og typisk et rum hvor man kan tillade sig lidt mere i indretningen. Der er mange muligheder for at skabe din helt egen hyggelige oase, eksempelvis med puder og tæpper, der er bløde og som fylder din udestue med masser af stemning og hygge.

Du kan altid finde inspiration til indretning af udestuen i vores showrooms, hvor vi indretter vores flotte uderum.

Få varmen med en brændeovn i udestuen

Nyd den dejlige varme i udestuen, uanset vejret. I de kolde måneder giver udestuen også et helt unikt rum til afslapning. Med en brændeovn i udestuen kan du nyde de kolde dage med en varm kop kaffe eller te, mens du nyder havens rolige omgivelser – måske pakket ind i et blødt tæppe for at holde lidt mere på varmen? 

Der er mange måder at indrette udestuen, og uanset hvordan du vil skabe et dejligt uderum kan en brændeovn give den ekstra varme i vinteren.

Få naturen ind i din udestue

Udestuen er en oplagt mulighed for at tage noget af naturen med ind i boligen. Da din udestue generelt har et varmere klima end ude i haven, har du også mulighed for at indrette med planter og blomster, som ellers ikke ville kunne klare sig udenfor i det danske klima. Her kan du huse mange planter og få lidt grønne fingre - det skaber ekstra hygge og ro omkring dig i en travl hverdag.

Har du ikke grønne fingre? Så kan du skabe hyggen med tørrede blomster, plastic planter (der ser ægte ud!), og deko-grene. Uanset typen kan planter tilføre hygge og charme til din udestue. 

Møbler til udestuen

Med skønne møbler til udestuen kan du få den helt rigtige indretning. Med forskellige materialer, fx bambus eller flet, kan du skabe en dejlig oase, som du kan træde direkte ud i fra huset.

Møblerne er med til at skabe stemningen i udestuen – de giver komfort og stil. Møblerne kan også være med til at gøre udestuen til en naturlig forlængelse af huset: indretter du med sofa, gulvtæpper og planter, bliver udestuen endnu et rum i huset.

Få flere ideer til indretning af udestuen

Når du har fået din udestue og købt udestuemøbler, mangler du måske lidt mere til hyggen. Til de varme sommeraftener kan lanterner eller lyskæder skabe romance og glimte lidt i mørket.

Om vinteren har du måske behov for mere belysning, når du skal finde ro efter en travl hverdag. Du kan selvfølgelig også dekorere med kurve, krukker, potter og lysestager. Din udestue er dit frirum. 

Inspiration

Bestil katalog

Se vores store katalog med over 300 siders inspiration inden for orangerier, udestuer, pavilloner og drivhuse. Vi giver samtidig gode råd, tips og idéer fra havemanden og indretningsarkitekten.

book_online Book møde