Pergola reglement

Når du overvejer en pergola, er der nogle regler og reglementer, du skal være opmærksom på. Selvom en pergola ikke er en traditionel bygning, hører den under byggeloven, da det er en fast konstruktion.

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video

En ekspert fortæller

Kender du byggereglerne?

Kender du til alle byggereglerne i din kommune? Der er forskellige regler fra kommune til kommune. Der kan også være lokalplaner, der skal overholdes, når du vil opføre en pergola. 

Hos VICA Danmark er vi ekspert i byggereglementet, og vi hjælper dig med hele processen, hvis du vil have opført en pergola.

Skal du have byggetilladelse for at opføre en pergola?

Som udgangspunkt er svaret nej, du behøver ikke en byggetilladelse for at bygge en pergola. Men der er nogle undtagelser og overvejelser, du skal have in mente, inden du bygger.

Tæller pergolaen med i bebyggelsesprocent?

Småbygninger på din grund må samlet fylde op til 50 m² uden at skulle tælles med i bebyggelsesprocenten. Hvis du fx har en garage, skal arealet af denne lægges sammen med arealet af din pergola. Overskrider det samlede areal 50 m², vil det tælle med i bebyggelsesprocenten, og du skal søge om byggetilladelse, inden du går i gang.

Vær også opmærksom på, at det maksimale areal kan variere alt efter typen af din bolig, så vi anbefaler, at du undersøger dette, inden du bygger.

Reglementer

Indberet din bebyggelse til BBR

Først og fremmest skal du huske at indberette opførslen af din pergola til BBR (Bygnings- og Boligregistret), hvis den er 10 m² eller derover.

Dette gøres nemt via deres hjemmeside.

Andre regler

Hvad skal du tage højde for ved opførsel af en pergola?

Der er en række regler, du skal følge, når du starter dit byggeprojekt.

Afstand til skel

Placerer du din pergola eller anden bebyggelse mere end 2,5 meter fra skel, skal du blot være opmærksom på, hvor højt du må bygge og bebyggelsesprocenten.

Vil du opføre din pergola tættere på skel mod nabo eller sti end 2,5 meter, er der flere regler, du skal overholde:

  • Ingen del af bygningens ydervægge eller tag må være højere end 2,5 meter over terræn – eller det niveauplan kommunen har fastsat
  • De sider, der vender mod skel, må have en samlet længde på maks. 12 meter
  • Tagvand skal holdes på egen grund

Er du i tvivl om bebyggelsesprocent og byggetilladelse?

Er du usikker på, om dit byggeprojekt kræver en byggetilladelse, eller om du overstiger bebyggelsesprocenten på din grund? Eller vil du bare være 100% sikker på reglerne, inden du begynder at bygge? Så kontakt os og få en snak med en af vores rådgivere – vi kan hjælpe dig med reglerne og give dig en vurdering af dit projekt.

Andre byggeregler, der kan påvirke dit projekt

Før du får opsat en pergola, er det en god ide at rådføre dig ift. lokalplaner og byplansvedtægter for området, da der kan være andre reglementer, du skal overholde.

Hos VICA Danmark hjælper vi dig med hele projektet og sørger for, at alt er gjort klar og godkendt til byggeprocessen, inden vi opfører din pergola.

Se vores store udvalg af pergolaer

Du har mange muligheder for selv at præge udseendet og stilen på din pergola. Du kan blandt andet vælge materiale og farve, og vi kan bygge pergolaen efter mål, så den passer fuldstændig på din terrasse eller i din have.

 

Du skal også tænke over om din pergola skal:

  • Være integreret på huset, så du kan træde direkte ud på under din overdækning, og dermed lade hus og have smelte sammen.

Læs mere om vægmonterede pergolaer her

  • Være en fritstående oase, hvor du kan nyde haven på klos hold og virkelig komme ned i gear. 

Få inspiration til din dejlige oase i haven med en fritstående pergola

  • Have et fast tag, et tag med roterbare lameller eller et skydebart tag. De forskellige muligheder giver forskellige fordele og unikke oplevelser i haven. 

Du kan læse mere om valg af tag her

  • Have sider som enten kan være faste eller skydebare, for at få ekstra beskyttelse på vindblæste dage.

Få mere at vide om pergolaer med sider her

BLIV INSPIRERET

Få en fremvisning af vores pergolaer

Har du ude-drømme, der er svære at opfylde? Kontakt en af vores rådgivere, som kan give dig en fremvisning af vores produkter, gennemgå dine muligheder og fortælle mere om reglerne for opførsel af en pergola. Vi hjælper dig godt i gang!

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Få inspiration til din pergola i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger.

Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

Formularen fungerer muligvis ikke optimalt med Internet Explorer. Brug Google Chrome, Safari eller andet i stedet.

VICA Danmarks inspirationskatalog
book_online Book møde