Vi samarbejder med Pavillon Danmark. Er du interesseret i uisolerede drivhuse, orangerier og pavilloner - så gå til pavillondanmark.dk
Vi samarbejder med Pavillon Danmark

Hvad er et orangeri?

Et orangeri er et ekstra rum, som giver plads til hygge, grin, samtaler og fællesskab i selskab med planter, blomster og køkkenhave - hele året. Et orangeri kan indrettes og bygges helt efter temperament og behov. Skal det være adskilt fra huset? Skal det være en del af huset? Skal det være stort? Eller med og uden brændeovn?

Uanset hvad du vælger, så giver et orangeri dig mere plads i dit hjem, det forlænger den tid, det er muligt at nyde de lyse timer, både sommer og vinter, og du kommer tættere på naturen selv om du er indenfor. Mange nyder at tage fusen på vejret ved at sidde indenfor i orangeriet og nyde både sne og regn helt tæt på.

VICA Q3 (3).jpg

Idéen til et orangeri stammer oprindeligt fra de franske slotte, som havde brug for et sted at stille blomsterne fra haven om vinteren. Til det formål byggede man denne mellemting mellem et drivhus og en havestue, som man hurtigt fandt ud af også var behagelig at opholde sig i for mennesker - og ikke kun planter - om vinteren.

Et orangeri er byggeteknisk det samme som en udestue. Men mens udestuen altid er en påbygning til dit hus, kan orangeriet også opføres fritstående et andet sted på grunden på linje med en pavillon.

VICA orangeri 2.jpg

I kvalitet matcher orangeriet helt nutidens byggestandarder. Det gælder alt fra fundamentet, som er et dybdeisoleret betondæk, over lavenergivinduer, der har indbygget stop-sol funktion i glasset i taget for at tage toppen af solens stråler og varme, til konstruktion, der alt efter temperament og smag kan være plast eller aluminium.

orengeri-mellem-to-bygninger_01.jpg

Det er muligt at bygge et orangeri som en tilbygning, en mellemgang mellem to bygninger eller for sig selv et andet sted på grunden.

Det selvstændige orangeri kan være til dig, der ønsker et mere privat rum i forhold til resten af hjemmet, dig der har et sted på grunden med en fantastisk udsigt eller noget helt tredje. 

VICA orangeri 3.jpg

Et orangeri til både hygge og hobby

Et fritstående orangeri har en vigtig funktion i store familier, hvor man både kan rykke ned for sig selv og have en stille stund, og har det ekstra rum til familiesammenkomster.

Orangeriet gør det også muligt at dyrke planter året rundt, da temperaturen med blot en lille termostatstyret varmeblæser kan holdes stabil nok til at dyrke oliventræer og lignede. En stor del af varmen vil komme fra solen også om vinteren.

Der er friere rum og højere til loftet i naturen art. 2 (7).jpg

Populære farver til konstruktionen er lige nu sort eller antracit grå, men en bred pallette gør det muligt altid at vælge den helt rigtige farve i forhold til hus og omgivelser.

VICA har stor erfaring med valg af farver, der passer til dit hus, ligesom vi også kan rådgive omkring designet af orangeriet, så det matcher dine ønsker og idéer.

Har du brug for hjælp ?

Der er ofte mange overvejelser i forbindelse med investeringen i et orangeri eller udestue. Hvilken stilart passer bedst til huset og haven? Og i hvilke materialer? Uanset husets arkitektur og havens udformning kan vi hjælpe med at finde en løsning, der passer præcis til dig.

Book et møde