Hvad er et orangeri?

Fra franske slotte til danske hjem
Idéen til et orangeri stammer oprindeligt fra de franske slotte, som havde brug for et sted at stille blomsterne fra haven om vinteren. Til det formål byggede man denne mellemting mellem et drivhus og en havestue, som man hurtigt fandt ud af også var behagelig at opholde sig i for mennesker - og ikke kun planter - om vinteren. 

Med den særlige oase kan du skabe harmoni mellem udeliv og indeliv og nyde synet og duften af planter, der kræver lys og varme året rundt.

Med et orangeri er mulighederne mange. Indret dig med det, der inspirere dig mest, hvad enten det er en oase af grønne planter, plads til samvær med dine nærmeste eller noget helt andet.

Hvad er et orangeri?

Et orangeri er et ekstra rum, som giver plads til hygge, grin, samtaler og fællesskab i selskab med planter, blomster og køkkenhave - hele året. Et orangeri kan indrettes og bygges helt efter temperament og behov. Skal det være adskilt fra huset? Skal det være en del af huset? Skal det være stort? Eller med og uden brændeovn?

Uanset hvad du vælger, så giver et orangeri dig mere plads i dit hjem, det forlænger den tid, det er muligt at nyde de lyse timer, både sommer og vinter, og du kommer tættere på naturen selv om du er indenfor. Mange nyder at tage fusen på vejret ved at sidde indenfor i orangeriet og nyde både sne og regn helt tæt på.

01

Mange muligheder

Byggeteknisk er et orangeri det samme som en udestue. Men mens udestuen altid er en påbygning til dit hus, kan orangeriet også opføres fritstående et andet sted på grunden på linje med en pavillon.

I kvalitet matcher orangeriet helt nutidens byggestandarder. Det gælder alt fra fundamentet, som er et dybdeisoleret betondæk, over lavenergivinduer, der har indbygget stop-sol funktion i glasset i taget for at tage toppen af solens stråler og varme, til konstruktion, der alt efter temperament og smag kan være plast eller aluminium.

02

Få mere ud af lyset og naturen uanset årstid

Det er muligt at bygge et orangeri som en påbygning, en mellemgang mellem to bygninger eller for sig selv et andet sted på grunden.

Det selvstændige orangeri kan være til dig, der ønsker et mere privat rum i forhold til resten af hjemmet, dig der har et sted på grunden med en fantastisk udsigt eller noget helt tredje. Fælles for alle løsninger er at du kan komme tættere på lyset og naturen uanset årstid.

Isoleret orangeri

Kom tættere på naturen i alle årets måneder

Skal dit nye orangeri forlænge sommeren, eller vil du kunne nyde udelivet hele året? Måske skal du tage et kig på vores isolerede løsninger, og lade dig inspirere af en vinter helt tæt på havens smukke vinterlandskab. Med et isoleret orangeri kan du berige dit udeliv året rundt – du kan både nyde sommersolens varme og vinterens smukke landskab, mens du selv sidder i orangeriets varme.

03

Et orangeri til både hygge og hobby

Et fritstående orangeri har en vigtig funktion i store familier, hvor man både kan rykke ned for sig selv og have en stille stund, og har det ekstra rum til familiesammenkomster.

Orangeriet gør det også muligt at dyrke planter året rundt, da temperaturen med blot en lille termostatstyret varmeblæser kan holdes stabil nok til at dyrke oliventræer og lignede. En stor del af varmen vil komme fra solen også om vinteren.

04

Farver der matcher dine ønsker

Populære farver til konstruktionen er lige nu sort eller antracit grå, men en bred pallette gør det muligt altid at vælge den helt rigtige farve i forhold til boligen og de øvrige omgivelser.

VICA Danmark har stor erfaring med valg af farver, der passer til dit hus, ligesom vi også kan rådgive omkring designet af orangeriet, så det matcher dine ønsker og idéer.

Vil du høre mere?

Inspiration

Bestil katalog

Se vores store katalog med over 300 siders inspiration inden for orangerier, udestuer, pavilloner og drivhuse. Vi giver samtidig gode råd, tips og idéer fra havemanden og indretningsarkitekten.

book_online Book møde