Overdækket terrasse regler

Når du vil bygge en overdækket terrasse, er der nogle regler og reglementer, du skal følge. En overdækket terrasse betragtes som sekundær bebyggelse og falder derfor under bygningsreglementet.

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video

En ekspert fortæller

Har du styr på byggereglerne?

Hos VICA Danmark er vi eksperter i uderum, og vi hjælper dig med hele processen, når du vil have opført en terrasseoverdækning – der kan nemlig være lokalplaner og kommunale byggeregler, der skal overholdes, når du vælger at bygge en overdækket terrasse. Mød Signe, byggesagsbehandler hos VICA Danmark.

Skal du have byggetilladelse for at opføre en overdækket terrasse?

Du skal som udgangspunkt ikke have en byggetilladelse for at lave en overdækket terrasse, men der er nogle undtagelser, som du skal være opmærksom på, inden du begynder at bygge.

En overdækket terrasse er en god løsning, hvis du vil have mere udetid i sommerperioden.

Overdækket terrasse regler

Reglementer

1) Småbygninger må samlet fylde op til 50 m² uden at skulle tælles med i bebyggelsesprocenten.

Hvis du fx allerede har en garage, skal arealet af denne lægges sammen med arealet af din overdækkede terrasse. Overskrider det samlede areal 50m2, vil det tælle med i bebyggelses-procenten, og du skal søge om byggetilladelse. Vær også opmærksom på, at tallet kan variere. Bor du fx. i et rækkehus, må småbygninger maks. fylde 20 m² samlet, før de tæller med i bebyggelsesprocenten.

2) Derudover gælder det, at hvis terrasseoverdækningen en del af samme tag- og facadekonstruktion som din bolig, kræver det en byggetilladelse.

Indberet din bebyggelse til BBR

Først og fremmest skal du huske at indberette opførslen af din overdækkede terrasse til BBR (Bygnings- og Boligregistret), hvis den er 10 m² eller derover.

Dette gøres nemt her via deres hjemmeside.

Tæller terrasseoverdækningen med i bebyggelsesprocent?

Om terrasseoverdækningen tæller med i bebyggelsesprocenten, afhænger af to ting:

1) Størrelsen på den og andre småbygninger på din grund, og
2) hvorvidt overdækningen er integreret på huset.

Book et uforpligtende møde

Er du i tvivl om bebyggelsesprocent og byggetilladelse?

Er du usikker på, om dit byggeprojekt kræver en byggetilladelse, eller om du overstiger bebyggelsesprocenten på din grund? Eller vil du bare være 100% sikker på reglerne, inden du begynder at bygge? Så kontakt os og få en snak med en af vores rådgivere – vi kan hjælpe dig med reglerne og give dig en vurdering af dit projekt.

SHOWROOMS

Besøg os i vores showrooms

Har du ude-drømme, der er svære at opfylde? Måske kan et orangeri udestue eller et drivhus være den helt rigtige løsning. Tag et kig i vores showrooms i Kolding, Aalborg eller Køge, hvor du kan se mange af vores flotte løsninger, der kan hjælpe dig med at sætte gang i udelivet. Du kan også booke et møde med en af vores rådgivere, der kan hjælpe dig i gang med processen.

Andre byggeregler, der kan påvirke dit projekt

Før du får opsat en overdækket terrasse, er det en god ide at rådføre dig ift. lokalplaner og byplansvedtægter for området, da der kan være andre reglementer, du skal overholde.

Hos VICA Danmark hjælper vi dig med hele projektet og sørger for, at alt er gjort klar og godkendt til byggeprocessen, inden vi opfører din terrasseoverdækning.

Andre byggeregler

Hvad skal du tage højde for ved opførsel af en overdækket terrasse?

Der er en række regler, du skal følge, når du starter dit byggeprojekt.

Afstand til skel

Placerer du din overdækkede terrasse eller anden bebyggelse mere end 2,5 meter fra skel, skal du blot være opmærksom på, hvor højt du må bygge og bebyggelsesprocenten.

Vil du opføre din overdækkede terrasse tættere end 2,5 meter fra skel mod din nabo eller en sti, er der flere regler, du skal overholde:

  • Ingen del af bygningens ydervægge eller tag må være højere end 2,5 meter over terræn – eller det niveauplan kommunen har fastsat
  • De sider, der vender mod skel, må have en samlet længde på maks. 12 meter
  • Tagvand skal holdes på egen grund

Få mere viden og personlig sparring

Vil du se vores mange muligheder, få hjælp til regler og komme godt i gang med dit projekt? Kontakt en af vores rådgivere, som kan hjælpe med en fremvisning af produkterne og gennemgå dine muligheder.

Se vores store udvalg af overdækkede terrasser

Du kan være med til at bestemme udseende og funktioner på din overdækkede terrasse. Vi bygger terrasseoverdækningen efter dine mål og specifikationer, og så kan du selv vælge fra en række farver, så overdækningen passer perfekt til dit hus og din have.

Du kan også tænke over, om din overdækkede terrasse skal:

 

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Få inspiration til din overdækkede terrasse i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger.

Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

Formularen fungerer muligvis ikke optimalt med Internet Explorer. Brug Google Chrome, Safari eller andet i stedet.

VICA Danmarks inspirationskatalog
book_online Book møde