Drivhus på muret sokkel

Mange af de drivhuse og orangerier, vi leverer, bliver monteret på en halvmur på et støbt fundament. Med drivhuset placeret på en muret sokkel får bygningen et på én gang robust og klassisk udtryk. Samtidig kan soklen og halvmuren få drivhuset til at matche boligen på smuk vis, hvad end det er en fritstående eller integreret løsning. 

Vælg mursten i samme stil og farve som dit hus (det kan også være beton, puds, malet eller med anden facadebeklædning), og du opnår et sammenhængende og elegant udtryk. Helstøbt, kunne man fristes til at sige! Du kan også vælge at give glasbygningen sit helt eget og meget personlige udtryk ved at vælge mursten eller beklædning i et helt andet udtryk end huset.  

Eksempler på orangerier og drivhuse med muret sokkel

Integreret drivhus eller orangeri på mur

 

Hvis du drømmer om et drivhus eller orangeri monteret direkte på dit hus – også kaldet et vægdrivhus eller et orangeri som tilbygning – så overvejer du måske også, om din glasbygning skal monteres på en muret sokkel og halvmur. Selvom det gør projektet mere omfattende og medfører ekstra omkostninger, så er den murede sokkel også med til at få drivhuset til at fremstå som en integreret del af boligen. En forlængelse af den eksisterende arkitektur.  

For mange er det investeringen værd at integrere drivhuset med huset. En direkte udgang betyder som regel, at man bruger sin glasbygning mere i hverdagen. Simpelthen fordi det er nemmere. Og så betyder det helt sikkert også meget, at man kan gå tørskoet ud i drivhuset og hente frugt og grønt – eller måske bare sætte sig med en god bog og nyde lyset og varmen. 

En muret sokkel er ikke bare til pynt

Ud over at se smukt ud har et drivhus monteret på et støbt fundament og en muret halvmur, også kaldet en brystningsmur, nogle praktiske fordele. Fundament og murværk er nemlig med til at holde kulden væk – og holde på varmen.  

I en isoleret løsning betyder det, at du kan holde din glasbygning frostfri hen over vinteren. I et uisoleret drivhus vil murværk og fundament optage varme fra solen i løbet af dagen og afgive varmen, når temperaturen falder. Det bidrager til, at du kan nyde hyggen i lune temperaturer langt ud på aftenen.  

Derudover får du med en halvmur en kant hele vejen rundt inde i drivhuset, som du kan bruge til at stille planter, krukker eller andet på. Det er både praktisk og giver mulighed for at indrette drivhuset ekstra hyggeligt.  

Få et drivhus på muret sokkel uden besvær

Der er ingen tvivl om, at drivhusprojektet bliver mere kompliceret ved at vælge en løsning med fundament, sokkel og halvmur. Det går fra at være et spørgsmål om at samle og montere et drivhus til at være et egentligt byggeprojekt. Netop derfor er det en god idé at rådføre sig med specialister på området.  

Hos VICA Danmark har vi næsten to årtiers erfaring med glasbygninger, og vi har opført tusindvis af drivhuse og orangerier med muret sokkel. Læs mere om byggeprocessen hos her. Hvis du har spørgsmål om drivhus eller orangeri, er vi klar til at hjælpe og rådgive dig i vores showrooms i Køge, Kolding og Aalborg. Book et møde med en rådgiver her – og lad os hjælp dig videre med dit projekt. 

 

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Få inspiration til dit orangeri i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger.

Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

Formularen fungerer muligvis ikke optimalt med Internet Explorer. Brug Google Chrome, Safari eller andet i stedet.

VICA Danmarks inspirationskatalog
book_online Book møde