Projekt / Orangeri

Meget bedre end et sommerhus!

Fakta om projektet

Type
Fritstående orangeri
Kvm
26 m²
Døre og vinduer
2 Stk. Lamelvindue manuel åbning.
1 Stk. Dobbelt skydedør.
4 Stk. tagvinduer med automatisk åbner (Oliepumpe).
Farve
Sort
Brystningsmur
60cm tilpasset murhøjde.
Glas
4 mm hærdet glas.
Profiler
Pulverlakerede aluminiumsprofiler 74 cm afstand mellem sprosser.
Specielt
Modellen er Helios Victorian 201/25
Sagsnummer
8715
favorite_border favorite Gem
Om projektet

Sommerhus eller anden løsning?

Mona og John fra Dianalund gik egentlig i overvejelser om at købe et sommerhus og måske i samme ombæring flytte i noget mindre. Men i deres overvejelsesproces blev coronaens indtog en modspiller – og samtidig også en medspiller. En modspiller, fordi alt pludselig tog længere tid end normalt. Og en medspiller fordi parret netop fik ekstra tid til at lege med tanken om sommerhuset. 

De kom frem til, at de jo faktisk var rigtig glade for at bo, hvor de bor. De ville egentlig også gerne undgå dobbeltarbejde i forhold til at passe, pleje og vedligeholde to huse. Og så havde de jo også brugt lang tid på at få etableret en rigtig dejlig have, hvor ikke mindst Mona kan folde sin interesse og kærlighed for botanik og blomsterbinding ud. Valget faldt derfor i stedet på et orangeri fra VICA.

Vi har ikke et øjeblik fortrudt

”Vi har ikke et øjeblik fortrudt, at vi valgte et orangeri og ikke et sommerhus”, fortæller Mona og beretter videre: ”Vi elsker jo vores have, og med orangeriet er vi kommet endnu tættere på den. Nu befinder vi os ikke inde i huset og kigger ud på haven. Vi ER midt i den, og den er omkring os til alle sider og på alle tider. Her er meget mere lys, fordi der jo også kommer lys ind gennem glastaget, og vi kan for alvor følge med i, hvad der foregår i haven.”

Plads til grønne fingre & træning

Monas store interesse for blomster har fået fine forhold i orangeriet, der selvfølgelig også fungerer som drivhus. Her kan hendes planter og blomster forspire, og det er et dejligt sted at stå at binde fine buketter. Også John har integreret orangeriet i sine fritidsinteresser – han har nemlig lagt sine trænings- og motionsstunder hér i stedet for i et fitnesscenter. Så kan han træne, lige når han har lyst. Der er ingen transport forbundet med det, og rammerne er meget mere indbydende.

Sol i længere tid

”Vi er blevet positivt overrasket over mange ting, og det hele er blevet endnu bedre, end vi havde regnet med og håbet på”, siger Mona og fortsætter: ”Vi har ikke kun fået forlænget sæsonerne. Vores udeliv i haven er nu også indrettet sådan, at vi simpelthen får sol i længere tid.”

Man kan faktisk næsten ikke få det for stort!

Det er ikke kun inde i orangeriet, at forholdene er blevet endnu bedre. Udenfor er den oprindelige terrasse blevet lagt lidt om, og det har givet dejlige kroge, hvor Mona og John nu får læ fra både huset og orangeriet. Flere af deres venner og bekendte sagde til dem i processen: ”I kan næsten ikke få det for stort”, og det bekræfter Mona afslutningsvis: ”De havde helt ret. Man kan faktisk næsten ikke få det for stort. Og vi bruger det morgen, middag og aften.”

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog. 
Henter du inspirationsbogen inden d. 11. august, deltager du samtidig i konkurrencen om et fint solsejl – perfekt til at få lidt skygge på terrassen eller i haven*.

Lad dig inspirere af mere end 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

*Vi trækker lod om ét solsejl til en værdi af 2.195,- blandt alle, der har hentet kataloget i perioden 3. juli til 11. august. Vinderen får direkte besked. 

Inspiration
VICA Hvorfor køre, når man kan gå i sommerhus? Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Hvorfor køre, når man kan gå i sommerhus?

VICA Folk stopper op og beundrer orangeriet... Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Folk stopper op og beundrer orangeriet...

VICA Landhus med matchende orangeri Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Landhus med matchende orangeri

VICA En smuk glasbygning forbinder hjemmet Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

En smuk glasbygning forbinder hjemmet

VICA Prikken over i'et Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Prikken over i'et

VICA Romantik i højsædet Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Romantik i højsædet

book_online Book møde