Projekt / Orangeri

Ro i krop og sjæl

Fakta om projektet

Type
Fritstående orangeri
Kvm
20,4 m²
Døre og vinduer
1 stk. lamelvindue og 1 stk. dobbelt skydedør.
4 tagvinduer med automatisk åbner (STORM).
Farve
Specialfarve: Antracit grå Ral 7016
Brystningsmur
60 cm brystningsmur, samt opmuret side, gavlende og skorsten
Glas
4 mm hærdet sikkerhedsglas
Profiler
Holdbare og stærke aluminiumsprofiler, pulverlakeret. Integrerede aluminiumstagrender og nedløb inkluderet. Sprosseafstand 74 cm
Specielt
Bygherre har selv stået for bund og mur
Beskrivelse
Model: Helios Victorian HV44 384 x 531 cm Standard farve: Sort (RAL 9005) og grøn (RAL 6009)
Sagsnummer
7424
favorite_border favorite Gem
Om projektet

Skønne hyggestunder

Der er lagt op til både masser af skønne hyggestunder og til særdeles fine betingelser for at kunne dyrke egne frugter og grøntsager hele året rundt i dette flotte orangeri fra Vica Danmark. Det stod færdigt i det tidlige forår 2021, og stemningen i det charmerende, lyse rum fører let tankerne på langfart mod sydligere himmelstrøg.

På de solrige forårseftermiddage indbyder orangeriet blandt andet til at slappe af med en god bog eller lidt dagdrømmeri på briksen, og så er det selvfølgelig også på denne årstid, at det er oplagt at overveje, hvilke hjemmedyrkede lækkerier, salatskålen senere på året skal forkæles med.

Sydlandsk atmosfære

Når sommeren banker på, sørger en stor hængepil for behagelig skygge i orangeriet, og den friske luft kan inviteres indenfor gennem fire tagvinduer, et praktisk foldevindue og selvfølgelig den brede dør, der fører ud til det skønne terrassemiljø, som orangeriet udgør en del af.

Sensommeraftenerne i orangeriet kan eksempelvis nydes med et godt glas vin og i dejligt selskab med solmodne, hjemmedyrkede tomater og citrusfrugter. Når mørket falder på, kommer den sydlandske atmosfære for alvor til sin ret, så snart lyskæderne i såvel orangeriet som omkring terrassemiljøet bliver tændt.

Et levende uderum

Det perfekte lydtæppe bag efterårets og vinterens hyggestunder er lyden af ildens knitren – og derudover er det oplagt med et varmt bad i udendørsbruseren eller et dyp i vildmarksspaen.

Kort sagt er der virkelig sørget for alle detaljer, når det gælder om at kunne nyde udelivet i fulde drag i denne baghave i Silkeborg, og det var da også netop en af grundtankerne bag opførelsen af orangeriet: At det i så stort omfang som muligt både skal nydes og bruges aktivt.

Det skal kort sagt fungere som et levende uderum og ikke blot som et udstillingsobjekt. At orangeriet så samtidig er virkelig velafstemt med såvel villaens stil som de øvrige elementer i haven er blot yderligere et plus – og det er bestemt ikke en tilfældighed, at det hele går så flot op i en højere æstetisk enhed.

NaturNørd og pytonslanger har gæstet orangeriet

Alle materialer er nemlig udvalgt med særligt henblik på at skabe netop den unikke atmosfære, der kendetegner stedet, og et godt eksempel på det er, at murstenene er genbrugte, så de matcher villaen fra 1940’erne bedst muligt.

Blandt de mere specielle detaljer kan det også nævnes, at orangeriet har emaljerede ukrainske fabrikslamper, som matcher de grønne klinker på bordet. Den håndlavede messingvandhane stammer desuden fra en gammel Frederiksberg-lejlighed, og har formentlig en historie, som strækker sig helt tilbage til starten af 1900-tallet.

En muret sokkel med brystningsmur er både praktisk og hyggelig

En muret sokkel kombineret med en brystningsmur giver din glasbygning et klassisk og romantisk udtryk. Soklen/halvmuren kan samtidig medvirke til at få orangeriet til at matche boligens arkitektur og stil, uanset om det er en fritstående eller integreret løsning.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du over 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

Inspiration
VICA Et orangeri i kærlighedsgave Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Et orangeri i kærlighedsgave

VICA Victoriansk stil Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Victoriansk stil

VICA Gammelt og nyt i idyllisk balance på Samsø Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Gammelt og nyt i idyllisk balance på Samsø

VICA Fritstående orangeri Somerset midt i haven Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Fritstående orangeri Somerset midt i haven

VICA Idyllisk landsted får nye udfoldelsesmuligheder Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Idyllisk landsted får nye udfoldelsesmuligheder

VICA Et skønt frirum for både de to- og de firbenede familiemedlemmer Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Et skønt frirum for både de to- og de firbenede familiemedlemmer

VICA Orangeriet binder hus og terrasse sammen Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Orangeriet binder hus og terrasse sammen

book_online Book møde