Projekt / Orangeri

Fra træt garage til smukke rammer for livsnydere

Fakta om projektet

Type
Integreret orangeri
Kvm
39 m²
Varmekilde
Integreret pejs
Døre og vinduer
4 stk. kipvinduer med automatik og 1 dobbeltdør
Farve
Grafit
Glas
24 mm lavenergiruder med varmkant og indlagte sprosser og varmedæmpende tagruder med høj UV-beskyttelse.
Profiler
65 mm aluprofiler
Specielt
Forsænket spa
Beskrivelse
Orangeriet skulle ikke blot fungere som en tilføjelse og et visuelt løft til en af ejendommens gamle bygninger, der var også en række funktioner, som det skulle kunne imødekomme.
Sagsnummer
7237
favorite_border favorite Gem
Om projektet

”Vores sommerhus hjemme i haven”

Britt og Christian overtog for nogle år siden en ældre gård med mange charmerende, gamle detaljer og elementer. Her var blandt andet en ældre garage, som både i forhold til sin fysiske fremtræden og sin funktion fortjente en forfremmelse. Selve dens byggestil var nemlig helt i tråd med stuehuset og flere af de øvrige udhuse med eksempelvis fine detaljer i murværket, kamtakkede gavle og meget mere.

I 2020 fik bygningen så den opgradering, som Britt og Christian havde taget tilløb til, og resultatet er blevet en perle af et orangeri – eller som de kalder det: ”vores sommerhus hjemme i haven”.

Orangeriet skulle ikke blot fungere som en tilføjelse og et visuelt løft til en af ejendommens gamle bygninger. Der var også en række funktioner, som det gerne skulle kunne imødekomme, når det stod færdigopført. Og alle opgaverne klarer det til topkarakter.

Hverdagen er på behørig afstand

”Nu har vi fået et sted, hvor der er mere end god plads, selv når hele vores store familie i samlet flok er på besøg, eller når vi har en gruppe venner til middag og overnatning med deres tilhørende børneflok, der frit og lystigt kan tumle rundt og ind og ud, som det passer dem”, forklarer Britt og fortsætter:

”Vi har tænkt meget over både de helt små detaljer og de store sammenhænge. Og vi har helt bevidst valgt rustikke materialer. Både fordi de passer til de landlige omgivelser, og også fordi de kan tåle både den rødeste rødvin og den mest klistrede sodavand og alt der i mellem. Materialerne er også valgt, så de patinerer og blot bliver flottere og flottere med alderen, og efterhånden som de bliver brugt.”

Det er ikke kun, når der er gæster på besøg over flere dage, at det er rart for parret at kunne holde stuehuset og hverdagen for sig og så ellers fortrække til det lokkende orangeri. I weekenderne fungerer de nye rammer som familiens sommerhus. Selv om Britt og Christian befinder sig på samme matrikel, er de også i nye omgivelser, hvor de kan slappe ekstra meget af, og hvor alle forstyrrende elementer fra hverdagen er på behørig afstand. Og så kan man koncentrere sig om det helt enkle: Man kan nyde solens stråler i skønne temperaturer året rundt – ikke mindst i de kølige måneder, hvor sidste vinters snelag på glastaget skabte en helt særlig hulestemning.

En slags lanterne i haven

Er der behov for at blive varmet lidt ekstra op, har parret på smart vis fået integreret et forsænket spa i orangeriets gulv. Og uanset tiden på såvel året som dagen er der altid noget at kigge på uden for de store vinduespartier. Ovre fra stuehuset er der også masser at nyde synet af, for ikke nok med at orangeriet har givet et løft til den gamle garage, så bidrager de mange lyskilder også til, at orangeriet i sig selv fungerer som en slags lanterne i haven.

Både indefra og udefra har Britt og Christians orangeri med andre ord udfoldet sig som et skønt bekendtskab, som de nu kan nyde selskabet af i de næste mange år.

Orangeriet får inde- og udelivet til at smelte sammen

Åben huset op med det smukkeste uderum i glas – og træd direkte ud i lyset. Oplev hvordan hverdagens mange aktiviteter flyttes ud under åben himmel og skaber rammerne om det perfekte værested.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du over 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

Inspiration
VICA Meget mere ud af sommeren Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Meget mere ud af sommeren

VICA Et perfekt match til et eksisterende byggeri Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Et perfekt match til et eksisterende byggeri

VICA Orangeri med bindingsværk fuldender helheden Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Orangeri med bindingsværk fuldender helheden

VICA Hvorfor køre, når man kan gå i sommerhus? Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Hvorfor køre, når man kan gå i sommerhus?

VICA En glidende overgang mellem den gamle remise og den smukkeste natur Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

En glidende overgang mellem den gamle remise og den smukkeste natur

book_online Book møde