Projekt / Orangeri

Fra træt garage til smukke rammer for livsnydere

Fakta om projektet

Type
Integreret orangeri
Kvm
39 m²
Varmekilde
Integreret pejs
Døre og vinduer
4 stk. kipvinduer med automatik og 1 dobbeltdør
Farve
Grafit
Glas
24 mm lavenergiruder med varmkant og indlagte sprosser og varmedæmpende tagruder med høj UV-beskyttelse.
Profiler
65 mm aluprofiler
Specielt
Forsænket spa
Beskrivelse
Orangeriet skulle ikke blot fungere som en tilføjelse og et visuelt løft til en af ejendommens gamle bygninger, der var også en række funktioner, som det skulle kunne imødekomme.
favorite_border favorite Gem
”Vores sommerhus hjemme i haven”
Om projektet

”Vores sommerhus hjemme i haven”

Britt og Christian overtog for nogle år siden en ældre gård med mange charmerende, gamle detaljer og elementer. Her var blandt andet en ældre garage, som både i forhold til sin fysiske fremtræden og sin funktion fortjente en forfremmelse. Selve dens byggestil var nemlig helt i tråd med stuehuset og flere af de øvrige udhuse med eksempelvis fine detaljer i murværket, kamtakkede gavle og meget mere.

I 2020 fik bygningen så den opgradering, som Britt og Christian havde taget tilløb til, og resultatet er blevet en perle af et orangeri – eller som de kalder det: ”vores sommerhus hjemme i haven”.

Orangeriet skulle ikke blot fungere som en tilføjelse og et visuelt løft til en af ejendommens gamle bygninger. Der var også en række funktioner, som det gerne skulle kunne imødekomme, når det stod færdigopført. Og alle opgaverne klarer det til topkarakter.

Hverdagen er på behørig afstand

Hverdagen er på behørig afstand

”Nu har vi fået et sted, hvor der er mere end god plads, selv når hele vores store familie i samlet flok er på besøg, eller når vi har en gruppe venner til middag og overnatning med deres tilhørende børneflok, der frit og lystigt kan tumle rundt og ind og ud, som det passer dem”, forklarer Britt og fortsætter:

”Vi har tænkt meget over både de helt små detaljer og de store sammenhænge. Og vi har helt bevidst valgt rustikke materialer. Både fordi de passer til de landlige omgivelser, og også fordi de kan tåle både den rødeste rødvin og den mest klistrede sodavand og alt der i mellem. Materialerne er også valgt, så de patinerer og blot bliver flottere og flottere med alderen, og efterhånden som de bliver brugt.”

Det er ikke kun, når der er gæster på besøg over flere dage, at det er rart for parret at kunne holde stuehuset og hverdagen for sig og så ellers fortrække til det lokkende orangeri. I weekenderne fungerer de nye rammer som familiens sommerhus. Selv om Britt og Christian befinder sig på samme matrikel, er de også i nye omgivelser, hvor de kan slappe ekstra meget af, og hvor alle forstyrrende elementer fra hverdagen er på behørig afstand. Og så kan man koncentrere sig om det helt enkle: Man kan nyde solens stråler i skønne temperaturer året rundt – ikke mindst i de kølige måneder, hvor sidste vinters snelag på glastaget skabte en helt særlig hulestemning.

En slags lanterne i haven

En slags lanterne i haven

Er der behov for at blive varmet lidt ekstra op, har parret på smart vis fået integreret et forsænket spa i orangeriets gulv. Og uanset tiden på såvel året som dagen er der altid noget at kigge på uden for de store vinduespartier. Ovre fra stuehuset er der også masser at nyde synet af, for ikke nok med at orangeriet har givet et løft til den gamle garage, så bidrager de mange lyskilder også til, at orangeriet i sig selv fungerer som en slags lanterne i haven.

Både indefra og udefra har Britt og Christians orangeri med andre ord udfoldet sig som et skønt bekendtskab, som de nu kan nyde selskabet af i de næste mange år.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Drømmer du om at få et orangeri, en udestue, en pavillon eller et drivhus?

Vi har samlet en masse inspiration og gode råd i vores katalog, så du kan drømme dig hen og finde den løsning, der er den rigtige for dig.

Du vælger selv, om du vil se kataloget online – eller vil have det tilsendt fragtfrit med posten. 

 

Inspiration
VICA Integreret orangeri på landejendommen Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Integreret orangeri på landejendommen

VICA Idyllisk landsted får nye udfoldelsesmuligheder Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Idyllisk landsted får nye udfoldelsesmuligheder

VICA Afslapning og vækst i ét Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Afslapning og vækst i ét

VICA Orangeriet gav charme, hyggekroge og nyt liv til gårdhaven Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Orangeriet gav charme, hyggekroge og nyt liv til gårdhaven

VICA Egen pizzaovn og sydlandsk feriestemning Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Egen pizzaovn og sydlandsk feriestemning

VICA Folk stopper op og beundrer orangeriet... Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Folk stopper op og beundrer orangeriet...

VICA Prikken over i'et Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Prikken over i'et

VICA Naturen er hentet indenfor Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Naturen er hentet indenfor

book_online Book møde