Projekt / Orangeri

I harmoni med det gamle gods

Fakta om projektet

Type
Integreret orangeri
Kvm
51 m²
Døre og vinduer
9 stk topstyret vinduer med aflåselig greb
2 stk udadgående dobbeltdør med greb
Farve
Hvid indvendig/Grøn folie 6009 Udvendig
Brystningsmur
Tilpasset til brystningsmur
Glas
28mm Lavenergi glas med varmkant Ug=1.0
Profiler
Isoleret VEKA plastprofiler med indlagt galvaniseret stål, integreret
hjørneprofiler/elementkoblinger. 70mm Matrix.
Specielt
Tag på mellemgang: Leka komposit profiler, isolering Saint Gobain XR 4000, indvendig hvid troldtekt loft,
udvendig tagpap tag med zink stern.
Tag
Aluminiums spær profiler monteret på speciel udviklet komposit rem/tagrende. 24mm Sikkerhedsglas med stopsol "Climate Ecoclean Neutral Sunshield 4S"
Sagsnummer
8621
favorite_border favorite Gem
Om projektet

Et orangeri, der har vist sig at kunne mere end at forlænge sommeren

Henrik og Anne havde i mange år tænkt på at få tilbygget en udestue eller i hvert fald at få skabt et uderum. Drømmen var at forlænge sommersæsonen i begge ender, og i juni 2022 blev drømmen realiseret i samarbejde med VICA. Det skulle endda vise sig, at resultatet blev endnu bedre end håbet. Med et nydeligt gods fra 1850, der besidder tidstypisk arkitektur, er der lidt at tage højde for, når man ønsker at tilføje noget nyt.

 

En tilføjelse med respekt for det originale

“Det var vigtigt for os, at det ikke skulle ødelægge det miljø, der allerede er her.”, fortæller Henrik med henvisning til den helt særlige karakter, den omtrent 170 år gamle hovedbygning besidder. Godset har tilnavnet Nøjsomhed, og det skyldes ikke kun vejnavnet. Heldigvis lykkedes det. “Første opgave var at finde de rigtige mursten, og det fandt vi, så der er anvendt håndstrøgne mursten fra samme tid som hovedbygningen.” Resultatet er formfuldendt, og det skyldes også kampestensskallerne på fundamentet. Af disse er der sendt billeder frem og tilbage af de originale og nye forslag, indtil det helt rigtige match blev fundet. 

Ægteparret drømte om et sted til afslapning, og derfor var det væsentligt, at der ikke skulle bruges en masse tid på vedligehold. “Det var også vigtigt, at det skulle være så vedligeholdelsesfrit som muligt, så vi valgte den PVC-løsning, som VICA tilbød.”, forklarer Henrik. Generelt fortæller han, at VICA har været en god sparringspartner, der forstod parrets ønsker og samtidig kom med relevante forslag.

Et opholdssted til hele året

Når Henrik bliver spurgt, hvad hans overordnede indtryk af orangeriet er, svarer han: “Det første, der slår mig, er, at vi føler, vi simpelthen kommer til at bruge det meget mere, end vi tænkte.” Orangeriet anvendes nemlig ikke bare i det tidlige forår og langt ind i efteråret, som det ellers oprindeligt var tænkt. Faktisk bruges orangeriet året rundt. Henrik og Anne har fundet glæde i at benytte det så godt som dagligt, hvor alt fra morgenmad til en rolig stund med en bog nydes herude.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog. 
Henter du inspirationsbogen inden d. 11. august, deltager du samtidig i konkurrencen om et fint solsejl – perfekt til at få lidt skygge på terrassen eller i haven*.

Lad dig inspirere af mere end 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

*Vi trækker lod om ét solsejl til en værdi af 2.195,- blandt alle, der har hentet kataloget i perioden 3. juli til 11. august. Vinderen får direkte besked. 

Inspiration
VICA Skab feriestemning derhjemme Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Skab feriestemning derhjemme

VICA "Det er det bedste sted at opholde sig" Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

"Det er det bedste sted at opholde sig"

VICA Et perfekt match til et eksisterende byggeri Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Et perfekt match til et eksisterende byggeri

VICA Orangeri med bindingsværk fuldender helheden Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Orangeri med bindingsværk fuldender helheden

VICA Et stort orangeri som den perfekte tilbygning Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Et stort orangeri som den perfekte tilbygning

book_online Book møde