Projekt / Orangeri

Med direkte forbindelse til stjernerne...

Fakta om projektet

Type
Integreret orangeri
Kvm
20,1 m²
Døre og vinduer
1 stk. udadgående dobbeltdør
5 stk. tilt vinduer, indadgående
Farve
Grøn - RAL 6009 indvendig og udvendig
Glas
24 mm Lavenergi med varmkant med U-værdi 1.0
Profiler
Isoleret 65 mm Schüco Alu profiler med kuldebros adskillelse, integreret hjørneprofiler/elementkoblinger.
Specielt
Hybrid model
Tag
Aluminiums spær profiler monteret på speciel udviklet komposit rem/tagrende. 24mm Sikkerhedsglas med stopsol "Climate Ecoclean Neutral Sunshield 4S"
Sagsnummer
8743
favorite_border favorite Gem
Om projektet

En smuk naturgrund

Ægteparret Gertrud og Mogens bor i det idylliske Søhøjland på en smuk naturgrund, hvor de er omgivet af høje træer hele vejen rundt, og hvor det nærmest føles som at befinde sig i en lysning i skoven. De ønskede sig en udestue eller et orangeri – ikke så meget for at kunne dyrke løs af tomater og agurker, men mere for at få en meget bedre forbindelse til de smukke, grønne omgivelser og for at få en masse lys.

Starte udendørssæsonen tidligt

”Vi ville gerne kunne forlænge sommersæsonen”, siger Mogens og forklarer videre: ”Vi ville gerne kunne starte udendørssæsonen allerede i foråret og lade den fortsætte langt ind i efteråret. På vores frodige naturgrund er der et væld af planter og et dejligt dyreliv, som vi gerne ville kunne betragte meget tættere på. Og det kan vi nu i allerhøjeste grad fra vores flotte orangeri, som vi har haft siden sommeren 2022.” Parret havde nogle ufravigelige krav og ønsker, som de efter grundig research og samarbejde fandt den helt rette løsning på hos VICA Danmark. 

Ufravigelige krav

”Rent praktisk skulle der være direkte adgang fra vores stue, taghældningen skulle være identisk med den på vores eksisterende hus, og så var det vigtigt for os, at der skulle være glas fra gulv til loft. Vi var ikke interesserede i murede brystninger, som ellers er meget brugt. Det eneste, der ikke er glas, er en flot, muret skorsten for enden af orangeriet. Den er opført i samme type sten som huset, og den afslutter derfor byggeriet elegant og binder det godt sammen med selve huset.”

 

Stjernekiggeri

Mogens fortæller, at siden orangeriet stod opført, har parret allerede indtaget det i en grad, så alle måltider nu nydes derude. Og han fortsætter: ”Det er skønt at sidde derude at se havens egernfamilie hoppe rundt i hasselbuskene. Om aftenen kan man sidde at filosere derude, mens man kigger på stjernerne ovenover, og endelig er det altid et bedre alternativ at sidde og nyde udsigten til haven og naturen og snakke sammen, end det er at sidde og falde i søvn foran fjernsynet.”

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du over 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

Inspiration
VICA Parcelhus med smukt integreret orangeri Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Parcelhus med smukt integreret orangeri

VICA Meget bedre end et sommerhus! Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Meget bedre end et sommerhus!

VICA Ro i krop og sjæl Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Ro i krop og sjæl

VICA Elegante løsninger og hygge i aftenmørket Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Elegante løsninger og hygge i aftenmørket

VICA Grønt er godt for øjnene, og en smuk have er godt for sjælen Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Grønt er godt for øjnene, og en smuk have er godt for sjælen

VICA Integreret orangeri på landejendommen Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Integreret orangeri på landejendommen

book_online Book møde