Udestue tilbygning

En udestue tilbygning er faktisk ikke en tilbygning i byggeteknisk forstand. Det er en glasbygning, der er bygget på huset, altså en påbygning eller en integreret udestue.

Selvom den er isoleret, overholder den ikke de miljøkrav, der er til isolering af boligen, og udestuen vil heller ikke tælle med i boligkvadratmeterne. For mange vil udestuen dog i praksis blive brugt, som man ville bruge en tilbygning i dagligdagen – en ekstra spisestue, dagligstue, atelier eller andet.

Hvornår giver det mening at påbygge en udestue?

Drømmer du om mere plads, mere lys i hverdagen eller et uderum med plads til livet? Der kan være mange grunde til at vælge en integreret udestue. Se hvordan en udestue kan forskønne hverdagen.

Regler for udestuer

Når du vil opføre en udestue, er der en rækker regler, du skal følge. En isoleret udestue er en påbygning, og den skal derfor leve op til nogle bestemte byggeregler.

Du skal have en byggetilladelse for at opføre en integreret udestue. Du kan læse mere om reglerne for udestuer her. Vælger du en glasbygning fra VICA, hjælper vi dig med hele processen og søger blandt andet om byggetilladelse for dig.

Typer af udestuepåbygninger

Du har mange muligheder, når du skal vælge en udestue. Du kan placere udestuen mellem bygninger, på siden af en bygning, på gavl og på hjørne. Vi bygger udestuen, så den passer til det eksisterende hus - udestuen skal komplementere dit hjem og forlænge det ud i naturen.

Udestue på gavl

Udestue på gavl


Udestuen kan påbygges på enden af huset eller på gavlen, hvor den kan forlænge huset. Dette er den helt rigtige placering, hvis det er her solens lys virkelig kan komme til gavn

Udestue på vinkelhus

Udestue i hjørne


Udestuen kan placeres på indvendige eller udvendige hjørner, alt afhængig af, hvad du synes passer bedst til din bolig. Hjørnemodellen er en perfekt løsning, hvis du bor i et vinkelhus - her binder du fløjene sammen i et skønt lys rum. Se flere billeder af integrerede udestuer i hjørne

Mellem bygninger

Udestue mellem bygninger


Du kan også vælge at placere udestuen mellem to bygninger, således at den skaber en fin mellemgang, der forbinder husets dele.

Se et eksempel på en flot patricervilla med en udestue her

Udestue på side

Udestue tilbygning

En udestue på side er en klassiske løsning med en integreret udestue. Her kan du for eksempel udvide din eksisterende stue og få mere lys i hverdagen.

Du kan finde inspiration til din kommende udestue påbygning her

Udestue påbygningen i glas

Med udestuen i glas får du store vinduer, der bringer mere lys ind i hjemmet. Vi har forskellige typer vinduer til de store glaspartier i udestuen, så du kan vælge den type glas, der passer bedst til dine behov.

Lavenergiglas lukker solens varme ind, men isolerer bygningen, så varmen ikke slipper ud igen. Om sommeren kan vinduer med UV-beskyttelse være nyttigt til at beskytte dig og dine møbler mod solens skadende stråler.

Kendetegn ved integrerede udestuer

Udestuer fra VICA Danmark er typisk isolerede løsninger, der er bygget mod boligens ydre mur. Det er muligt at opvarme vores isolerede løsninger og de fungerer dermed næsten som en tilbygning – dog skal udestuen adskilles fra hjemmet med en yderdør.

Vores udestuer bygges primært i glas, som giver et unikt lysindfald i boligen. Du mister dermed ikke naturligt lys i det rum, hvorpå udestuen bygges.

På hvilke huse kan man integrere en udestue?

Modeller

Du kan integrere en udestue på stort set alle huse. En udestue giver mere plads i hverdagen, og du kan bruge udestuen som både spisestue, stue, hobbyrum eller noget helt fjerde.

Udestue på udvendigt hjørne

Udestuen udvisker grænserne mellem inde og ude

En udestue som hjørnemodel kan tilpasses dit hus' udformning og passe perfekt til husets arkitektoniske stil.

Læs mere
Udestue på gavl

Smuk harmoni med huset

Hos familien i Tjele er en udestue på gavl med muret sokkel blevet en unik forlængelse af hjemmet. Fra udestuen får de glæde af dagens lys og den skønne udsigt.

Læs mere
Udestue mellem bygninger

Udestuen forbinder de to huse

En ældre udestue blev udskiftet med en stilfuld udestue fra VICA, der binder husets to fløje sammen i en smukt glasbygning, der passer til husets arkitektur.

Læs mere
Processen
Afklaring af ønsker og behov

01.

Afklaring af ønsker og behov
Skitseforslag og tilbud

02.

Skitseforslag og tilbud
- visualisering af dit tilbud
Købsaftale og byggetilladelse

03.

Købsaftale og byggetilladelse
Byggeriet igangsættes

04.

Byggeriet igangsættes.
Vores byggeleder og håndværkere sørger for det bedste resultat
Gennemgang og aflevering

05.

Gennemgang og aflevering
Få en 3D tegning af din udestue

Book et designmøde og lad os lave din drømme-udestue

Drømmer du om at få lavet en integreret udestue? Book et møde og besøg os i et af vores showrooms, så kan en af vores rådgivere hjælpe dig med at komme videre. Til mødet vil du også kunne få lavet en teknisk 3D-tegning samt et prisoverslag på drømme-udestuen.

Hvad er forskellen på en udestue og en tilbygning?

En udestue bliver af mange kaldt en tilbygning, men der er nogle bygge-relaterede grunde til, at der er en forskel på en udestue og en tilbygning.

Selvom udestuen er integreret på boligen og isoleret, må man ikke bruge den til direkte beboelse. Du kan altså nyde din udestue som stue, spisestue eller hobbyrum, men man må ikke bruge den som soveværelse. Det må man med en tilbygning.

Du skal have en byggetilladelse for at opføre en udestue, men det tæller ikke med i boligkvadratmeterne, som en tilbygning gør.

Hvad koster en ny udestue?

Prisen på din udestue som påbygning varierer alt efter, hvilken model, design og størrelse, du drømmer om. Derfor har vi samlet et overblik over de beslutninger, der kan have indflydelse på den endelige pris på dit nye uderum. Følgende har f.eks. indflydelse på prisen:

  • Fast design eller eget design

  • Størrelsen på udestuen

  • Valg af materialer, heriblandt hvorvidt udestuen skal bygges på brystningsmur

 

Flyt stuen ud i haven - eller flyt haven ind i huset

Mange vælger at tage navnet “udestue” meget bogstaveligt og indretter en ny stue, der så at sige ligger ude i haven. Andre lægger mere vægt på at trække haven ind i huset i en såkaldt vinterhave. Der findes ikke noget, der er rigtigt eller forkert, og vores erfaring er, at vores kunder stille og roligt finder deres helt egen balance, der passer til netop deres behov.

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Få inspiration til din udestue i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger.

Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

Formularen fungerer muligvis ikke optimalt med Internet Explorer. Brug Google Chrome, Safari eller andet i stedet.

Inspiration til uderummet - Vica katalog 2023
book_online Book møde