Pergola

En pergola er i bund og grund en konstruktion af stolper og tag, der giver haven og huset et ekstra udendørsareal til hygge og afslapning. Pergolaen kan laves som en tilbygning på dit hus, som en overdækning til din terrasse eller som et fritstående element i haven.

Med en pergola fra VICA Danmark får du et skønt område, hvor du kan nyde naturen til fulde. På denne side kan du finde en masse inspiration og viden til din kommende pergola.

Få en oase til hygge og afslapning midt i naturen.

Kendetegn ved pergolaer fra VICA

En pergola fra VICA Danmark er en moderne konstruktion, der giver dit hjem nye muligheder. Pergolaen giver skygge fra solen og beskyttelse mod regn, så du kan bruge din have eller terrasse oftere.

Vores pergolaer kan udstyres med en lang række tilbehør og bestilles i den farve, der passer bedst til din bolig eller de omgivelser, pergolaen skal stå i. Pergolaerne er i højeste kvalitet og bygges efter mål, så de bliver en helt integreret del af din bolig. Med roterbart lameltag eller skydebart tag får du endnu flere muligheder for at komme ud.

Kan snart opleves i Kolding showroom

Oplev vores nyeste pergola – Amani

Med inspiration fra naturen forener Amani arkitektonisk elegance og tekniske finesser med maksimal komfort, der løfter udendørslivet til et højere niveau.
Med Amanis uendelige tilpasningsmuligheder kan du skræddersy dit uderum, så det passer perfekt til dine ønsker.

Som eneforhandler i Danmark kan du snart se den nye pergola Amani i vores udstilling i Kolding.

Pergola som påbygning på huset

Du kan vælge at placere en pergola som en integreret del af dit hus, for eksempel oven på en terrasse, så du altså får en overdækket terrasse.

Det er der mange fordele ved: Når pergolaen er en tilbygning til dit hjem, kan du hurtigt og nemt komme ud i naturen, og du vil helt sikkert opdage, at du kommer mere udenfor i hverdagen, når du er i læ fra regnen i din pergola.

Pergola som en fritstående oase

Du kan også få bygget en pergola som en fritstående konstruktion et sted i haven, for eksempel med en træterrasse under.

I denne løsning får du en helt vidunderlig oase midt i naturen. Denne løsning er perfekt, hvis du har et grønt sted i haven, hvor der er ekstra meget sol eller mere vindstille.

Pergolaen kan her blive en mulighed for at få et afbræk fra hverdagen.

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Vil du have inspiration til, hvordan en pergola kan bygges og give unikke muligheder i dine udearealer? Download vores online katalog, hvor du får over 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunder, samt gode råd fra vores eksperter.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

Formularen fungerer muligvis ikke optimalt med Internet Explorer. Brug Google Chrome, Safari eller andet i stedet.

VICA Danmarks inspirationskatalog

Hvad betyder ordet ’pergola’?

Ordet ’pergola’ har latinske og italienske rødder fra pergula, hvilket betyder ”fremspring”. ”Fremspring” er et passende ord for især de klassiske, romantiske pergolaer, som består af en overdækket havegang eller terrasseoverdækning, hvor planter og slyng vokser, og hvor man kan nyde foråret blomstre og sommerens varme og vilde farver.

I dag er definitionen for en pergola lidt bredere, og de kan have vidt forskellige arkitektoniske og designmæssige udformninger, som kan give haven og huset helt unikke udtryk.

Er en pergola en bygning?

En pergola er en konstruktion af stolper og et tag, som giver skygge og læ. Pergolaen er en bygning i den forstand, at den falder ind under byggelovens reglementer. Det betyder, at der kan være nogle regler, du skal følge, for at bygge en pergola.

Bliv klogere på reglerne omkring opsættelse af en pergola her.

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video

En ekspert fortæller

Pergolaoverdækningen giver fleksibilitet

En overdækning eller en pergola giver unikke muligheder for at styre lysindfaldet på din terrasse – ligesom en markise. Se med i denne video, hvor en af vores eksperter viser pergolaens funktioner, og fortæller om fordelene ved dette skønne uderum. 

Få sider på din pergola for bedre beskyttelse mod vejret

Du kan få lavet din pergola med screens eller glassider, der enten er faste eller kan skydes til side. Med sider på din pergola kan du få mere læ for vinden. Dette tilvalg giver endnu større frihed i forhold til at kunne sidde udenfor og dermed forlænge sommeren på trods af det omskiftelige danske vejr.

Pergola som markise

En påbygget pergola kan bruges som markise på dit hus. Det tilbyder ikke blot en æstetisk berigelse, men også praktiske fordele – særligt når det kommer til at regulere temperaturen inde i huset.

Ved nybyggeri og generelt i moderne boliger kan du få en høj temperatur i hjemmet i de varmere sommermåneder grundet store vinduespartier og god isolering. Her kan en pergola være en flot og solid markise til at skabe skygge og give en behagelig temperatur indendørs.

Overdækningens smarte funktioner

En pergolaoverdækning kan med sin åbne struktur og mulighed for at integrere skygge og læ som roterbart lameltag, skydebart tag og lægivende sider tilbyde naturlig skygge uden at afskærme for lyset.

Siderne kan åbnes for at give maksimalt komfort på varme dage og give læ på blæsende dage. Taget i vores moderne pergolaer kan styres med en fjernbetjening med forskellige funktioner afhængigt af tagtypen. Du kan læse mere om de forskellige tagtyper her.

Fast, roterbart eller skydebart tag

Taget på din pergola kan give dig endnu flere muligheder for brug.

Med et fast tag på din pergola får du en dejlig overdækket terrasse, så du kan komme ud og nyde naturen, selv når det regner.
Se vores pergola med fast tag.

Ønsker du at lukke mere lys ind i pergolaen, kan vi lave et roterbart tag. Her kan pergolaens lameller i taget drejes med en fjernbetjening, så du kan åbne lidt op og få mere sol ind, når vejret er til det.
Læs mere om pergolaer med roterbart lameltag.

Vil du have muligheden for at åbne taget helt op, så du stadig kan nyde at få fuld sol ned på terrassen, skal du vælge et skydebart tag. Et skydebart tag kan køres helt til side, og det er fjernstyret, så du nemt kan køre det til og fra efter vejrforholdene.
Bliv klogere på fordelene ved en pergola med skydebart tag.

Processen
Afklaring af ønsker og behov

01.

Afklaring af ønsker og behov
Skitseforslag og tilbud

02.

Skitseforslag og tilbud
- visualisering af dit tilbud
Købsaftale og byggetilladelse

03.

Købsaftale og byggetilladelse
Byggeriet igangsættes

04.

Byggeriet igangsættes.
Vores byggeleder og håndværkere sørger for det bedste resultat
Gennemgang og aflevering

05.

Gennemgang og aflevering

Få en 3D tegning af din pergola

Vil du have lavet en pergola tegning i 3D for at se, hvordan en pergola ville kunne udvide din have og din bolig? Hvis du booker et designmøde, kan vi snakke om dine muligheder, kigge på pergola design, lave en 3D tegning og give dig et prisoverslag. Vi hjælper dig med hele processen fra start til slut.

book_online Book møde