Udestuer

En udestue rummer mange muligheder og kan være den perfekte løsning for udvidelse af boligen med mere lys i hverdagen. Samtidig er det den investering, der hurtigst øger boligens kontante værdi og dit velvære. En udestue er som regel isoleret og funderet, så du får en helårsløsning der sikrer et behageligt klima uanset årstiden.

Udestuer

Giv huset et ekstra rum

En udestue åbner huset op og indbyder til mange hyggelige stunder. Udover at udestuen kan bruges som ekstra opholdsrum, tæt på lyset og naturen, kan den også give boligen en helt særlig personlighed.

Vi har kendt de klassiske firkantede udestue i Danmark i mange år, men i dag findes udestuer i mange forskellige designs.

Hvad kendetegner en Udestue fra VICA?

Altid i glas

En udestue i glas bringer mere naturligt lys i hverdagen, fordi både vægge og tag er glas – når du sidder i udestuen, kan du nyde at blive badet i lys, og udestuen i glas bringer mere lys ind i det rum, den er bygget ud fra. 

Hos VICA Danmark benytter vi den nyeste teknologi inden for glas og isolering, så du får en behagelig temperatur og kan beskytte dine møbler i udestuen. Vi kan bygge udestuen i forskellige typer glas, der dækker netop dine behov, så du får mest muligt ud af udestuen.

En udestue fra VICA Danmark er en elegant glasbygning, hvorfra du kan nyde haven og flere lyse timer hele året. Her lader du inde- og ude-liv smelte sammen.

Konstruktion i enten aluminium eller PVC

Udestuer i aluminium

Vælger du at bygge en udestue i aluminium, får du højeste kvalitet, stor fleksibilitet og minimum vedligeholdelse. En udestue i aluminium og glas giver desuden hjemmet et elegant udseende.

Aluminium giver mulighed for usædvanlige konstruktioner, så din udestue kan bygges præcis, som du ønsker. Derudover er aluminium ekstremt holdbart, og kan laves med kuldebro afbrydelse, hvilket gør det nemmere at holde en rar temperatur i udestuen hele året.

Udestuer i Plast (PVC)

En udestue fra VICA Danmark kan også laves med plastprofiler, hvilket er det mest populære materiale til konstruktion af udestuer. Det er en billigere løsning end aluminium, mens udseende og holdbarhed er ens, og det er dermed primært en smagssag, om du vælger den ene eller den anden løsning.

Plastprofilerne produceres med stålindsatser, så du får stabilitet i udestuen. Derudover er plast også en vedligeholdelsesfri løsning, som er nem at rengøre. 

Design din drømme-udestue

Drømmer du om et unikt uderum? En udestue kan designes efter dine drømme og ønsker, så du får præcis den udestue, du drømmer om.

Når du skal designe en udestue, skal du overveje, hvor du vil placere glasbygningen. Den kan være fritstående eller integreret på boligen - den klassiske udestue er integreret på hjemmet, så man udvider boligens areal. Her kan du også gøre dig overvejelser om, hvor på boligen, den skal placeres: måske vil du udvide stuen eller have et uderum i havens bedste solstråle.

Du skal også tænke over, hvilket materiale udestuen skal bygges i - blandt andet valg af glas, materiale til spær, og om du vil have muret sokkel.

Design din udestue

Udestue med glastag

Hos VICA Danmark bygger vi alle vores udestuer i glas, som sikrer et stort lysindfald i uderummet og resten af hjemmet.

Du kan også vælge, om udestuen skal have glastag. Et glastag forstørrer rummet og bringer endnu mere lys ind - det betyder også, at der ikke kommer mindre lys ind i det rum, hvorfra udestuen er bygget.

Med et glastag forskønner du udestuen og binder hus og have endnu tættere sammen. Her vil du opleve følelsen af at sidde helt ude.

Design din udestue

Muret sokkel på udestuen

Vil du integrere udestuen på boligen, så den arkitektonisk bliver en helt naturlig del af hjemmet? Så bør du overveje en muret sokkel – også kaldet en brystningsmur.

En brystningsmur giver glasbygningen et muret fundament, der kan tilpasses boligens stil. Så får du en helt integreret udestue, der skaber harmoni mellem hus og have.

En sokkel giver desuden et flot udtryk til udestuen, og den giver dig en charmerende måde at indrette udestuen på, da soklen kan bruges som vindueskarm.

Nyd haven året rundt med en isoleret udestue

Lad drømmen om et bedre udeliv gå i opfyldelse. Med en isoleret udestue får både du et bedre udeliv i de kolde vintermåneder.

I dag er en udestue så godt isoleret, at du kan bruge den hele året - her kan du opleve sæsonerne skifte og nyde haven uanset vejret. En udestue bringer dig tættere på naturen hele året, så du altid kan nyde haven, dine planter og udelivet. Der er noget helt særligt over at sidde i et lunt og behageligt rum helt ude i haven, når regnen trommer på taget eller sneen falder langsomt og dækker havens landskab.

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video

En ekspert fortæller

Vores isolerede glasbygninger udvider dit hjem med et unikt ekstra rum. Hør en af vores eksperter fortælle, hvordan vi skaber vores robuste, isolerede løsninger, samt hvad fordelene ved en isoleret glasbygning er.

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Få inspiration til din udestue i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger.

Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

Formularen fungerer muligvis ikke optimalt med Internet Explorer. Brug Google Chrome, Safari eller andet i stedet.

VICA Danmarks inspirationskatalog

Hvor kan udestuen placeres?

Du har mange muligheder, hvis du vil forskønne hjemmet og berige hverdagen med en udestue. Vores udestuer kan skræddersyes efter din bolig, så den passer til boligens arkitektur og konstruktion.

En udestue er typisk integreret på boligen, men man kan også indrette fritstående udestuer, hvor man kommer helt ud i havens omgivelser.

Udestuen kan placeres på husets side, gavl eller i/på et hjørne, og valget afhænger af din boligs opbygning og dine ønsker. Lad dig inspirere af mulighederne her.

Integrerede udestuer

En klassisk udestue er tilbygget på boligen, så du kan træde direkte ud i det skønne, lyse uderum. Her får du en skøn løsning, der udvider hjemmet og binder hus og have tættere sammen. En tilbygget udestue udvider boligen ud mod naturen, så du får mere plads i hjemmet og skaber et rum helt tæt på naturen og lyset.

En integreret udestue fra VICA Danmark er godt så godt isoleret, at den kan bruges året rundt. Udestuen bliver et helt særligt rum, der kan designes, så den passer perfekt til husets arkitektur.

Fritstående udestue

En fritstående udestue er en helt unik oase, der kan stå helt ude i havens grønne omgivelser. Selvom en typisk udestue er en påbygning på huset, kan vi finde en løsning, så du kan skabe et skønt frirum helt ude i naturen.

Hos VICA Danmark er alle vores udestuer integrerede på boligen - men vi har andre skønne isolerede glasbygninger, der kan placere lige der, hvor du ønsker en udestue. Så er det blot at indrette uderummet, så det bliver den udestue, du drømmer om.

Har du styr på byggereglerne?

Når du vil bygge en udestue, er der en del regler, du skal have i mente – det gælder eksempelvis byggeprocent, og hvorvidt du skal have en byggetilladelse.

 

Hvad koster en udestue?

Hos VICA Danmark kan du få en komplet udestue, og vi sætter en stor ære i at hjælpe dig med at finde præcis den udestue, der passer til dig og din bolig. Læs om prisen for en udestue her.

Med en udestue udvider du hjemmet og bringer hverdagen tættere på naturen. Du får et unikt rum, hvor du kan lade lyset berige hverdagen, og hvor du kan skabe dit helt eget frirum.

Gode råd

En isoleret udestue som du kan bruge hele året

Gode råd om opvarmningen

For at du kan bruge udestuen hele året er det nødvendigt at holde den lun i de kolde måneder. På grund af de store arealer med glas er der nogle retningslinjer i henhold til lovgivningen, som skal overholdes i forbindelse med opvarmningen af udestuen:

  • Udestuen skal være aflukket ind til hovedhuset med eksempelvis en isoleret terrassedør
  • Du må ikke gøre brug af husets fastinstallerede varmekilder på grund af de store glaspartier
  • Du er det muligt at bruge en el-radiator, varmeblæser eller eksempelvis en brændeovn

Gode varmekilder til udestuen

Ønsker du at opvarme din udestue på en enkel og nem måde anbefaler vi en termostatstyret el-radiator. Denne giver mulighed for en stabil temperatur i udestuen. 

Ønsker du at skabe en ekstra hyggelig stemning i udestuen er en brændeovn også en mulighed. Med brændeovnen får du ikke bare et opvarmet rum, du får også skabt en helt særlig stemning ikke mindst med lyden af det knitrende brænde.

Indret din udestue

Udestuens indretning sætter rammerne om et dejligt udeliv. 

Du kan med indrette udestuen som stue, spisestue, hobbyrum eller noget helt fjerde. Med indretningen kan du skabe et helt unikt rum i forlængelse af boligen.

Indretter du eksempelvis med lys, puder, plaider og grønne planter, kan du skabe den skønneste oase.

Visualisering

3D tegninger - før og efter

Med udgangspunkt i dine drømme, tegner vi en virkelighedstro 3D-tegning, så du kan opleve din VICA Danmark løsning i sammenhæng med huset og haven - inden byggeriet igangsættes.

Processen
Afklaring af ønsker og behov

01.

Afklaring af ønsker og behov
Skitseforslag og tilbud

02.

Skitseforslag og tilbud
- visualisering af dit tilbud
Købsaftale og byggetilladelse

03.

Købsaftale og byggetilladelse
Byggeriet igangsættes

04.

Byggeriet igangsættes.
Vores byggeleder og håndværkere sørger for det bedste resultat
Gennemgang og aflevering

05.

Gennemgang og aflevering
Inspiration
VICA Udestuen er det rum, hvor familien samles Udestuer   |   integreret
favorite_border favorite

Udestuen er det rum, hvor familien samles

VICA Som om den altid har været der Udestuer   |   integreret
favorite_border favorite

Som om den altid har været der

VICA Et lyst og åbent rum Udestuer   |   integreret
favorite_border favorite

Et lyst og åbent rum

VICA Et multirum og et hjerterum med rare rammer Udestuer   |   integreret
favorite_border favorite

Et multirum og et hjerterum med rare rammer

VICA Forlæng sommeren med en udestue Udestuer   |   integreret
favorite_border favorite

Forlæng sommeren med en udestue

VICA Udestuen er hele familiens yndlingsrum Udestuer   |   integreret
favorite_border favorite

Udestuen er hele familiens yndlingsrum

VICA En skøn løsning til landejendommen Udestuer   |   integreret
favorite_border favorite

En skøn løsning til landejendommen

VICA Et løft til familiens sommerhus Udestuer   |   integreret
favorite_border favorite

Et løft til familiens sommerhus

book_online Book møde