Vi samarbejder med Pavillon Danmark. Er du interesseret i uisolerede drivhuse, orangerier og pavilloner - så gå til pavillondanmark.dk
Vi samarbejder med Pavillon Danmark

Flyt grænserne mellem indeliv og udeliv med en udestue i glas

Et ekstra rum, flere lyse timer samt natur og udeliv tættere på hverdagen. Med en udestue i glas får du mere plads i dit hjem og flere lyse timer både sommer og vinter. Du flytter kort sagt grænsen mellem indeliv og udeliv - i dit liv.

Hvis en udestue ellers kunne det, ville den sandsynligvis blive lidt skuffet, hvis du blot ser den som et rum mere i huset. En udestue i glas er nemlig mere end blot flere kvadratmeter.

Din udestue hjælper med skabe læ for vind og vejr og selv på kølige sommeraftener kan du side lunt og godt i udestuen omgivet af lyset og naturen. Det er i udestuen, du kan se tordenvejret lyne og buldre helt tæt på og det er i udestuen, du kan tage formiddagskaffen og avisen med ud en kold vinterdag og nyde solens stråler gennem det dobbelte lag glas i taget.  

 

vica_kolding_104.jpg

Morgenen og aftenen er noget helt særlig med en udestue

En udestue giver dig på mange måder flere muligheder, men kræver til gengæld også lidt opmærksomhed. Åbner du døren til udestuen en solrig vinterdag, får du hjælp til at varme huset op, men husk at lukke døren igen, inden solen går ned – ellers lukker du kulde ind i stedet for. 

Midt på en sommerdag kan det hurtigt blive varmt at opholde sig i udestuen, men til gengæld er det behageligt i ydertimerne. Det vil sige, at du kan nyde den tidligere morgenstund og de kølige aftener i lysets skær - det giver dig en helt særlig start og afslutning på dagen.  

Påbygning med muligheder
En udestue er teknisk set en påbygning til dit hus og ikke en tilbygning som et ekstra værelse. En påbygning har både begrænsninger og muligheder.  Døren mellem en påbygning og resten af huset skal f.eks. være en såkaldt facadedør, hvor den typiske løsning er en terrassedør. Og en udestue må ikke tilkobles resten af husets varmesystem. Til gengæld kan udestuen nemt varmes op med en lille elradiator eller en brændeovn med al den stemning og hygge, en sådan tilfører i et hjem. 

I en påbygning er det til gengæld tilladt at bygge helt i glas, hvilket er essensen i en udestue.

VICAs havestuer matcher i kvalitet helt nutidens byggestandarder. Det gælder fra det dybdeisolerede betondæk, havestuen har som fundament, over lavenergivinduer uden nævneværdig kuldestråling, til konstruktionen i enten plast eller aluminium. Derfor er udestuen også en investering, som øger boligens værdi og er et godt argument, hvis du engang skal sælge din bolig.
  

Udestuer

En udestue åbner huset op og indbyder til mange hyggelige stunder. Udover at udestuen kan bruges som ekstra opholdsrum, tæt på lyset og naturen, kan den også give boligen en helt særlig personlighed.

Se mere om udestuer

Plast eller aluminium er mest et spørgsmål om smag
Det mest populære materiale til konstruktionen i en havestue er plast. I dag produceres plast med stålindsatser og i en stabilitet og holdbarhed helt på niveau med den noget dyrere aluminiumskonstruktion. Overflade og udseende på plast og aluminium er også tæt på hinanden, og dertil ydes hos VICA 10 års garanti på farven på konstruktioner i plast. Aluminium eller plast er derfor mere et spørgsmål om temperament og smag, da kvaliteten er i top ved begge løsninger.

Alle former for udestuer kan leveres med forskellige former for glas. I tag og også på nogle lodrette flader kan det for eksempel være en fordel at vælge glas med stop-sol funktion, som dæmper stråling og varme fra solen. Stop-sol er en type glas, der bruges meget i butiksfacader, men også i private hjem, da det mindsker blegning af tæpper og møbler.

Alt materiale fra en udestue kan genbruges i modsætning til andre former for plast.

Lad dig inspirere

Se vores katalog og få masser af inspiration og idéer til hvilke løsninger og designs, der passer til dig og din bolig.

Se katalog

Har du brug for mere inspiration?

I vores skønne showrooms i Kolding og Greve kan du gå på opdagelse blandt vores mange forskellige og inspirerende orangerier, udestuer og pavilloner. Vi står klar til at hjælpe med gode råd og vejledning.

Find nærmeste showroom

Rum til samvær og nærvær tæt på lyset og naturen

Er du opmærksom på dig selv? Og på dem, som er dig nærmest? Vi har fulgt en helt almindelig familien på fire i nogle af dagligdagens stunder. Nærvær i tæt forening med lyset og naturen er helt fundamentalt for deres trivsel; det nærvær, som giver mening for dem – hver for sig, og sammen.

Skærmbillede 2018-02-16 kl. 14.21.59.png

Lad dig inspirere af filmen her - og husk lyd.