Flyt grænserne mellem indeliv og udeliv med en udestue i glas

Nyd et ekstra rum, flere lyse timer, samt natur og udeliv tættere på hverdagen. Med en helårs glasudestue får du mere plads i dit hjem og flere lyse timer både sommer og vinter. Med udestuen i glas flytter du kort sagt grænsen mellem indeliv og udeliv og lader aktiviteterne smelte sammen.

En helårs udestue i glas er meget mere end blot flere kvadratmeter i hjemmet. Her får du et nyt opholdssted, som skaber rammerne om mere nærvær og samvær - under åben himmel og med naturens omfavnelse.

Det er i udestuen, du kan se tordenvejret lyne og buldre helt tæt på og det er i udestuen, du kan tage formiddagskaffen og avisen med ud en kold vinterdag og nyde solens stråler gennem det dobbelte lag glas i taget.

Flyt grænserne mellem indeliv og udeliv med en udestue i glas

Udestuen med glastag bliver et lyspunkt i hverdagen

Invitér lyset og naturen indenfor med en smuk udestue i glas, som udvider boligen og skaber et samlingssted for hele familien. Tag med Felix Smith ud og besøg hverdagens lyse rum. 

Klassiske udestuer har tidligere været kendetegnet ved at være mørke og dunkle og var ofte udstyret med et tag som lukkede lyset fra oven ude. Når du i dag vælger en udestue fra VICA Danmark, får lyset lov til at strømme ind fra alle ledder og kanter og du får det maksimale ud af lysindfaldet. 

Fordelen ved glastaget er også, at rummet, som ligger ud til udestuen, får lov at nyde godt af solens stråler. På den måde bliver tilbygningen en udvidelse af huset uden at gå på kompromis med lysindfaldet. 

Specielle glas giver perfekt temperatur i uderummet året rundt

Nyd lyset, naturen og den åbne himmel året rundt i en behagelig temperatur og lad udestuen blive et særligt opholdsrum både i vinter- og sommermånederne. Hos VICA Danmark udnytter vi den nyeste teknologi inden for isolering, konstruktion og glas – så du er sikret en behagelig temperatur i din glasbygning året rundt.

Udover de mange fordele ved glasset, får du også 5 års garanti på alle vores produkter samt en storm- og indbrudssikring uanset hvilken glasbygning, du vælger.

Vælg det helt rigtige glas

Alle vores udestuer kan leveres med forskellige former for glas. I tag og på nogle lodrette flader kan det for eksempel være en fordel at vælge glas med stop-sol funktion, som dæmper stråling og varme fra solen. Stop-sol er en type glas, der bruges meget i butiksfacader, men også i private hjem, da det mindsker blegning af tæpper og møbler. 

Derudover er alle glas-typerne lavet med lyddæmpende funktion, så du mindsker støjen i det skønne uderum. Det er skønt at kunne nyde uderummets stilhed, og ikke lade sig genere af støj fra trafik og naboer.

Hos VICA har vi flere typer glas til din udestue

Til facaderne på din udestue har vi to forskellige typer glas, der begge giver mange fordele og er velegnede til udestuen. 

28mm super lavenergiglas til isolerede glasbygninger

 • Når du vælger vores 28 mm super lavenergi glas med varmkant, får du glas, som lukker mere varme ind fra solen, end der slipper ud. På den måde får du passiv solvarme uden, at du skal tænke over at skrue op og ned for varmen.  

 • Opnå en behagelig temperatur året rundt og spar samtidigt på varmeregningen.

 • Uderummet er sikret fuld isolering, med varmkanten, som er en termisk isoleret glasforsegling. Du undgår på den måde varmetab og fugt, og du er derfor også med til at gøre glasset mere energieffektiv.  

4mm hærdet sikkerhedsglas til uisolerede glasbygninger

 • Når glasset er hærdet, betyder det, at det er meget modstandsdygtigt overfor både tryk og temperatursvingninger, som er perfekt i det danske vejr.

 • Skulle uheldet være ude og glasset bliver knust, vil glasset granulere i små stykker, som er helt uskarpe, ligesom det man finder i bilruder. Sikkerhed er dermed den største fordel ved netop dette glas.

  Tag med Felix Smith hjem til Line og se en glasbygning med netop denne type glas

Vi tilbyder også et glas, som er velegnet til at bruge i glastaget, da det har særlige egenskaber, som giver de bedste betingelser for ophold i uderummet.

Specialglas med 78% varmerefleksion og 94% UV-beskyttelse til taget i glasbygning

 • Specialglasset er lavet med 67 % (78 %) varmerefleksion, så solens varme stråler bliver holdt ude og du undgår overophedning i udestuen.  

 • Du får glas med 94 % UV-beskyttelse, hvilket både beskytter både dig og dine ting. Når glasset har en høj UV-beskyttelse betyder, det at det er behageligere for dig at opholde dig i uderummet. Du slipper bl.a. for at skulle knibe øjnene sammen – glasset giver på den måde en solbrille-effekt.  

 • UV-beskyttelsen passer både på dine øjne og hud, og samtidigt beskytter glasset også dit interiør i uderummet mod solskader, så f.eks. dine plakater og møbler ikke bliver bleget. Besøg Morten og Anne-Dorthe, som netop valgte en løsning med UV-glasset.

 • Glasset er derudover også selvrensende, hvilket betyder, at glasset er konstrueret således at den udvendige del af glasset holder sig selv rent uden at skulle pudses i samme omfang. 

Plast eller aluminium er mest et spørgsmål om smag

Det mest populære materiale til konstruktionen af en havestue er plast. I dag produceres plast med stålindsatser og i en stabilitet og holdbarhed helt på niveau med den noget dyrere aluminiumskonstruktion. Overflade og udseende på plast og aluminium er også tæt på hinanden, og dertil ydes hos VICA 10 års garanti på farven på konstruktioner i plast.

En udestue i aluminium er både vedligeholdelsesfri og ekstremt holdbar, og aluminium kan give udestuen et mere solidt og moderne udtryk.

Alt materiale fra en udestue kan genbruges i modsætning til andre former for plast og det er derfor også et bæredygtigt valg af påbygning. Valget mellem aluminium eller plast er mest en smagssag, da kvaliteten er i top ved begge materialer. 

Flyt grænserne mellem indeliv og udeliv med en udestue i glas

En påbygning, som giver muligheder

En udestue er teknisk set en påbygning til dit hus og ikke en tilbygning som et ekstra værelse. En påbygning har en masse skønne muligheder, men også sine begrænsninger.  

Døren mellem en påbygning og resten af huset skal f.eks. være en såkaldt facadedør, hvor den typiske løsning er en terrassedør. En udestue må heller ikke tilkobles resten af husets varmesystem. Til gengæld kan udestuen nemt varmes op med en lille elradiator eller en brændeovn med al den stemning og hygge, en sådan varmekilde tilfører i dit hjem.  

I en påbygning er det til gengæld tilladt at bygge helt i glas, hvilket er hele essensen med udestuer i glas. VICAs udestuer matcher i kvalitet helt nutidens byggestandarder. Det gælder fra det dybdeisolerede betondæk, havestuen har som fundament, over lavenergivinduer uden nævneværdig kuldestråling, til konstruktionen i enten plast eller aluminium. Derfor er udestuen også en investering, som øger boligens værdi og er et godt argument, hvis du engang skal sælge din bolig. 

Grænsen mellem ude- og indeliv udviskes i udestuen

Med en udestue i glas vil du opleve, hvordan naturen omfavner dig, mens lyset strømmer ind og giver dig følelsen af at sidde midt i naturen under åben himmel, men med fordelene af at sidde lunt og tørt. 

Oplev hvordan årstiderne og vejrforholdene skifter – helt tæt på. Det er i udestuen du kan opleve tordenvejrets buldren eller rimfrosten en kold lørdag morgen i januar med en varm kop te. 

Uderummet bliver nu på en helt særlig måde integreret i hjemmet, så grænsen imellem det at være ude og inde rykkes – særligt med en udestue med glastag vil du have oplevelser som disse.

En helårs udestue i glas giver dig på mange måder flere muligheder. Her kan du få en helt særlig start på dagen med morgenkaffen i morgensolens skær inden arbejdet står for dagen. Og efter en lang dag er der ikke noget bedre end at komme hjem til en aften i udestuen med et hyggeligt måltid sammen med dem du holder af. Mange af vores kunder har rykket hverdagen ud i lyset og naturen og kan mærke at det gør noget helt særligt for stemningen, samværet og nærværet.  

Helårs udestue skræddersyet til dig og din bolig

Uanset husets arkitektur og havens udformning kan vi hjælpe med at designe en helårs udestue, der passer til dig og din bolig. Alle vores udestuer kan opføres i forskellige størrelser, former og farver og så kræver vores udestuer næsten ingen vedligeholdelse. 

Med den unikke konstruktion i miljøvenligt og formstabilt plast med indlagt aluminiumsprofiler slides udestuen ikke af regn, frost eller sol på samme måde som en udestue i træ. Dette sparer dig for meget tid, som du i stedet kan bruge på at nyde livet i udestuen hele året. 

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Få inspiration til din udestue i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger.

Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

Formularen fungerer muligvis ikke optimalt med Internet Explorer. Brug Google Chrome, Safari eller andet i stedet.

VICA Danmarks inspirationskatalog
book_online Book møde