Pavilloner

En pavillon er placeret i havens rum, blandt alle de smukke farver og skiftende årstider. Her dyrkes livet skærmet for vind og vejr – et frirum, hvor du kan nyde solens varme lys og opleve den rytmiske regn, der rammer taget. Her kan du slappe af med en god bog eller bare nyde udsigten ud over din have. Med en havepavillon i glas er mulighederne mange. 

Pavilloner

Hvad er en havepavillon?

En pavillon fra VICA er typisk en isoleret glasbygning, der ofte er lidt mindre end mange af vores andre glasbygninger. I en pavillon får man naturen helt tæt på – det lille og charmerende uderum kan placeres mange steder i haven, så man kan skabe sig en rolig oase.  

Havepavillonen kan bruges på mange forskellige måder, så du kan sætte rammerne om et dejligt udeliv – uanset om du bruger pavillonen som en lille udestue, et orangeri eller noget helt tredje. Havepavillonen bliver hurtigt et skønt frirum i havens grønne omgivelser. 

Sådan kan din pavillon se ud

Skab en rolig oase i haven, og sæt rammerne om et godt udeliv. En havepavillon er typisk en fritstående konstruktion, der kan placeres mange steder i haven. Vores pavilloner er otte- eller firkantede med glas på alle sider, hvilket giver unikke muligheder for at få en panoramisk udsigt. 

Pavillonerne bygges i PVC plast med lav-energi glas, så du får et isoleret uderum, du kan nyde hele året rundt. 

Du har mange muligheder for selv at præge havepavillonens design. Læs mere om, hvordan vores pavilloner kan tilpasses netop dine ønsker her

Isoleret eller uisoleret pavillon?

Isoleret pavillon

Isoleret pavillon | VICA Danmark

Havepavillonen er typisk en isoleret glasbygning, som kan bruges året rundt. Her kan du indrette uderummet som en udestue eller bruge det som et orangeri, hvor planter kan overvintre. 

I den isolerede pavillon kan du opleve årstiderne skifte, og du kan nyde vinterlandskabets skønhed. Læs mere om fordelene ved en isoleret pavillon her.

Uisoleret pavillon

Uisoleret pavillon | VICA Danmark

Du kan også vælge en uisoleret pavillon, der fungerer som et drivhus. Her får du et uderum, der er dejlig varmt i sommerdagene, og som forlænger sommersæsonen. 

Den uisolerede pavillon bliver forårets og sommerens skønneste oase. Når du går gennem sommerhaven ud til pavillonen, oplever du den skønne natur på en helt ny måde. Her bliver havepavillonen til sommerens tilflugtssted. 

Luksuspavillon i haven

Med en permanent pavillon får du et helt unikt uderum i haven. Vi oplever ofte, at vores pavilloner bruges i planlægningen af haveanlæg – ofte med en arkitekt indover – og sætter prikken over i’et i den smukke have. 

Uanset om det er et helt nyt haveanlæg eller renovering af dit eksisterende anlæg, kan en havepavillon forhøje både brugs- og salgsværdi af din grund.  

Permanent havepavillon: Hvordan kan du bruge pavillonen?

Med en pavillon i haven kan du skabe et helt unikt uderum. Her får du en hyggekrog midt i alt det grønne, hvor du kan nyde både godt og dårligt vejr. Med en permanent pavillon får du nemlig mange anvendelsesmuligheder – og du skal ikke bekymre dig om, at din havepavillon ikke kan klare det danske vejr. 

På solrige dage finder du lys og varme i pavillonen, mens regnfulde dage skaber hygge i din grønne oase. I din havepavillon er der plads til afslapning, og du kan gøre den til dit helt eget frirum. 

Hvor stor skal din pavillon være?

Vores havepavilloner kommer i flere størrelser, så du kan tilpasse uderummet til din have og dine drømme. Hvis du skal bruge din pavillon som udestue eller spisestue, er det især relevant at beslutte, hvor mange mennesker, der skal være plads til.

 

Vi har lavet disse tegninger, så du får et bedre indblik i, hvordan du kan bruge pavillonen.

Mål på havepavilloner fra VICA Danmark

 

Mål på havepavilloner fra VICA Danmark

 

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Få inspiration til din pavillon i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger.

Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

VICA Danmarks inspirationskatalog

Hvad koster en pavillon?

Prisen på en havepavillon afhænger af, hvilken model du vælger, pavillonens størrelse, valg af tag og glas, samt potentielle tilvalg. 

Vi laver skræddersyede løsninger, så du kan få din drømme-pavillon, og derfor varierer prisen efter dine valg. Du kan finde vores prislister her, så du kan få et indtryk af, hvad din pavillon koster. 

Skal jeg have byggetilladelse til pavillonen?

Du skal som udgangspunkt ikke bruge byggetilladelse, når du vil opføre en havepavillon – men der kan være nogle undtagelser. Pavilloner kan opføres uden byggetilladelse når nedenstående er opfyldt: 

  • Sekundær bebyggelse er under 50 m2
  • Byggeriet er ikke højere end 2,5 m, målt 2,5 m fra skel
  • Bebyggelsesprocenten er ikke overskredet
  • Lokalplanen overholdes (også eventuelle forbud mod reflekterende tagflader)

Vælger du en pavillon eller et andet uderum fra VICA Danmark, hjælper vi dig med hele processen. Vi søger derfor om byggetilladelse for dig, så du er sikker på, at dit nye uderum lever op til alle regler. 

Du kan læse mere om reglerne for byggetilladelse til pavilloner her, samt andre relevante informationer om reglementer for bebyggelser i haven. 

Processen
Afklaring af ønsker og behov

01.

Afklaring af ønsker og behov
Skitseforslag og tilbud

02.

Skitseforslag og tilbud
- visualisering af dit tilbud
Købsaftale og byggetilladelse

03.

Købsaftale og byggetilladelse
Byggeriet igangsættes

04.

Byggeriet igangsættes.
Vores byggeleder og håndværkere sørger for det bedste resultat
Gennemgang og aflevering

05.

Gennemgang og aflevering
Visualisering

3D tegninger - før og efter

Med udgangspunkt i dine drømme, tegner vi en virkelighedstro 3D-tegning, så du kan opleve din VICA Danmark løsning i sammenhæng med huset og haven - inden byggeriet igangsættes.

Indretning af pavillonen

Når du skal indrette din pavillon, har du mange muligheder. I en glasbygning får du meget lys ind i rummet, og dette kan du eksempelvis udnytte til at give dine planter et dejligt hjem. Så er du både omgivet af naturen i haven og byder den indenfor i uderummet. 

Det kan også være fint at indrette pavillonen med naturlige træmøbler, f.eks. i bambus, samt tekstiler i blide farver. Måske vælger du et farvetema eller går efter et helt naturligt udtryk, så indretningen passer til omgivelserne udenfor vinduerne. 

For at skabe det skønneste uderum, kan du indrette med fin belysning og varme tæpper, så der er plads til hyggelige stunder i havens rolige omgivelser. 

Inspiration
VICA Brisbane - Lysets vogter Pavilloner   |   fritstående
favorite_border favorite

Brisbane - Lysets vogter

VICA Fristed i parcelhushaven Pavilloner   |   fritstående
favorite_border favorite

Fristed i parcelhushaven

VICA Pavillon med hemmeligheder Pavilloner   |   fritstående
favorite_border favorite

Pavillon med hemmeligheder

VICA Pavillon med udsigt Pavilloner   |   fritstående
favorite_border favorite

Pavillon med udsigt

VICA Pyramide Pavilloner   |   fritstående
favorite_border favorite

Pyramide

VICA Perfekt placering i haven og panoramaudsigt over marken Pavilloner   |   fritstående
favorite_border favorite

Perfekt placering i haven og panoramaudsigt over marken

VICA Se hvordan denne strandgrund fik helårsliv med en pavillon Pavilloner   |   fritstående
favorite_border favorite

Se hvordan denne strandgrund fik helårsliv med en pavillon

VICA Grillplads med drømmeudsigt Pavilloner   |   fritstående
favorite_border favorite

Grillplads med drømmeudsigt

book_online Book møde