Orangeri på muret sokkel

Drømmen om et orangeri er for mange lig med en glasbygning i et klassisk, rustikt design – monteret på en muret sokkel, får din glasbygning lige præcis det klassiske udtryk. Soklen og halvmuren kan samtidig medvirke til at få orangeriet til at matche boligens arkitektur og stil, hvad end det er en fritstående eller integreret løsning.

Uanset om du har et nyere eller ældre hus, kan du få opført en halvmur til dit orangeri, der passer til boligen – i mursten, puds eller med en anden facadebeklædning. På den måde opnår du et helstøbt arkitektonisk udtryk. Skal orangeriet have sit eget udtryk, kan du naturligvis også vælge en anden mursten eller beklædning end huset.  

Eksempler på orangerier og drivhuse med muret sokkel

Orangeri integreret på mur

 

Er du på udkig efter et orangeri, der kan monteres direkte på dit hus – altså et orangeri som tilbygning – så har du måske også besluttet, at orangeriet skal opføres på et støbt fundament og placeres på en halvmur. En muret sokkel og halvmur er med til at få orangeriet til at fremstå som en integreret del af boligen.

Nok gør det projektet mere omfattende og medfører ekstra omkostninger. Men det er også med til at sikre, at orangeriet kommer til at fremstå som en forlængelse af den eksisterende arkitektur.

At integrere orangeriet med huset er for mange investeringen værd. Som regel har en direkte udgang den betydning, at man bruger sin glasbygning mere i hverdagen. Det er bare nemmere at komme derud, når man ikke skal have sko på først.

For andre er det en del af pointen, at orangeriet ikke er integreret med huset. De betragter deres orangeri som et fristed væk fra hverdagen. Som et sommerhus i haven. Her medvirker den murede sokkel og halvmur til at give orangeriet et udtryk som en reel bygning. Et lille hus, der kan indrettes til lige præcis det, du har brug for, det skal være.

En muret sokkel er både praktisk og hyggelig

Ud over at se smukt ud har et orangeri med støbt fundament og en muret halvmur, også kaldet en brystningsmur, nogle praktiske fordele. Fundament og murværk er nemlig med til at holde kulden væk – og holde på varmen.  

I en isoleret helårsløsning kan du holde din glasbygning frostfri hen over vinteren. I et uisoleret orangeri optager murværk og fundament varme fra solen i løbet af dagen og afgiver varmen, når temperaturen falder. Så kan du nyde hyggen i lune temperaturer langt ud på aftenen.  

Med en halvmur i orangeriet får du desuden plads til at stille planter, krukker eller andet. Det er både praktisk og giver mulighed for at indrette orangeriet hyggeligt.  

Få et orangeri på muret sokkel med minimalt besvær

Byggeprojektet bliver mere kompliceret ved at vælge en løsning med fundament, sokkel og halvmur. Det kommer vi ikke uden om. Netop derfor er det en god idé at rådføre sig med specialister på området.  

Hos VICA Danmark har vi næsten to årtiers erfaring med glasbygninger, og vi har opført tusindvis af orangerier med muret sokkel. Bliv klogere på byggeprocessen hos her.

Har du spørgsmål om orangeri, er vi klar til at hjælpe og rådgive dig i vores showrooms i Køge og Kolding.

Book et møde med en rådgiver her – og lad os hjælpe dig i gang! 

 

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Få inspiration til dit orangeri i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger.

Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

Formularen fungerer muligvis ikke optimalt med Internet Explorer. Brug Google Chrome, Safari eller andet i stedet.

VICA Danmarks inspirationskatalog

Se løsningerne helt tæt på

 

Oplev vores glasbygninger – og udforsk såvel det smukke design som den høje kvalitet i materialer og håndværk – i vores showrooms i Kolding, Aalborg og Køge.

 

Få nyttige råd fra eksperterne til, hvilken løsning der passer til dig og din bolig, og tag et eksklusivt, trykt eksemplar af vores over 300-sider store inspirationsbog. Du kan også få en 3D-tegning af din drømmeløsning og konkret prisoverslag med hjem.

book_online Book møde