Pavillon byggetilladelse og -regler

Når du skal opføre ny bebyggelse på din grund, er det altid en god ide at have styr på reglementerne for dette. Havepavilloner er fast konstruktion, så der kan være regler, du skal være opmærksom på – dog kan disse variere fra kommune til kommune, da nogle anser pavilloner som direkte beboelse.

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video

En ekspert fortæller

Få hjælp til byggereglerne

Hos VICA Danmark har vi et team af eksperter, der sørger for, at vi overholder alle byggeregler, når vi opfører din pavillon. Mød Signe, byggesagsbehandler hos VICA Danmark, i denne video.

Kræver en pavillon byggetilladelse?

Som udgangspunkt kræver en pavillon ikke en byggetilladelse, men det afhænger af det samlede areal af sekundær bebyggelse, du har på din grund. Du må nemlig bygge op til 50 kvm. på din grund uden byggetilladelse – får havepavillonen det samlede areal af bebyggelse til at overstige dette, skal du søge om byggetilladelse.

Der er også forskellige fortolkninger af, hvorvidt en permanent pavillon gælder som sekundær bebyggelse eller et beboelsesrum til længere ophold (eksempelvis en spisestue). Her kan der gælde andre regler for din glasbygning.

Det er derfor altid en god ide at rådføre sig ved sin kommune, inden man sætter gang i et byggeprojekt. Hos VICA Danmark hjælper vi dig med hele processen, og vi undersøger derfor også reglerne og søger om byggetilladelse, hvis det er nødvendigt.

Regler for opførslen af en havepavillon

Hvis du vil opføre nye konstruktioner på din grund, såsom en havepavillon, skal du være opmærksom på, at der kan være byggeregler, du skal følge.

Mange kommuner anser havepavilloner som beboelsesarealer, og derfor skal der være minimum 2,5 meters afstand til skel. Derudover vil pavillonens areal tælle med have byggeprocent, og det kan være nødvendigt at søge om byggetilladelse – det er dog op til den enkelte kommune at afgøre, om havepavillonen hører under regler for direkte beboelse eller sekundære bygninger.

Vi anbefaler altid, at du rådfører dig ved din kommune, inden du går i gang med et byggeprojekt. Vælger du en havepavillon eller en anden glasbygning fra VICA Danmark, hjælper vi dig med dette.

Få en 3D tegning af din pavillon

Hør mere om dine muligheder

Er du fristet af ideen om at kunne trække ud i haven og naturen, selv hvis vejret ikke er helt i top? Så har du fundet løsningen her. Book et designmøde, hvor vi kan snakke om, hvilke løsninger, der passer bedst til din bolig.

Tæller havepavillonen med i byggeprocent?

En permanent havepavillon tæller med i bebyggelsesprocenten på din grund. Det betyder, at du skal undersøge, hvor mange procent af din grund, du må bygge på. I parcelhuskvarterer er dette typisk 30%, mens det er 15% i sommerhusområder – dette kan dog variere, og du bør derfor rådføre dig ved kommunen.

Hvad skal man tage højde for ved opførsel af en pavillon?

Når du skal opføre en fast konstruktion på din grund, herunder en permanent pavillon, skal du altid indberette det til BBR. Det gælder uanset, om du skal søge om byggetilladelse eller ej.

Du skal også tage højde for, hvor på grunden, du vil bygge – der kan nemlig være regler for, hvor tæt på skel, din havepavillon må placeres. 

Reglerne for placering afhænger blandt andet af højden på din pavillon, og det er derfor en god ide at undersøge, hvilke regler, du skal være opmærksom på, inden du går i gang med projektet.

Lad pavillonen blive havens samlingspunkt

En havepavillon kan placeres mange steder i haven: langt ude i naturen eller helt oppe på terrassen. Det giver nogle helt unikke muligheder for udelivet, hvor pavillonen kan blive samlingspunkt for familie og venner, der vil hygge sig i naturens skønne omgivelser.

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger. Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

book_online Book møde