Projekt / Orangeri

Som at komme en dejlig tur hjemmefra – i egen have

Fakta om projektet

Type
Fritstående orangeri
Varmekilde
Varmepumpe
Brystningsmur
Er opført i samme sten som huset.
Beskrivelse
At orangeriet er fritliggende, betyder at det er helt optimalt placeret i haven, så der er sol helt fra morgenstunden og lige til aftensolen forsvinder.
Sagsnummer
7237
favorite_border favorite Gem
Om projektet

Det er bestemt ikke kun planterne, der har glæde af den lyse og lune oase

Citrusfrugter, oliven, figner og et væld af farvestrålende blomster nyder godt af de mange solskinstimer og den lune temperatur i orangeriet hos Morten, Lilian og resten af familie Pedersen i Allerød – og det er bestemt ikke kun planterne, der har glæde af den lyse og lune oase.

”Lilian er fra Guatemala, så hun er vant til lige at kunne gå ud i haven og plukke en limefrugt, og vi begyndte blandt andet at kigge på orangerier for også at kunne skabe muligheden for det her på vores breddegrader”, fortæller Morten Pedersen. ”At vi så kan bruge orangeriet til virkelig meget andet også, er selvfølgelig en dejlig bonus”.

Efter nøje overvejelser valgte Morten og Lilian et fritliggende orangeri fra Vica i klassisk kolonistil, og den rustikke brystningsmur fik de opført i samme type sten som deres villa. Orangeriet er forsynet med blandt andet en varmepumpe samt en elegant vandhane med regnvand til planterne, og det ligger lige for enden af terrassemiljøet i parrets have. Det er tilmed så velplaceret på grunden, at her er sol helt fra morgenstunden, og lige indtil de sidste glimt af aftensolen forsvinder.

Hverdagen er på behørig afstand

”Det er svært at forestille sig en bedre start på dagen end at sidde i orangeriet og nyde morgenkaffen i solen og mærke den virkelig gode energi, som man får i det lyse rum”, siger Morten Pedersen, der har indrettet orangeriet som sit hjemmekontor.

Den fritliggende placering spiller også positivt ind i den sammenhæng, forklarer han: ”Det med lige at komme udenfor giver fornemmelsen af at komme hjemmefra – også selvom det bare drejer sig om at krydse terrassen. Når man så for eksempel en kold vintermorgen træder indenfor i orangeriet, er det nærmest som at træde ind i en helt anden lille verden – og i arbejdssammenhæng er det rigtig godt i forhold til fokus og koncentration”.

En slags lanterne i haven

Mindst lige så skønt er det dog også at kunne komme et hurtigt smut ”hjemmefra”, når det er tid til at koble af, supplerer Morten Pedersen – eksempelvis med et godt glas rødvin og en skøn udsigt til aftenhimmelen.

Orangeriet har desuden allerede fungeret som en del af rammen om fejringen af en af familiens store mærkedage: ”Da vi holdt studenterfest, var det med orangeriets dobbeltdør på vid gab ud til et stort partytelt på terrassen, og det fungerede bestemt også rigtigt godt. Så den slags sommerfester glæder vi os bare til at kunne invitere til igen”.

Der er kort sagt udsigt til, at orangeriet i Allerød vil fortsætte med at være i brug lige fra morgen til aften – til både hverdag og fest.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du over 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

Inspiration
VICA Afslapning og vækst i ét Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Afslapning og vækst i ét

VICA Nu inviteres lyset indenfor Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Nu inviteres lyset indenfor

VICA Fokus på arkitektur og funktionalitet Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Fokus på arkitektur og funktionalitet

VICA Hvorfor køre, når man kan gå i sommerhus? Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Hvorfor køre, når man kan gå i sommerhus?

VICA Orangeri med bindingsværk fuldender helheden Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Orangeri med bindingsværk fuldender helheden

book_online Book møde