Projekt / Orangeri

Arkitektens førstevalg til et imponerende haveanlæg

Fakta om projektet

Type
Fritstående orangeri
Kvm
54,7 m²
Døre og vinduer
4 stk. Lamelvinduer m. manuel åbning
10 stk. tagvinduer med elektrisk motor & fuldautomatisk sensor
1 stk. Enkelt skydedør
3 stk. Dobbelt skydedør

Farve
Sort
Brystningsmur
Murtilpasning murhøjde 80 cm / 90 cm
Glas
4 mm hærdet sikkerhedsglas
Profiler
Ekstra stærke & holdbare pulverlakerede aluminiumsprofiler
85 cm Heighline på dele af orangeriet
Specielt
Modellen er vores model "Gigant"
Sagsnummer
7929
favorite_border favorite Gem
Om projektet

Bedre udnyttelse af forår & efterår

Parret Jimmi og Pernille bor sammen med deres børn i Odense i en ældre villa, som er flot renoveret. Deres terrassemiljø i baghaven havde set bedre dage, og de ville også gerne finde en løsning, hvor de i langt højere grad kunne nyde udelivet i baghaven – De ville gerne kunne drage bedre nytte af både forår og efterår, og de ville også gerne kunne nyde sommerens dage fra helt tidlig morgen til langt ud på aftenen.

 

Jagten på det rigtige

Da de havde researchet lidt, stod én ting klart for dem: De ønskede sig ikke noget, der mindede for meget om et drivhus, og det skulle være noget, der passede til villaen i både stil og størrelse. De kontaktede derfor arkitekt Christina Bennedbæk, og det har de ikke et øjeblik fortrudt. Tværtimod! ”Christina hjalp os med at se en masse muligheder, som vi ikke selv havde tænkt på”, fortæller Jimmi Wied.

De hyggelige aftenstunder
1/8

Opgradering af terrassen

”Hun spottede eksempelvis vores store badebassin på græsplænen og foreslog, at det ville blive en mere sammenhængende og elegant løsning, hvis det blev erstattet af en nedgravet pool. Hun præsenterede os i det hele taget for et virkelig gennemarbejdet forslag til en opgradering af vores terrasse og baghave, som vi slet ikke selv kunne have forestillet os. Vi er meget, meget glade for resultatet, og vi bruger da også terrasserne og orangeriet hver dag.”

Et sted at nyde timerne

På samme måde som Jimmi og Pernille har fået et skønt og elegant sted at nyde masser af timer, er også arkitekt Christina Bennedbæk meget begejstret for resultatet af de kreative tanker og processer. Jimmi og Pernille har været meget lydhøre over for hendes forslag, og med orangeriet fra VICA er der ikke blot skabt et sted, som hele året er smukt at kigge på. Det er også en fornøjelse at være dér – inde såvel som ude og hele året igennem.

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video

Christina Bennedbæk ønskede at få huset og haven til at hænge bedre sammen. Og hendes idé var også at skabe et smukt sted, der på én gang var opdelt i flere mindre områder og funktioner, og som stadig virkede som ét samlet sted. Det endte med en løsning – faktisk den allerførste løsning, som hun præsenterede for parret – 

hvor en hævet terrasse ved huset er forbundet med et soldæk, hvor solens stråler for alvor kan nydes. Dertil kom den nedsænkede pool, som ligger i niveau med selve haven, og til at binde de øvre og nedre niveauer sammen – samt til at skabe et over- og inddækket rum under åben himmel – valgte arkitekten et orangeri fra VICA.

 

Specialtilpasset løsning

”Jeg har rigtig god erfaring med VICA. De er i stand til at lave specialbyggeri, som afviger fra deres standardprodukter, og de er meget imødekommende i forhold til mine og mine kunders krav og ønsker”, siger Christina Bennedbæk og forklarer videre: ”I Jimmi og Pernilles tilfælde skulle orangeriet kunne udfolde sig over flere niveauer, og det skulle kunne indrettes med en hævet zone til spiseområde samt et forsænket lounge-miljø. Orangeriet skulle derudover også kunne opføres omkring den udepejs, som Jimmi og Pernille havde fået opført som en integreret del af den murede klimaskærm.”


 

Integreret, skulpturel pejs med en eksklusiv detalje

Christina uddyber videre: ”Den murede tunnelpejs står skulpturel i loungeområdet og er integreret i klimaskærmen, således at en del af loungen er inde i orangeriet og en del er ude under åben himmel. Glasset, der følger pejseelementets form, er en eksklusiv detalje, som VICA har løst rigtig flot. Man kan sidde med et glas kølig hvidvin i loungen og kigge på ilden i pejsen og videre ud på poolen, som giver en hyggelig belysning om aftenen. Ligeledes kan man sidde på kanten af poolen og nyde ilden i pejsen og føle sig tryg og privat i det veldefinerede rum, som er etableret mellem orangeriet og den hævede terrasse.


 

De fire elementer bindes sammen af siddetrappen

Hovedgrebet i anlægget er fire elementer: Soldækket, poolen, terrassen og orangeriet, og de bindes sammen af en stor siddetrappe, der formidler terrænspringet mellem den hævede terrasse og haven. Trappeelementet skyder sig ind gennem orangeriets klimaskærm og bliver her til en indbygget sofa. Også i forhold til denne fine feature har VICA leveret en unik løsning, hvor klimaskærmen er tilpasset trappen, så trappeelementet kan opleves i sin helhed og virkelig kommer til sin ret.”

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du over 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

Inspiration
VICA Afslapning og vækst i ét Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Afslapning og vækst i ét

VICA Den bedste udsigt på matriklen Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Den bedste udsigt på matriklen

VICA Den bedste start på dagen Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Den bedste start på dagen

VICA "Det er det bedste sted at opholde sig" Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

"Det er det bedste sted at opholde sig"

VICA Romantik i højsædet Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Romantik i højsædet

VICA Gennemført charmerende ramme om både hverdag og fest Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Gennemført charmerende ramme om både hverdag og fest

VICA Naturen er hentet indenfor Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Naturen er hentet indenfor

book_online Book møde