Projekt / Orangeri

Tænk det hele ind fra start: Et gennemført orangeri med særlige løsninger

Fakta om projektet

Type
Integreret orangeri
Kvm
45 m²
Døre og vinduer
4 stk. Tophængte vinduer med manuel åbner
3 stk. hængslet dobbelt døre med 28 mm lav tærskel.
8 stk. tagvinduer med automatisk åbner (oliepumpe), STORM
Farve
RAL 9005 - Dyb sort
Glas
4 mm hærdet sikkerhedsglas
Profiler
Pulverlakerede aluminiumsprofiler
Specielt
Orangeri model: Gigant
Tag
Pulverlakerede aluminiumsprofiler med 4 mm hærdet glas
Sagsnummer
9279
favorite_border favorite Gem
Om projektet

Et ønske fra start

Allerede da Iben og Mads fik tegnet deres villa, vidste de, at der på et tidspunkt skulle tilføjes et lukket uderum, så det blev huset forberedt til. Parret valgte at undersøge deres behov ved indledningsvist at opsætte et mindre drivhus, men de erfarede på kort tid, at det slet ikke var nok. “Vi opdagede hurtigt, hvor dejligt varmt der blev allerede i marts, så vi begyndte virkelig at kunne se idéen med noget større, der kunne bruges til meget mere.” Løsningen blev et stort orangeri på 45 kvadratmeter fra VICA.

Inspirationstur og en magisk juleaften

Da Iben og Mads fik muligheden for at realisere drømmen om et større uderum, tog de på inspirationstur. Parret bor tæt på Køge, og valget faldt naturligt på VICA’s store showroom netop dér. “Vi blev mega inspirerede i showroomet. Det er en virkelig flot udstilling, og man fik lyst til at tage hele butikken med hjem.”, fortæller Iben om oplevelsen, der ledte dem til det store orangeri efter et møde med en rådgiver.

Det var en prioritering, at orangeriet skulle kunne bruges det meste af året, men uderummet er blevet langt mere end bare sommerforlængende. “Det kan virkelig det hele,” siger Iben og henviser til, at orangeriet både benyttes til familiefødselsdage, en rolig oase til måltider og ikke mindst at dyrke planter.

Selv højtiderne danner uderummet ramme om: “Vi holdt juleaften i orangeriet, og det var simpelthen så magisk at sidde herude. Vi startede tidligt, så vi kunne nå at være der, mens det stadig var lyst.” Og det er da også let at forestille sig med den knitrende brændeovn og tilføjelsen af lamperne med Philips Hue-spots, der kan sætte den helt rigtige stemning.

De vigtige løsninger som en del af processen

I det hele taget har indretningen af orangeriet været en del af fornøjelsen. Selve byggeriet har dannet rammen, og ved at tilvælge de helt rette løsninger er det blevet en ramme ud over det sædvanlige. Eksempelvis har parret fået indlagt vand, således de har kunnet arrangere et udekøkken, og tilsvarende er det let at vande planterne. For glæden ved at dyrke ting spillede naturligvis også en stor rolle, og her var loftshøjden oppe at vende: “Vi har valgt den højeste model, for vi ville gerne kunne have større træer, således trækronerne kommer op i højden, og man kan gå under dem, så de ikke optager gulvplads.” Generelt har det været en glæde for Iben og Mads, at disse løsninger blev indtænkt helt fra start.

Det endelige resultat

Foruden højtiderne er familiefesterne også rykket ud i det charmerende orangeri, og det er derfor, at det har været vigtigt for parret, at uderummet har den gode længde, som det har, så det lange middagsbord kan arrangeres. Tagvinduerne og terrassedørene sikrer friske briser på solrige sommerdage, men varmen er nu også en del af fornøjelsen. “Vi taler tit om, at det er som at trække syd på, bare for en eftermiddag.” Iben sidder selv og tegner huse, og i den forbindelse oplever hun, at der er kommet opmærksomhed på glæden ved orangerier: “Det er blevet meget populært, at man får tegnet huset sådan, at man på et senere tidspunkt kan have en udgang til et orangeri.” Selv valgte parret at få lavet orangeriet med sokkel og isolering i det støbte gulv. Soklen er pudset op i en farvetone, der matcher villaens mursten, og Iben bemærker, at løsningen med puds også giver en stor fleksibilitet, hvis man pludselig ønsker et helt andet udtryk.

Bemærket fra alle sider

Orangeriet gør sig i øvrigt ikke kun bemærket indefra. “Vi rykkede ind på en nybygget grund, der lidt havde udtryk af en kedelig mark, men nu er der skabt rum til flere sider.”, fortæller Iben om orangeriets indflydelse på haven, der nu blandt andet har banet vejen for en hyggelig gårdhave til den ene side. Kort sagt har orangeriet levet op til forventningerne og mere til: “Vi er så glade, det er helt vildt. Vi er meget, meget glade for det.” bemærker Iben afslutningsvist.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du over 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

Inspiration
VICA Romantik i højsædet Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Romantik i højsædet

VICA Havens bedste sted Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Havens bedste sted

VICA Nu inviteres lyset indenfor Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Nu inviteres lyset indenfor

VICA Arkitektonisk harmoni på landet Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Arkitektonisk harmoni på landet

VICA Meget bedre end et sommerhus! Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Meget bedre end et sommerhus!

book_online Book møde