Felix Smith på besøg i hverdagens lyse rum

Bliv inspireret og udforsk dine drømme, når Felix Smith besøger VICA Danmark-kunder i deres fantastiske uderum i en serie af film fra hele landet.

Vi møder familier med vidt forskellige ønsker og behov til lige netop deres glasbygning – og Felix finder inspiration og bliver klogere på, hvad han ønsker sig af det nye rum, han og familien drømmer om. Oplev også et anderledes mødelokale, der indbyder til kreativitet og nytænkning.

Fælles for de personlige historier er ønsket om at være tættere på naturen og lyset – et ønske, der er blevet opfyldt med VICA Danmarks smukke glasbygninger.

Felix Smith besøger Felix Smith

Som et maleri med ramme...

En udestue havde stået på ønskelisten i mange år hjemme hos Felix Smith og familien.

Deres skovhus ligger tæt på København, omkranset af en skøn, lidt vild have. De havde altid ønsket sig at kunne være lidt mere ude i haven, også om vinteren. Se filmen om projektet her.

Bryllupsgaven: det fritliggende orangeri

Mikkel og Lea Kessler drømte om et fritliggende orangeri i bryllupsgave.

Det har parret fået nu - og selvom de ikke var enige om alt i beslutningsprocessen - er de er rigtig glade for løsningen, som de flyttede endnu længere væk fra hovedhuset end de egentlig havde planlagt. Se hvorfor i filmen.

En skøn oase forbinder hjemmet

Uderummet er for Torben og Mette blevet deres primære rum. Som Torben siger til Felix: ”Vi er her hele tiden”. Tanken var at binde to eksisterende bygninger sammen med en smuk glasbygning i midten – med varme, lys og velvære for alle, som opholder sig her.

Samtidigt giver den isolerede løsning mulighed for at dyrke nogle lidt utraditionelle planter, som Mette stolt viser frem i videoen.

Et 'oversized' orangeri var den perfekte tilbygning

"Når man kører forbi, får man fornemmelsen af, at orangeriet altid har været der".

Morten og Anne-Dorthe har fået opfyldt drømmen om et sted, hvor hele familien kan være året rundt, og hvor der både er plads til bordtennis og stue med bar. Samtidigt måtte tilbygningen ikke være skæmmende for deres smukke hus.

Et magisk uderum mellem køkkenhaven og højbedene

"Vi sidder midt i frodigheden". Line og hendes familie har fået et skønt uderum med plads til grønne fingre, som Felix tydeligt kan se. Hans tomater er i hvert fald ikke lige så store som Lines! Rummet giver plads til hyggelige måltider sammen og arbejde under åben himmel, hvilket familien nyder i fulde drag.

Selvom orangeriet er uisoleret, bruger familien det året rundt – om sommeren til tomater og chili og om vinteren til julepynt og hygge.

En udestue med et helt særligt lysindfald

Anne og Hans fik opfyldt drømmen om mere lys og varme i hverdagen – og ikke kun på rejser. "Det her det er jo 'heaven'!", siger Hans, som ved, hvor vigtigt det er at få nok sollys, særligt når man bliver ældre.

Selvom udestuen var Hans’ idé, er Anne næsten endnu gladere for deres lyse uderum, som bruges året rundt både i sol, regn og sne.

Mere lys – og en smuk udsigt over markerne

Charlotte og hendes familie kan slet ikke undvære deres nye skønne uderum, hvor de mødes om stort set alle middage. Charlotte bruger også det lyse rum til træning og om morgenen, når hun sidder i sit yndlingsspot og lader op til dagens strabadser.

Uderummet matcher husets arkitektur perfekt og giver den smukkeste udsigt ud til naturen. Prikken over i’et er den indbyggede vinopbevaring i gulvet, som hendes vininteresserede mand sætter stor pris på.

Det utraditionelle mødelokale i hjertet af København

"Man er midt i København, men man føler, man er et helt andet sted". Sådan siger mange af gæsterne, når de træder ind i orangeriet på Vesterbro.

Niels fra Hotel Guldsmeden fortæller om, hvorfor en utraditionel løsning var den helt rigtige for dem, da de manglede et konference- og mødelokale. Et rum, som indbyder til inspiration og kreativitet langt væk fra de traditionelle hvide vægge.

Pergolaen der giver moderne funktionalitet og lyse timer

Christina og hendes familie i Odense fremviser deres tilbygning som kombinerer udestue og pergola i en flot og integreret løsning. 

Med deres moderne pergola har de fået en uderum som kan tilpasse sig alt slags vejr med et hav af funktioner og muligheder for at forlænge sæsonen. 

book_online Book møde