Projekt / Orangeri

En glidende overgang mellem den gamle remise og den smukkeste natur

Fakta om projektet

Type
Integreret orangeri
Kvm
18 m²
Glas
Der er monteret 11 stk. topstyrede vinduer med 25 mm klart sikkerhedsglas, for at sikre den ultimative udluftning. Elementerne har 28 mm lavenergiglas med varmkant.
Profiler
Elementerne er isolerede VEKA plastprofiler med indlagt stålkerne.
favorite_border favorite Gem
Billeder fra projektet
Den gamle remise i Hjelsminde
Om projektet

Den gamle remise i Hjelsminde

Lone og Peter Lawaetz’ bolig i Hejlsminde er på alle måder noget ganske særligt. Og da de gik på jagt efter en udestue, havde de derfor også behov for en løsning, der netop respekterede alle særligheder og herligheder – både visuelt og funktionelt.

Parret overtog i 2015 den gamle remise i Hejlsminde, og de totalrenoverede den på en måde, så den indbyder til et moderne liv med både komfort og æstetik i højsædet. Samtidig er der sørget for, at bygningens mange fine finurligheder og detaljer fortsat kommer til deres ret.

Beliggenhedens vigtige rolle

Beliggenhedens vigtige rolle

Som om bygningens arv og historie ikke har nok at byde på i sig selv, så spiller beliggenheden også en særdeles vigtig rolle. Den gamle remise ligger på banedæmningen, hvor den nu for længst nedlagte Kolding Sydbane blandt andet fragtede det bedre borgerskab ud til strandliv og frisk havluft ved Hejlsminde Badehotel. Fra ejendommen er der derfor blot få skridt ned til Hejls Nor mod vest, mens Hejlsminde Bugt og resten af Lillebælt folder sig ud mod øst.

God balance mellem natur og bygning

God balance mellem natur og bygning

Remisens nyetablerede og velskabte rammer inden døre skulle således forenes med de endnu mere imponerende omgivelser – ikke mindst med den fantastiske udsigt til blandt andet et rigt, fredet fugleliv og Danmarks måske smukkeste solnedgange. Samtidig var der også behov for at kunne skærme sig mod den til tider ret så insisterende vestenvind. Der skulle ligeledes tages højde for at skabe en god balance i forhold til den eksisterende bygningskrop.

Uendeligt højt til himlen

Uendeligt højt til himlen

I tæt samarbejde med VICA fik Lone og Peter alle delelementerne til at gå op i en højere enhed. Resultatet blev en udestue med nærmest uendeligt højt til himlen, som man træder direkte ud i fra hjemmets højloftede køkken-alrum.

Parret tilbringer stort set alle deres dage herude og nyder deres måltider ved den lille spiseplads, de har indrettet. Hele året igennem og på alle tider af dagen er udestuen således blevet hjemmets foretrukne samlingspunkt, og er solen i et særligt gavmildt humør, kan de slå de dobbelte terrassedøre op. Et bånd af sprossede vinduer – der er udvalgt, så de passer til husets øvrige vinduer – kan på tilsvarende vis åbnes, og således er det muligt at skabe en på én gang lys, lun og luftig stemning i ly for vejrets luner og i første parket til udsigten.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Drømmer du om at få et orangeri, en udestue, en pavillon eller et drivhus?

Vi har samlet en masse inspiration og gode råd i vores katalog, så du kan drømme dig hen og finde den løsning, der er den rigtige for dig.

Du vælger selv, om du vil se kataloget online – eller vil have det tilsendt fragtfrit med posten. 

 

Inspiration
VICA Åbyhøj-par fik en nærmest sydlandsk sommer foræret Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Åbyhøj-par fik en nærmest sydlandsk sommer foræret

VICA Parcelhus med smukt integreret orangeri Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Parcelhus med smukt integreret orangeri

VICA Klassisk orangeri i klassisk have Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Klassisk orangeri i klassisk have

VICA Rum til ro og velvære Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Rum til ro og velvære

VICA Sommerhus i egen have Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Sommerhus i egen have

VICA Et stort orangeri som den perfekte tilbygning Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Et stort orangeri som den perfekte tilbygning

VICA Her smelter arbejdsliv og privatliv sammen Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Her smelter arbejdsliv og privatliv sammen

VICA En helt særlig oase midt i haven Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

En helt særlig oase midt i haven

book_online Book møde