Projekt / Orangeri

En glidende overgang mellem den gamle remise og den smukkeste natur

Fakta om projektet

Type
Integreret orangeri
Kvm
18 m²
Glas
Der er monteret 11 stk. topstyrede vinduer med 25 mm klart sikkerhedsglas, for at sikre den ultimative udluftning. Elementerne har 28 mm lavenergiglas med varmkant.
Profiler
Elementerne er isolerede VEKA plastprofiler med indlagt stålkerne.
favorite_border favorite Gem
Billeder fra projektet
Om projektet

Den gamle remise i Hjelsminde

Lone og Peter Lawaetz’ bolig i Hejlsminde er på alle måder noget ganske særligt. Og da de gik på jagt efter en udestue, havde de derfor også behov for en løsning, der netop respekterede alle særligheder og herligheder – både visuelt og funktionelt.

Parret overtog i 2015 den gamle remise i Hejlsminde, og de totalrenoverede den på en måde, så den indbyder til et moderne liv med både komfort og æstetik i højsædet. Samtidig er der sørget for, at bygningens mange fine finurligheder og detaljer fortsat kommer til deres ret.

Beliggenhedens vigtige rolle

Som om bygningens arv og historie ikke har nok at byde på i sig selv, så spiller beliggenheden også en særdeles vigtig rolle. Den gamle remise ligger på banedæmningen, hvor den nu for længst nedlagte Kolding Sydbane blandt andet fragtede det bedre borgerskab ud til strandliv og frisk havluft ved Hejlsminde Badehotel. Fra ejendommen er der derfor blot få skridt ned til Hejls Nor mod vest, mens Hejlsminde Bugt og resten af Lillebælt folder sig ud mod øst.

God balance mellem natur og bygning

Remisens nyetablerede og velskabte rammer inden døre skulle således forenes med de endnu mere imponerende omgivelser – ikke mindst med den fantastiske udsigt til blandt andet et rigt, fredet fugleliv og Danmarks måske smukkeste solnedgange. Samtidig var der også behov for at kunne skærme sig mod den til tider ret så insisterende vestenvind. Der skulle ligeledes tages højde for at skabe en god balance i forhold til den eksisterende bygningskrop.

Uendeligt højt til himlen

I tæt samarbejde med VICA fik Lone og Peter alle delelementerne til at gå op i en højere enhed. Resultatet blev en udestue med nærmest uendeligt højt til himlen, som man træder direkte ud i fra hjemmets højloftede køkken-alrum.

Parret tilbringer stort set alle deres dage herude og nyder deres måltider ved den lille spiseplads, de har indrettet. Hele året igennem og på alle tider af dagen er udestuen således blevet hjemmets foretrukne samlingspunkt, og er solen i et særligt gavmildt humør, kan de slå de dobbelte terrassedøre op. Et bånd af sprossede vinduer – der er udvalgt, så de passer til husets øvrige vinduer – kan på tilsvarende vis åbnes, og således er det muligt at skabe en på én gang lys, lun og luftig stemning i ly for vejrets luner og i første parket til udsigten.

Orangeriet får inde- og udelivet til at smelte sammen

Åben huset op med det smukkeste uderum i glas – og træd direkte ud i lyset. Oplev hvordan hverdagens mange aktiviteter flyttes ud under åben himmel og skaber rammerne om det perfekte værested.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du over 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

Inspiration
VICA Et orangeri i kærlighedsgave Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Et orangeri i kærlighedsgave

VICA Nu inviteres lyset indenfor Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Nu inviteres lyset indenfor

VICA Et lille stykke af Sydfrankrig blev taget med hjem Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Et lille stykke af Sydfrankrig blev taget med hjem

VICA Smukt matchende orangeri Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Smukt matchende orangeri

VICA Folk stopper op og beundrer orangeriet... Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Folk stopper op og beundrer orangeriet...

VICA Café-orangeri med udsigt Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Café-orangeri med udsigt

book_online Book møde