Vi åbner i dag dørene i vores showrooms for fysiske besøg og bookinger i Kolding og Køge, og glæder os rigtig meget til at se jer igen. 

Nye dimensioner til hverdagen

I nærheden af Odense bor familien Michael, Jannie, Ida og Jonas Cederholdt, som er de glade ejere af en specilløsning fra VICA Danmark. 

- Orangeriet er i virkeligheden bare vores form for sommerhus, som vi har valgt at bygge direkte på vores hus. Det er hér vi slapper af og lader op; det er hér vi nyder måltider sammen og inviterer gæster til fester og det er hér vi nyder børnenes leg og udvikling mens agurken gror ved siden af tomater og krydderurter, fortæller Michael.

- Orangeriet fungerer, som ramme for både hverdagens almindelige oplevelser, og for helt særlige begivenheder, som vores søns fødsel og den smukkeste juleaften. Der er en særlig herlighedsværdi i at kunne følge årstiderne skifte på helt nært hold; at kunne sidde 5 m fra fasaner, småfugle og egern, som forsyner sig ved foderbrættet i skovkanten; at kunne iagttage børnene lege skiftevis ude i haven og inde i orangeriet uden at blive forstyrret af krav om fod- eller overtøj og at kunne finde ro, lys og luft i en til tider hektisk hverdag.

1789513.jpg
1789508.jpg
1789520.jpg
1789509.jpg
1789515.jpg
1789517.jpg
1789518.jpg

- Vi har valgt at indrette vores orangeri med fokus på nydelse – når vi putter i hængekøjen efter aftensmaden eller når vi har brug for en rolig stund med en bog. Vi nyder at rode med jord, frø og grønne planter, men allerbedst bliver det, når vi kan høste til brug i gryderne.

- Således har vi brug for god arbejdsplads og gode arbejdsforhold, hvilket vi har sørget for ved at indlægge varmt og koldt vand samt indrette rummet med brændeovn, gasvarmer og infrarød varmer.

- Orangeriet er ikke isoleret, men vi benytter rummet helt regelmæssigt fra marts til ultimo oktober.

På de varmeste sommerdage (som fx Idas fødselsdag) er vi i stand til at ventilere rummet så godt, at det faktisk føles køligere inde i orangeriet end udenfor i haven.

Dette skyldes vores 8 tagvinduer, to vinduer i gavlen, to dobbelte skydedøre samt at orangeriet står på en træterrasse hvor luften kan cirkulere.

- Hvis vi på et tidspunkt vælger at flytte, er det ikke et spørgsmål om hvorvidt vi igen ville investere i et orangeri, det er kun et spørgsmål om, hvor stort det skal være og hvor badekarret skal stå, siger familien.

Fakta om orangeriet

Orangeriet er 36 m² med 4,2 m til kip
Med ekstra mange vinduer og en træterrasse som bund er orangeriet nemt at ventilere, da luften kan cirkulere
Udstyret med 8 tagvinduer, to vinduer i gavlen og to dobbelt skydedøre
Bygget i ekstra kraftige aluminiumsprofiler med den nødvendige forstærkning

Har du brug for hjælp?

Få personlig rådgivning der tager udgangspunkt i dine ønsker og behov.

Book møde

Gå på opdagelse i vores katalog

Drømmer du om en grøn oase tæt på lyset og naturen? Så gå på opdagelse i vores nyeste katalog og se alle mulighederne inden for orangerier, udestuer, pavilloner og drivhuse. 

Se katalog