Drift og vedligehold af glasbygninger

Hvordan rengør du din glasbygning? Hvor meget drift og vedligeholdelse kræver glasbygningen? Det er måske nogle af de spørgsmål, du har, når du overvejer at opføre et drivhus, en pavillon, et orangeri eller en udestue til dit erhverv.

Hos VICA Erhverv har vi gjort hele processen nem for dig. Ud over at designe, montere og kvalitetssikre projektet, har vi også gjort vedligehold og rengøring så nemt som muligt.

Kvalitetsglasbygninger i (næsten) vedligeholdelsesfrit materiale

Hos VICA laver vi glasbygninger i PVC eller aluminium, hvilket er meget holdbart og har en lang levetid i forhold til tilsvarende produkter i træ. Hos VICA er du sikret en høj kvalitet igennem hele byggeprocessen, og vi sørger også for, at det er nemt for dig at vedligeholde din glasbygning, så den holder længe.

Vi bruger elektrostatisk pulverlakering på profilerne i din glasbygning – og selvom der ikke findes overfladebehandlinger i byggeindustrien, der er helt vedligeholdelsesfrie, kræver denne lakering minimum vedligeholdelse.

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video

Sådan vedligeholder du din glasbygning

Glasbygningen er en smuk konstruktion, der giver et elegant udtryk til dens omgivelser. Rengøring og vedligehold er vigtige for at holde glasbygningen pæn – og det betyder også meget for dens levetid.

For at holde glasbygningen smuk i lang tid, bør du rengøre den løbende. Dette indebærer blandt andet:

  • Pudsning af vinduer med vinduesrens og gerne med kalkfrit vand
  • Aftørring af profiler og andre flader med en våd klud
  • Smøring af hængsler og låse på døre og vinduer med syrefri olie
  • Rensning af tagrenden

En del af Byg Garanti

Hos VICA Erhverv er vi en del af Byg Garanti. Det sikrer dig 5 års garantiordning på den håndværksmæssige udførelse af alt arbejde, uanset om det drejer sig om ombygning, reparation eller tilbygning. Derudover yder vi 5 års produktgaranti. Garantiordningen koster ikke ekstra, men giver dig en ekstra sikkerhed for udbedringen af eventuelle fejl for op til 150.000 kr.

Men for at sikre den lange levetid på glasbygningen, skal du vedligeholde og rengøre løbende. For at gøre dette så nemt som muligt for dig, medfølger en drift- og vedligeholdelsesguide.

Bliv ringet op

Vi står altid klar til at hjælpe og rådgive dig om hvilke løsninger, der kan matche dine ønsker og behov.

Udfyld nedenstående formular, så kontakter vi dig i det ønskede tidsrum i formularen.

Kontakt os for at høre mere
Teddy Hansen
Projektchef VICA Erhverv
Thomas Larsen
Projektchef VICA Erhverv

Medfølgende drift- og vedligeholdelsesdokument

Når du vælger en glasbygning fra VICA Erhverv, får du en drift- og vedligeholdelsesguide med. I guiden får du bl.a. et overblik over:

  • Anbefalinger til rengøring af elementer med pulverlakeret overflade
  • Råd om reparation af elementer med pulverlakeret overflade
  • Anbefalinger til rengøring af glas, fuger og beslag
  • Råd om reparation af glas og fuger

Derudover får du også en rengøring- og vedligeholdelsesplan, så du kan holde overblikket over driften af din glasbygning.

Tag højde for elementernes påvirkning af glasbygningen

I vedligeholdelsesdokumentet foreskriver vi tidsintervaller for, hvor ofte du bør rengøre og foretage vedligehold.

Hos VICA anbefaler vi fx, at du foretager en visuel kontrol af overflade på profilerne en gang årligt, og af glas ca. hvert halve år. Befinder din forretning sig i et udsat område, fx tæt på kysten eller på stærk trafik, skal dette gøres oftere for at sikre glasbygningens holdbarhed.

I drift- og vedligeholdelsesdokumentet vejleder vi dig i, hvordan du nemmest gør glasbygningen ren, så du kan sikre den lange levetid, der er kendetegnet ved en glasbygning i aluminium eller PVC.