Projekt / Drivhuse

Lys og farver tilbyder terapeutiske rammer for sindet

Fakta om projektet

Type
Fritstående drivhuse
Kvm
37,7 m²
Døre og vinduer
2 stk. hængslet dør, dobbelt, med 28 mm lav tærskel.
6 stk. tagvinduer med elektrisk motor - fuldautomatisk sensor til tagvinduer.
Farve
Ral 9005 dyb sort
Glas
4 mm hærdet glas
Profiler
Pulverlakerede aluminiumsprofiler
Specielt
Kunden har 3 drivhuse & orangerier fra VICA Danmark. En model "Gigant" som er den største af de 3 modeller samt en model "Junior T" og "Helios T"
Beskrivelse
Tilkøb af 4 stk. stormkroge til hængslet døre
Tag
Pulverlakerede aluminiumsprofiler med 4 mm hærdet glas
Sagsnummer
7490
favorite_border favorite Gem
Om projektet

Minder om gode tider i Provence

Det var især hendes ungdomsminder fra det sydfranske, der fyldte i bevidstheden hos Malene Viderup Worm, da hun og familien besluttede sig for at etablere deres første hyggelige glashus fra VICA: ”Når jeg tænker tilbage på dengang, jeg boede i Provence som ung, så er det især det med at være udenfor under den høje blå himmel i løbet af vintermånederne, der virkelig melder sig som fællesnævner for de allermest fantastiske minder derfra,” fortæller hun.

 

Positiv indvirkning på sindet

”Lyset, farverne og det med at være udenfor har i det hele taget altid haft en virkelig positiv indvirkning på mig og mit sind – så det betyder også meget for mig at kunne være det her i Danmark. Vi bor på landet, og ejendommen ligger højt, hvilket selvfølgelig er dejligt i forhold til udsigten. Det betyder bare også, at her nærmest altid blæser meget. Derfor er det virkelig fantastisk at kunne være ude under åben himmel og nyde lyset og farverne i orangeriet – samtidig med at være i læ for vinden. Kvaliteten af VICAs produkter gør desuden, at man nærmest slet ikke opdager, hvis det blæser udenfor. Så selv på en efterårsdag er det skønt at være herude – og for eksempel stå at lave juledekorationer, imens ilden knitrer i brændeovnen.”

Et glashus til alle behov

Behovet for mere plads i de lyse og indbydende rammer, end et enkelt glashus kunne tilbyde, meldte sig efterhånden som familien voksede. Derfor blev familiens charmerende ejendom i det nordjyske først forkælet med endnu et orangeri, og senest er Malene og hendes familie kommet op på at have hele tre flotte VICA-huse af forskellig størrelse og med forskellige funktioner: 

”Det lille orangeri har min mand overtaget, og det fungerer nu som et traditionelt drivhus, hvor vi kan høste hjemmedyrkede agurker, tomater, chillipeber og den slags. Det mellemste af orangerierne er vores grønne oase, og her har vi en stor, frodig vinranke, som virkelig trives og næsten har overtaget det hele”, griner Malene.

Skønne omgivelser som klinik

Det største og nyeste af familiens glashuse udfylder både en funktion som en hyggelig ekstra stue og som psykologklinik. I Malene Viderup Worms arbejde som privatpraktiserende psykolog benytter hun nemlig ofte orangeriet som ramme for sine psykologsamtaler. ”Det giver både mig selv og mine klienter noget ekstra at bruge de her skønne omgivelser som klinik, for jeg ved, at nærheden til lyset og farverne har stor betydning for, hvordan man har det på indersiden – altså i sindet. Man kan faktisk godt kalde det for en slags naturterapi at sidde her,” fortæller hun.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog. 
Henter du inspirationsbogen inden d. 11. august, deltager du samtidig i konkurrencen om et fint solsejl – perfekt til at få lidt skygge på terrassen eller i haven*.

Lad dig inspirere af mere end 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

*Vi trækker lod om ét solsejl til en værdi af 2.195,- blandt alle, der har hentet kataloget i perioden 3. juli til 11. august. Vinderen får direkte besked. 

Inspiration
VICA Som at holde ferie på egen matrikel Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Som at holde ferie på egen matrikel

VICA Eos Victorian 201/38 Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Eos Victorian 201/38

VICA Lyset og naturen tiltrækker hele familien Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Lyset og naturen tiltrækker hele familien

VICA Orangeri Gigant Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Orangeri Gigant

VICA Æstetik og kvalitet: En læfuld plads til yoga i haven Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Æstetik og kvalitet: En læfuld plads til yoga i haven

VICA Eos Royal Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Eos Royal

VICA Helios T Orangeri Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Helios T Orangeri

VICA Orangeri Special Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Orangeri Special

book_online Book møde