Projekt / Drivhuse

Orangerisommer med pizza, grævling og rådyr.

Fakta om projektet

Type
Fritstående drivhuse
Kvm
18,8 m²
Døre og vinduer
1 stk. Lamelvindue manuel åbning, 1 stk. Dobbelt skydedør, 4 stk. tagvinduer med automatisk åbner (oliepumpe).
Farve
Sort
Glas
4mm hærdet sikkerhedsglas
Profiler
Pulverlakerede aluminiumsprofiler
Specielt
Ekstra profiler og glas til gavl hvor skydedøren er sænket
Beskrivelse
Model: Helios Master Victorian
Sagsnummer
6655
favorite_border favorite Gem
Om projektet

Forkærlighed for havearbejde

"Lotte og Peter bor lige uden for Haderslev, og her har de en stor, frodig have, som tydeligt viser deres forkærlighed for planter og havearbejde. I mange år havde især Lotte drømt om et orangeri, og for et par år siden besluttede de sig for, at det var på tide at tilføje sådan et til haven, sådan så de oftere ville kunne sidde udenfor at spise. For i selv en stor have med masser af planter og træer til at give ly, læ og skygge kan den danske sommervind stadig spille aftensmaden et puds eller to. Og netop derfor fandt Lotte og hendes mand, at det ville være oplagt med et orangeri.


 

Jagten på det rigtige

Lotte, der oprindeligt er fra Kolding, forklarer om processen med at finde det rette orangeri: ”Det var egentlig en god blanding af flere ting – vi havde set nogle reklamer for VICA, og nogle af vores naboer havde fået et orangeri derfra. Derudover var det jo let at køre til Kolding for at se de mange modeller, de havde på udstilling. Sidst, men bestemt ikke mindst, oplevede vi også, at vi fik en rigtig god service hos VICA.” Det endte med en smart løsning, hvor parret fik deres forskellige krav og ønsker mødt ved at tage en drivhusmodel, som så blev placeret på en muret sokkel, hvilket gav dem bonusplads i forhold til ekstra loftshøjde.

Pizzaovnen

Om indretningen fortæller Lotte: ”Jeg ville egentlig gerne have en pejs i orangeriet, men vi endte med at etablere en pizzaovn, hvor vi så har tilkøbt en røgsuger – en smart funktion, som vi havde set på Fanø Krogaard, hvor VICA også har leveret et flot orangeri. På den måde har vi både mulighed for at lave lækre pizzaer, når ovndøren er lukket og holder på varmen, og samtidig kan vi slå ovndørene op og benytte ovnen som pejs.”

Spisning i orangeriet

Familien har med orangeriet mere eller mindre fået et helt nyt liv om sommeren, og Lotte fortæller med et glimt i øjet, at et af børnene sågar har spurgt: ”Skal vi aldrig spise indenfor længere?” I løbet af sommeren spiser de nemlig alle måltiderne i orangeriet. ”Når vi spiser morgenmad, kommer vi tit til at sidde alt for længe – men det gør ikke noget, for her er simpelthen så dejligt afslappende. Det er som er være i sommerhus eller på ferie – og vi ser faktisk ikke fjernsyn hele sommeren, fordi vi er herude.”

 

I kontakt med naturen

Lotte fortæller afsluttende, at familien også er kommet i nærkontakt med deres have og dyrene i den på en helt anden måde, end de var tidligere: ”Vi opdagede, at vi havde en grævling, som ofte tøffede rundt udenfor. Masser af fugle ser vi også, og i en periode har vi haft et rådyr, der dagligt lagde sin rute forbi, selv om vi sad lige inde bag orangeriets ruder.”

 

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du over 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

Inspiration
VICA Eos Victorian T-model 201/38 Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Eos Victorian T-model 201/38

VICA Eos Junior T Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Eos Junior T

VICA Æstetik og kvalitet: En læfuld plads til yoga i haven Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Æstetik og kvalitet: En læfuld plads til yoga i haven

VICA Helios Master Victorian Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Helios Master Victorian

VICA Som at holde ferie på egen matrikel Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Som at holde ferie på egen matrikel

VICA Sommerhus i egen have Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Sommerhus i egen have

VICA Orangeri Gigant Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Orangeri Gigant

book_online Book møde