Skydedøre til terrasse

Vil du have mere læ på terrassen uden at miste muligheden for at nyde den friske luft og sommersolens varme? Så er en glasinddækning med skydeglas eller foldeglas skøn mulighed.

Glasdøre på terrassen er en effektiv og god løsning til at skærme af for vind og vejr på din terrasse, og glasinddækningen kan desuden holde på varmen i de koldere måneder.

Hvorfor vælge skydedøre eller foldedøre?

Terrassen er vores mest foretrukne opholdssted, når vejret tillader det. Lige fra det tidspunkt, hvor de spæde solstråler viser sig i foråret, begynder vi at se frem til at kunne rykke udenfor. Men det danske vejr kan sætte en stopper for vores brug af terrassen.

Hvis du har en overdækket terrasse - eller vil opføre en overdækket terrasse - kan du med fordel tænke skydedøre eller foldedøre ind i billedet. Så kan terrassen nemlig benyttes i længere tid i begge ender af sæsonen.

Rammeløse skydeglas

Skydeglas er dejlig og nem løsning til lukning af en terrasseoverdækning, altan eller lignende.

Skydeglas består af glaspaneler, en top- og bundskinne af aluminium og kørehjul, så glaspanelerne kan køres til siden i en skinne med 2, 3, 4, 5 eller 6 spor. Hjulsystemet kan indstilles i højden, så glaspanelerne kan justeres helt perfekt til din inddækning.

Vores rammeløse skydeglas er fremstillet af 10 mm tykt hærdet sikkerhedsglas, og kanterne har en flot slebet finish, så dit nye uderum får et elegant udtryk. Vores skydeglas kører stabilt, og du kan indstille, hvor meget de enkelte paneler skal overlappe, så du glasinddækningen opfylder dine ønsker. I bundskinnen er der drænriller, så regnvand kan løbe ud af skinnen. 

Vælger du skydeglas til en gavlside, medfølger der aluplank til inddækning af trianglen.

Skal du vælge skydedøre eller foldedøre?

Foldedøre til terrasse

Foldeglas er rammeløse og er derfor af udseende det mest enkle og lette system, da alle paneler sidder i den sammen skinne, som derfor er så smal som muligt.

Når systemet åbnes, drejes glasset 90°, så det kan parkeres op ad en mur eller søjle. På den måde får du den størst mulige åbning, når alt glasset er kørt fra.

Da alle glaspaneler sidder i den samme skinne og skubbes sammen omkring en tætningsliste, er det også det mest vindtætte system, når det er lukket

Skydedøre til terrasse

Skydeglasset kører i hver sin skinne – ligesom man kender det fra skydelågerne på et klædeskab. Når alle panelerne er kørt til siden, vil glasset stadig dække bredden af et panel i den side, som glasset skubbes til.

Skydeglasset overlapper hinanden med ca. 35mm, men da der er et lille mellemrum mellem hvert glaspanel, kan vind, regn, og fygesne lettere smutte mellem panelerne. Dette kan dog afhjælpes ved at der monteres tætningslister på glasset. Afhængig af systemet, er der tale om en gummiliste eller tætningsbørster.

Elegante foldedøre, der er nemme at åbne

Vores foldedøre sidder på skinner, der gør det nemt at åbne og lukke din terrasse.

Se vores demonstrationsvideo her, hvor vi viser, hvor nemt det er at køre foldeglasset til side.

Processen
Afklaring af ønsker og behov

01.

Afklaring af ønsker og behov
Skitseforslag og tilbud

02.

Skitseforslag og tilbud
- visualisering af dit tilbud
Købsaftale og byggetilladelse

03.

Købsaftale og byggetilladelse
Byggeriet igangsættes

04.

Byggeriet igangsættes.
Vores byggeleder og håndværkere sørger for det bedste resultat
Gennemgang og aflevering

05.

Gennemgang og aflevering
Få en 3D tegning af din inddækning

Få dit helt eget frirum i haven

Hvis du vil have læ på terrassen og mere ude-tid, er en glasafskærmning en fed løsning, hvor du får en længere sommersæson udenfor. Hos VICA Danmark kan vi hjælpe dig med at få dine ønsker opfyldt, så du får netop den overdækning, du drømmer om.

Vi kan bygge inddækninger og terrasseoverdækninger efter netop dine mål og specifikationer, og du kan vælge, hvilken type glasværn du ønsker. Book et møde med os, så kan vi kigge på dine muligheder sammen.

Faste glasvægge

Vil du have permanent vindafskærmning på din overdækkede terrasse, kan du vælge fast glasvægge i stedet.

Faste glasvægge har højere vindtæthed, så du får mere læ - det kan være en god ide, hvis din terrasse er placeret et meget udsat sted, hvor vinden ofte blæser.

Skydedøre i hærdet glas

Vores folde- og skydeglassystemer leveres som udgangspunkt i 10mm, klar, hærdet sikkerhedsglas. Glasset er enkeltlags og derfor ikke isolerende.

Hærdet glas er 5 gange stærkere end almindeligt glas og er derfor mere modstandsdygtig overfor slag. Skulle uheldet alligevel være ude, så vil glasset gå i meget mindre stykker, så man på den måde lettere undgår at skære sig på skarpe eller spidse glasskår.

Vedligeholdelse af skydedørene

Vores skydedøre kræver minimal vedligeholdelse, men snavs, kviste, småsten o.l. er med til at slide på systemet og kan være årsag til, at glassene ikke kører optimalt eller ”sætter sig”.

Derfor er det vigtigt, at man sørger for jævnligt at efterse bundskinnen og evt. fjerne snavs – særligt efter et større regnskyl eller blæsevejr. Derudover bør de bevægelige dele smøres en gang om året med en fedtfri silikonespray (kan købes i byggemarkeder).

Forskøn glasinddækningen med lækre tilvalg

En glasinddækning med skydedøre til terrassen er en dejlig måde at få mere læ på terrassen, som også giver boligen et moderne uderum. Vil du forskønne inddækningen endnu mere? Så tag et kig på mulighederne for tilkøb.

Du kan eksempelvis få indsat LED-spots i spærerne i taget på din overdækning, så du får en hyggelig belysning i haven.

Vi har også selvklæbende greb til dine skydedøre, så de bliver endnu nemmere at åbne.

Mange muligheder med glas til terrassen

Hvis du vil gøre terrassen til et skønt uderum, har du mange muligheder. Glasvægge, skydedøre og overdækninger sætter rammerne om en god sommer - her kan du nyde det danske vejr, uanset om solen skinner eller regnen falder.

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Få inspiration i vores interaktive katalog – med hele 268 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger.

Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

Inspiration til uderummet - Vica katalog 2023
book_online Book møde