5 råd til stormsikring af drivhuset og orangeriet

Det danske vejr byder til tider på stormfulde dage med høje vindstyrker. Her hører vi ofte om trampoliner og drivhuse, der blæser væk eller går i stykker – og det kan være dyrt og irriterende at erstatte. 

Med en glasbygning i højeste kvalitet og nogle simple huskeregler kan du være sikker på, at din glasbygning kan holde, når det stormer. 

Stormsikrede drivhuse, orangerier og pavilloner

Hos VICA Danmark designer og opfører vi skønne og robuste glasbygninger, der kan holde til det danske vejr. Uanset om du drømmer om en udestue, et drivhus eller et orangeri, får du uderum i højeste kvalitet. 

Når du vælger en glasbygning i høj kvalitet, vælger du også en større sikkerhed – Hos os får du hele 5 års produktgaranti på alle vores drivhuse, udestuer og orangerier.

Vores drivhuse er testet af den internationalt anerkendte tyske kontrolinstans TÜV, der har godkendt bygningerne til at klare vindstød op til stormstyrke.

01

Fjern genstande rundt om huset

Når stormen raser, er der flere risici omkring glasbygningen. Den kan blive blæst omkuld – men der er langt større risiko for, at der blæser ting hen på uderummet, der ødelægger det. 

Derfor skal du altid huske at tjekke haven omkring glasbygningen for løse genstande. 

02

Tjek glasbygningens konstruktion

Man bør sørge for, at ens drivhus, orangeri eller udestue er godt forankret til jorden, så det ikke kan blæse væk eller blæse omkuld. 

Du kan fastgøre drivhuset til soklen med stærke bolte. 

Når du vælger en glasbygning fra VICA Danmark, er det vores egne professionelle montører, der sørger for, at glasbygningen er korrekt forankret til bunden, så det står stabilt og fastmonteret. Når du køber vores uisolerede produkter, medfølger forankringsspyd til fastgørelse af konstruktionen, så du ikke skal bekymre dig om dette.

03

Luk døre og vinduer

Det er vigtigt at holde en glasbygning tæt på stormfulde dage. Så længe døre og vinduer er lukket til, er uderummet tæt og kan klare meget kraftig vind. 

Sørg også for at låse eller på anden vis sikre døre og vinduer i din glasbygning, så de ikke kan blive revet op af den kraftige vind.

Skulle uheldet være ude, og der ryger en rude under en storm, anbefaler vi, at du åbner døre og vinduer, for at skabe gennemtræk. Herefter bør du kontakte vores kundeservice.

04

Skab læ

Du kan med fordel forsøge at skabe læ rundt om din glasbygning, når du vil sikre den mod storm. 

Skal du opsætte et nyt drivhus eller orangeri, skal du tænke dette med i placeringen – er der et skønt sted på din grund, hvor glasbygningen også får læ? Så er det en oplagt placering, der stormsikrer drivhuset.

Når du vælger en glasbygning fra VICA Danmark, vil vores rådgivere altid hjælpe med at finde den rette placering af din glasbygning.

Udetid i al slags vejr

 

"I vores sommerferie stormede og regnede det, men vi følte alligevel, at vi var meget udenfor, for vi spiste aftensmad derude og svømmede hver dag", fortæller Stine.

Under deres nye pergola kan familien nemlig nyde al slags vejr, og uderummet forlænger altså sommersæsonen. Her kan man sidde ude, selvom det regner eller stormer – og det har en unik charme at være helt ude i det danske vejr.

Læs mere om den skønne løsning her.

Stor terrasse med overdækket afsnit til spiseområde | VICA.dk

05

Tilmeld din glasbygning til forsikringen

Husk at altid at oplyse din glasbygning til din forsikring – det bør du gøre, så snart du får opsat dit drivhus, orangeri eller udestue for at sikre, at den er dækket under din nuværende forsikring. Hvis glasbygningen er godt forsikret, er du dækket, hvis uheldet skulle være ude. 

Vi anbefaler, at du ringer til dit forsikringsselskab og hører, hvordan din nuværende forsikring dækker glasbygningen. Nogle indboforsikringer dækker nemlig dit nye uderum, mens andre ikke gør.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du over 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

book_online Book møde