Inspiration til drivhuset: køkkenhave og hyggekrog

Drivhuset er en klassisk løsning, hvis du ønsker at være mere selvforsynende. Brug drivhuset som køkkenhave, hvor planter og grøntsager kan dyrkes og passes – og gør rummet dit eget med en hyggekrog, hvor du kan nyde udelivet.

Med vores drivhuse i eksklusivt design og høj kvalitet kan du forene praktisk plantedyrkning med et dejligt opholdsrum i en elegant løsning. Her finder du inspiration til dit drivhus’ forskellige anvendelsesmuligheder, og hvordan du kan kombinere det med et frodigt uderum med plads til at dyrke lækre grøntsager eller eksotiske planter.

Skab et skønt uderum

Design og indretning af drivhuset

Et drivhus er ikke kun et sted for plantedyrkning. Drivhuset åbner op for en bred vifte af indretningsmuligheder og anvendelser:

Opholdsstue: Ved at skabe en zone med fokus på komfortable siddepladser, hyggelige tæpper og dekorative elementer som hængende lanterner, kan du få et rum, hvor der er fokus på at nyde hinandens selskab og den omgivende natur. 

Den klassiske køkkenhave: Drivhuset er oplagt til dig med grønne fingre. Her kan du forspire dine frø, give tomatplanterne den nødvendige varme, eller skabe gode vækstmuligheder for eksotiske planter som oliventræer.

Spiseplads: Spis middag i stjerneskær – indretter du drivhuset med spisebord, kan du samle familie og venner til måltider i varme og hyggelige omgivelser.

I vores drivhuse vil du typisk have plads til flere hyggelige zoner.

1/6
Få grønne fingre

De bedste planter til dit drivhus

Når du har valgt, hvordan drivhuset skal indrettes, kan du begynde at finde planter og bringe liv ind i det.

Drivhuse giver nemlig ideelle vækstbetingelser for mange planter og særligt dem, der kræver et mere eksotisk klima, som er svært at tilbyde her i Danmark. Tomatplanter, oliventræer og vinstokke kan eksempelvis dyrkes i drivhuset.

Med et drivhus i haven er der også mulighed for en vis grad af selvforsyning. Ved at dyrke dine egne grøntsager og urter kan du nyde friskheden af din egen høst direkte fra jord til bord. Du kan overveje at dyrke agurker, peberfrugter, chili, auberginer, basilikum og persille

Sådan passer du planter i drivhuset

Læs om hver plantes behov

At passe på planter i et drivhus kræver omhyggelig opmærksomhed på flere faktorer. Læs om dine planter for at få en forståelse for deres behov:

  • Vanding bør ske regelmæssigt – men undgå overvanding for at forhindre rodskader.
  • Brug gødning passende, afhængigt af plantetypen, for at sikre næringsstoffer.
  • Endelig er det vigtigt at inspicere planterne jævnligt for skadedyr og sygdomme og handle hurtigt, hvis der opstår problemer, for at sikre sunde og produktive planter.

Drivhusets klima

Fordelen ved at have køkkenhaven i et drivhus er netop, at du kan sikre et varmere og fugtigere klima, som planterne nyder godt af.
Et godt udgangspunkt for at skabe det bedste klima i drivhuset er at holde øje med temperatur og luftfugtighed:

  • Det er vigtigt at opretholde en stabil temperatur, typisk mellem 18-24°C, ved at bruge ventilationssystemer i de varme sommermåneder.
  • Regulering af luftfugtighed er også afgørende; hold den omkring 50-70% ved hjælp af luftfugtere eller ventilation.
Vælg det rette drivhus

Æstetiske og funktionelle drivhuse

For at skabe et drivhus, hvor ude- og indemiljø forenes og giver plads til et sted, hvor du både kan dyrke planter og samtidig have et dejligt opholdsrum, kan du fokusere på at tilføje funktionelle og æstetiske løsninger til dit drivhus.

Overvej, om du vil have et klassisk, fritstående drivhus i haven, eller om det skal integreres på boligen som et vægdrivhus, så du kan træde direkte ud i det lyse rum.

For at få plads til både køkkenhave og hygge, kan du arrangere planter i både horisontale og vertikale lag ved at bruge planteborde til at arrangere mindre potteplanter. Højere planter som tomater og agurker kan trænes til at vokse op ad espalierer eller reb. Det optimerer pladsen i drivhuset og sætter også et flot visuelt præg på indretningen.

Få mere inspiration til udelivet

Få inspiration til din drømmeløsning i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger.

Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

VICA Danmarks inspirationskatalog
book_online Book møde