Lukket terrasse

En lukket terrasse forlænger sommersæsonen og sætter rammerne om et skønt udeliv. Her kan du nyde haven fra forårets første varme solstråler finder vej gennem skyerne og opvarmer uderummet - og helt ud på sensommeren.

Når du vælger en overdækket terrasse med sider, er der nogle regler, du skal være opmærksom på. Her på siden forklarer vi, hvad en lukket terrasse er, og hvad du skal forholde dig til, når du vil opføre den.

Hvad er en lukket terrasse?

En lukket terrasse, er en terrasse med både overdækning og sider. Her får du egentlig et uisoleret uderum, der enten kan bygges i forlængelse af hjemmet eller som et fritstående element i haven.

En lukket terrasse har tag, som giver ly for regnen, samt sider, der giver læ for vinden. Det betyder, at du får flere ude-timer i de skønne sommermåneder.

Forskellen på en overdækket terrasse og en lukket terrasse

En terrasseoverdækning er en terrasse med tag. Det kan laves på mange forskellige måder - både med fast tag, glastag og lameltag.

En lukket terrasse har både tag og sider, og den fungerer altså som et unikt uderum. Har du en overdækket terrasse, kan du med fordel få påsat sider, der giver mere læ for vinden.

Forskellen på en overdækket terrasse og en lukket terrasse er altså valget af sider.

Indberet uderummet til BBR

Når du skal opføre nyt byggeri på grunden, skal du indberette det til BBR.

Vælger du at få opført en lukket eller overdækket terrasse, skal dette indberettes.

Vil du lave ændringer på eksisterende byggerier, skal dette også indberettes. Det gælder eksempelvis, hvis du vil påføre sider på en overdækket terrasse og dermed lave den til en lukket terrasse. I dette tilfælde bliver din overdækning nemlig til en uisoleret tilbygning.

Processen
Afklaring af ønsker og behov

01.

Afklaring af ønsker og behov
Skitseforslag og tilbud

02.

Skitseforslag og tilbud
- visualisering af dit tilbud
Købsaftale og byggetilladelse

03.

Købsaftale og byggetilladelse
Byggeriet igangsættes

04.

Byggeriet igangsættes.
Vores byggeleder og håndværkere sørger for det bedste resultat
Gennemgang og aflevering

05.

Gennemgang og aflevering
Få en 3D tegning af din inddækning

Få dit helt eget frirum i haven

Hvis du vil have læ på terrassen og mere ude-tid, er en glasafskærmning en fed løsning, hvor du får en længere sommersæson udenfor. Hos VICA Danmark kan vi hjælpe dig med at få dine ønsker opfyldt, så du får netop den overdækning, du drømmer om.

Vi kan bygge inddækninger og terrasseoverdækninger efter netop dine mål og specifikationer, og du kan vælge, hvilken type glasværn du ønsker. Book et møde med os, så kan vi kigge på dine muligheder sammen.

Regler for overdækkede terrasser

Der er en række regler, du skal være opmærksom på og følge, hvis du vil opføre en lukket eller overdækket terrasse. Vi har samlet en masse råd om terrasseoverdækninger her.

En overdækket terrasse kræver som udgangspunkt ikke en byggetilladelse, men der kan være tilfælde, hvor det vil være nødvendigt.

Hos VICA Danmark er vi eksperter i at opføre glasbygninger, og vi hjælper dig igennem hele processen. Drømmer du om et skønt uderum, hjælper vi dig med at søge byggetilladelse.

Forskøn sommeren med en lukket overdækket terrasse

En lukket overdækket terrasse er en dejlig løsning, der forlænger sommeren. Med overdækningen får du læ for regnen og siderne giver ly for vinden - men med glassider og muligheder for forskellige typer tag, mister du ikke udsigten eller følelsen af at sidde ude.

En lukket terrasse kan laves med både faste glassider eller med skyde- eller foldedøre.

Faste glasvægge eller skyde-/foldedøre

Lukket terrasse med fast glas

Er din terrasse placeret et udsat sted med meget vind? Så er en lukket terrasse med faste glasvægge den perfekte løsning. Her får du høj vindtæthed, der sikrer et behageligt uderum. Samtidig er væggene lavet i klart glas, så du ikke mister udsigten eller følelsen af at sidde helt ude i haven.

Læs mere om faste glasvægge her.

Få frihed med skyde-/foldeglas

Vil du have større frihed til at tilpasse terrasseoverdækningen til vejret? Så er en løsning med skyde- eller foldedøre den rigtige løsning. Du får læ for vind og vejr, men når solen står højt, kan du åbne dørene op og lave den lukkede terrasse om til en overdækket terrasse.

Læs mere om skyde- og foldeglas her.

Andre tilbygninger i glas

Der er mange muligheder for at forskønne udelivet. En overdækket eller lukket terrasse er blot en af mulighederne, der kan berige haven. Få fire gode råd til valget af glas til terrassen.

Drømmer du i stedet om en løsning, du kan bruge året rundt? Så kan en udestue eller et orangeri være den helt rigtige løsning. Her får du en glasbygning, hvor du kan nyde haven på klos hold hele året.

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Få inspiration i vores interaktive katalog – med hele 272 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger.

Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

VICA Inspirationskatalog
book_online Book møde