Projekt / Drivhuse

Som at holde ferie på egen matrikel

Fakta om projektet

Type
Fritstående drivhuse
Kvm
23,2 m²
Døre og vinduer
1 stk. Lamelvindue med manuel åbning
1 stk. Enkelt skydedør
1 stk. Dobbelt skydedør
6 stk. tagvinduer med elektrisk motor - fuldautomatisk sensor til tagvinduer.
Farve
Ral 9005 dyb sort
Glas
4 mm hærdet glas
Profiler
Pulverlakerede aluminiumsprofiler med sprosseafstand 74 cm
Specielt
Helios Master Victorian MV46 -384 x 605 cm udv mål
Beskrivelse
Tilkøb af 1 stk. Blomsterbakke 458 cm lang (gavl) 1 stk Hylde 11 x 310 cm 1 stk insektnet til lamelvindue 2 stk Hylder 23 x 150 cm (2 lameller) 1 stk Hylde 53 x 150 cm (5 lameller) Ophængsøjer inkl. bolte og møtrik.
Tag
Pulverlakerede aluminiumsprofiler med 4 mm hærdet glas
Sagsnummer
8437
favorite_border favorite Gem
Billeder fra projektet
Om projektet

Orangeriet gav os det, vi ønskede

Midt i en utroligt hyggelig have i Vejen fremtræder dette elegante orangeri som en modvægt til hverdagens stress og jag. Her dyrker Charlotte og Carsten alskens planter, ligesom de nyder samvær med familien. Parret ønskede sig et fedt sted til hyggelige stunder - et sted, hvor man føler, man er på ferie, uden at man tager hjemmefra. Som Charlotte forklarer: “Vi har talt om at få et sommerhus, men vi synes faktisk, at orangeriet giver os det, vi gerne vil have.”

 

Uderum med flere formål

Orangeriet er et Helios Master Victorian på 23,2 kvadratmeter, som parret fik etableret i haven i løbet af sommeren 2022. Vigtigst af alt skulle det fungere som en udvidelse af huset, hvor daglige gøremål blev sat på pause, og man i stedet kunne nyde tilværelsen. “Vi har haft en idé om, at det i hvert fald skulle være en del af dagligdagen, en forlængelse af huset. Og så alligevel ikke, fordi det er jo fritstående, så den der tanke med, at nu går vi derud og forlader lidt det andet, det måtte orangeriet gerne kunne. Lige så snart man er inde i huset, så fylder tanker om støvsugning og vasketøj, men derude slapper man af. Man gearer ned.” fortæller Charlotte, som også nyder at bruge orangeriet på forskellige måder afhængigt af årstiden.

Flere rum i haven

“Lige nu er der fokus på dyrkning derude. Sidste år havde jeg ikke plantet ret meget, for orangeriet var ikke helt færdigt, men nu har jeg tredoblet indholdet med vindruer, tomatplanter, oliventræer og citrontræer. Og i ydersæsonen har vi spisebordet stående, så når vi har gæster, går vi derud i stedet for at sidde inde i huset. Det ændrer sig hele tiden, hvad vi bruger orangeriet til.” uddyber Charlotte. Samtidig har orangeriet bidraget til en bedre udnyttelse af Charlotte og Carstens have. Orangeriet er i sig selv et æstetisk indslag, hvor plantelivet forandrer sig på en helt anden måde, og ligeledes er der opstået flere rum i haven.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du over 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

Inspiration
VICA Eos Royal Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Eos Royal

VICA Eos Victorian T-model 201/38 Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Eos Victorian T-model 201/38

VICA Arcadia Victorian Drivhuse   |   integreret
favorite_border favorite

Arcadia Victorian

VICA Med panoramaudsigt over eng og solnedgang Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Med panoramaudsigt over eng og solnedgang

VICA Orangeri Professional Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Orangeri Professional

VICA Helios T Orangeri Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Helios T Orangeri

VICA Helios Master Victorian Drivhuse   |   fritstående
favorite_border favorite

Helios Master Victorian

book_online Book møde