Projekt / Orangeri

Elegante løsninger og hygge i aftenmørket

Fakta om projektet

Type
Integreret orangeri
Kvm
30,2 m²
Døre og vinduer
2 stk. udadgående dobbeltdøre og 1 stk. enkeltdør. 5 stk. topstyrede vinduer med aflåselige greb.
Farve
Hvid indvendig og udvendig.
Glas
28 mm lavenergi thermo glas med varmkant og med 19 mm indlagte sprosser i Elementer. 24 mm sikkerhedsglas med "StopSol" i tag.
Profiler
70 mm Matrix plastprofiler med indlagt galvaniseret stålkerne.
Specielt
Mellemgang med isoleret fast tag med troldtekt loft. Udvendig membran tag med kobber stern.
Sagsnummer
8181
favorite_border favorite Gem
Om projektet

Elegante løsninger og hygge i aftenmørket

”En tækkemand, en kobbersmed og en byggeansvarlig fra Vica Danmark kom ind i et glashus…”

Det kunne godt lyde som starten på en vittighed – men faktisk er det blot en del af historien om hvordan det gik til, at familien Hyldal Sørensen i sommeren 2021 fik etableret deres store orangeri.

Det har direkte udgang fra deres charmerende stråtækte ejendom nær Bække, og Tim og Ulla, der bor i ejendommen sammen med datteren Sira, fortæller, at de igennem de seneste 25 år har brugt meget energi på at modernisere og renovere huset uden at gå på kompromis med ejendommens oprindelige stil.

 

Havestue med mellemgang

Tro mod husets historiske rødder

”Vores gamle landhus har en historie, som strækker sig helt tilbage til tiden, før grundloven blev skrevet – og vi vil meget gerne have et hjem, som er tro mod dets historiske rødder. Derfor var det også virkelig vigtigt for os, at havestuen ikke kom til at ligne noget futuristisk, som slet ikke passer til huset. Det insisterede vi på helt fra starten, og jeg tror endda også, at vi skubbede lidt til Vicas idéer om, hvad der er muligt på den front.”
 
Mellemgangen fungerer som overgang mellem huset og glashuset. ”Vi har selv stået for at få bygget kobber- og stråtaget på mellemgangen og dermed binde havestuen sammen med huset, og vi er rigtig glade for resultatet,” fortæller familien. ”Vi er både glade for samarbejdet med Vica, og for at vi holdt fast i vores egne ønsker. Vi faldt for netop modellen her, fordi udtrykket er let og elegant og passer til vores ejendom. Derudover kan man tydeligt se, at der er tale om høj kvalitet.”

En fed følelse

Aftenstemningen i glashuset har taget familien med storm

Familien har allerede haft lejlighed til at opleve, hvor robust glashuset er: ”Der har indtil videre kun været en enkelt aften med rigtig regn og rusk og hårde vindstød, imens vi har haft havestuen – men der oplevede vi også virkelig, hvad rummet kan. Indenfor er der helt roligt og hyggeligt, og det understreges blot yderligere, når vejret viser sig fra sin voldsomme side udenfor. Det er simpelthen en fed følelse.”

Faktisk har især aftenstemningen i glashuset, taget familien med storm – endda i en sådan grad, at der allerede er planlagt op til flere fremtidige arrangementer i de hyggelige rammer. 

”Rummet her indbyder jo virkelig til selskab, nærvær, hygge og tændte stearinlys. Da dem som vi holder jul med oplevede stedet for første gang, var de heller ingen tvivl om, at det kommer til at blive den perfekte ramme om juleaften, samt festligt samvær som når vores søn Jari holder sin 25 års fødselsdag i havestuen", kommer det med et smil fra Tim og Ulla.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du over 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

Inspiration
VICA God rådgivning førte til den helt rigtige beslutning Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

God rådgivning førte til den helt rigtige beslutning

VICA Arkitektens førstevalg til et imponerende haveanlæg Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Arkitektens førstevalg til et imponerende haveanlæg

VICA Det perfekte afslapningssted Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Det perfekte afslapningssted

VICA Muret pejs og skorsten giver ekstra hygge Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Muret pejs og skorsten giver ekstra hygge

book_online Book møde