Projekt / Orangeri

Et perfekt match til et eksisterende byggeri

Fakta om projektet

Type
Integreret orangeri
Kvm
32 m²
Døre og vinduer
2 stk topstyret vinduer med aflåselig greb
1 stk 2-fags skydedør
1 stk. 4-fags skydedør
Farve
Hvid indvendig/Hvid udvendig
Brystningsmur
Tilpasset til brystningsmur som er beklædt i samme træbeklædning som resten af huset
Glas
28mm Lavenergi glas med varmkant Ug=1.0
Profiler
Isoleret VEKA plastprofiler med indlagt galvaniseret stål, integreret
hjørneprofiler/elementkoblinger. 70mm Matrix.
Tag
Aluminiums spær profiler monteret på speciel udviklet komposit rem/tagrende. 24mm Sikkerhedsglas med stopsol "Climate Ecoclean Neutral Sunshield 4S"
Sagsnummer
9818
favorite_border favorite Gem
Om projektet

Mange overvejelser

Det var ikke en spontan beslutning, at det hvidmalede træhus blev forlænget med et flot orangeri med pyramidetag, men det blev resultatet af lange overvejelser og endda flere forsøg, inden VICA tog bolden og fik den i mål. “Vi havde en morgenterrasse, som vendte mod det rigtige verdenshjørne, hvilket ville give et lyst rum året rundt, så der startede tanken".

 

Morgenterrassen, der blev til en helårsoase

”Vi fik rådgivning af VICA og en havearkitekt, og begge mente, at vi ville blive glade for løsningen”, fortæller kunden, da samtalen drejer ind på, hvorfor de kom på at tilføje et orangeri til deres træhus. Orangeriet er nu blevet en naturlig forlængelse af boligen, men det var ikke uden bekymringer, at kunden tog skridtet fra idé til handling.

“Vi var nervøse for byggeprocessen i forhold til tilladelser og så videre, men der må jeg give VICA stor ros. Det har kørt helt uproblematisk, og de folk, VICA sendte ud, var meget kompetente, og de holdt tidsplanen”, oplyser kunden. Således blev bekymringer vendt og gjort til en god oplevelse. Da orangeriet blev taget i brug, var VICA igen klar til at rådgive, for det viste sig, at der opstod nogle udfordringer i forhold til at have planter i orangeriet, hvilket skabte videre dialog og løsningsforslag mellem begge parter.

Skræddersyet løsning

Der var et stort ønske om, at orangeriet skulle matche træhuset, hvilket VICA har løst så godt, at kunden nu beretter om et perfekt match. Orangeriet er en tilføjelse til et hvidmalet træhus, og ønsket var et orangeri, der kunne stå i fuld harmoni med det oprindelige byggeri, så der ikke skulle være nogen kompromiser omkring æstetikken. Faktisk er der ramt så meget plet med farven, fortæller kunden, at ingen bemærker, at det ikke er samme træ, ligesom det smelter flot sammen med haven, der primært består af en stor græsplæne.

Inspiration

Gå på opdagelse i vores inspirationskatalog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores eksklusive og interaktive inspirationsbog – som er meget mere end bare et katalog.

Her får du over 300 siders smukke billeder og videoer, fortællinger fra vores kunders eksklusive glasbygninger samt gode råd fra vores eksperter.

Inspiration
VICA Parcelhus med smukt integreret orangeri Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Parcelhus med smukt integreret orangeri

VICA Her smelter arbejdsliv og privatliv sammen Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Her smelter arbejdsliv og privatliv sammen

VICA Det perfekte afslapningssted Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Det perfekte afslapningssted

VICA Afslapning og vækst i ét Orangerier   |   fritstående
favorite_border favorite

Afslapning og vækst i ét

VICA Orangeriet binder hus og terrasse sammen Orangerier   |   integreret
favorite_border favorite

Orangeriet binder hus og terrasse sammen

book_online Book møde