Stilguide: Find den perfekte stil til dit uderum

Hvad er din stil? Essensen af de elementer som gør, at du befinder dig godt i et rum – uafhængigt af modeluner og trendfarver, der skiftes fra sæson til sæson. 
 

I guiden her inspirerer vi dig til at finde den helt rigtige indretningsstil til dit uderum, som eleverer det og gør din glasbygning til din afslappende oase i hverdagen. Bliv inspireret af 3 tidløse og populære stilretninger: engelsk, fransk og skandinavisk.

De 3 mest populære stile til uderummet

Indretningsarkitekt Phine giver dig her råd og inputs til, hvordan du kombinerer materialer og andet for at opnå en helt særlig stemning og atmosfære i uderummet – med udgangspunkt i de 3 mest populære indretningsstile.

Stil #1

Uderum i fransk stil

Den franske stil er karakteriseret ved fine detaljer, lækre tekstiler i naturfarver og masser af eksotiske planter. Glæd dig til at nyde en stille stund med et godt glas rødvin i et inspirerende uderum, som leder tankerne mod den afslappede franske Riviera.

Møbelvalg og indretningsdetaljer

Drømmer du om sydfransk stemning i uderummet, skal du kigge i retning af bambus og tavler med skrift på og fine trækasser. Stilen er romantisk og kredser omkring små krummelurer og klassiske elementer. Det kunne være små anretterborde og et bredt udvalg af lanterner.

Lad dit valg af møbler understrege den sydlige franske stil. Som Phine fortæller, er bambus særlig velegnet til netop denne stil. Bambus har altid været populært, fordi det er et smukt, slidstærkt materiale, som samtidigt er let og nemt og flytte rundt på.

Brug bambusmøbler som fx daybeds, rumdelere, borde og stole til at pryde uderummet og skabe fine små hyggekroge. Møblerne oser af feriestemning og varme, så du kan få din helt egen sydlandske oase midt i haven.

Planter til det fransk inspirerede uderum

Den franske stil understreges også af duften i dit uderum. Her kan du gå efter oliven- eller citrustræer og de karakteristiske, smukke vinstokke. Fornem, hvordan duft og associationer til syden omfavner dig.

Du kan også invitere naturen indenfor i de fineste krukker i forskellige størrelser, former og farver. Du kan fx plante lavendel og rosmarin for at få en ekstra liflig duft af ægte sydfransk sommeraften.

Planter du i krukker, bliver det også lettere at flytte planter og blomster rundt, hvis du har brug for mere plads, eller gerne vil omrangere i glasbygningen, som sæsonerne og dine behov ændrer sig.

Stil #2

Den rå, skandinaviske stil

Den skandinaviske stil har i mange år gjort sig gældende i indretning verden over og er elsket på grund af sit minimalistiske, rå udtryk med fokus på en afdæmpet farvepalette og naturmaterialer.

I den skandinaviske, lidt rå stil fortæller Phine, at du bør se efter materialer som f.eks. beton og polyrattan. Det giver din glasbygning et moderne og råt look. For at bløde stilen lidt op, få balance og skabe en smuk sammenhæng med din have kan den skandinaviske stil også inkludere naturmaterialer som f.eks. træ og læder.

Materialer til indretning af dit skandinaviske uderum

Polyrattan

Polyrattan bruges ofte til møbler i forbindelse med den skandinaviske stil, fordi materialet giver en rå appel, samtidig med at udformningen i flet bløder udtrykket op. Og netop det er særligt kendetegnende i den skandinaviske stil: Den spiller på kontraster.

Polyrattan finder du typisk i forskellige nuancer af grå og brun, som spiller godt sammen med den omkringliggende natur. Samtidigt er materialet enormt slidstærkt og kræver minimal vedligeholdelse. Netop derfor er det blevet utrolig populært, når uderummet skal indrettes.

Beton

Beton passer perfekt ind i den minimalistiske, rå stil, som mange i Skandinavien er særligt glade for. Og beton er velegnet til udendørsbrug, fordi det kan tåle UV-stråler og store temperatursvingninger – uden at kræve nævneværdigt vedligehold.

Den karakteristiske grå farve passer perfekt til den nedtonede skandinaviske farvepalet, hvor du kan lade grønne planter og blomster fungere som diskrete farveindslag.

Skab balance med tunge og lette elementer

For at give den skandinaviske stil balance kan du indrette med både tunge elementer, som fx beton og træ, og med lette elementer, som glasvaser og zinkkrukker. Kontrasten gør noget helt særligt ved indretningen, og de enkelte elementer komplimenterer på fineste vis hinanden og skaber et balanceret udtryk.

”Du kan bruge små twist af deko, gerne i naturmaterialer, som appellerer til naturen omkring uderummet”, fortæller Phine og fortsætter:
”Det kunne være træophæng eller vægdekorationer. De små elementer giver et personligt og varmt udtryk og kan bryde med de rene og klassiske linjer, så du får mere sjæl ind.”

Stil #3

Den engelske eller victorianske stil

Den engelske eller victorianske stil er blevet særdeles populær de senere år – også i uderummet. Og det af god grund: Den engelske stil oser af romantik, elegance og er helt sin egen.

Drømmer du om denne stil, skal du gå efter smukke træmøbler, store lysekroner og kandelabre, en masse skønne blomster og sidst men ikke mindst, så er detaljerne noget af det vigtigste i denne stil.

Hæng f.eks. klassiske spejle op, pynt med puder og plaider i sofaen, læg store gulvtæpper ud, eller hæng billeder i klassisk stil op. Og brug gerne dit gamle porcelænsstel med blomster i uderummet – det passer perfekt ind i den engelske stil, hvor blomster i alle former er velkomne.

Fremtrædende materialer i den engelske stil

Træ

De fleste elsker træ, og træ har altid været populært at indrette med, fordi det giver noget organisk til stilrene og til tider ”kolde” rum. Med et møbel i træ får du varme og sjæl ind i rummet. Til den engelske stil kan du gå efter mørkt eller lyst træ, og tænk i møbler med fine detaljer og krummelurer – eksempelvis med udskæringer, svungne ben og frem for alt et eksklusivt look<.

Tekstiler

Den victorianske stil er luksuriøs, så tykke tæpper, tunge gardiner og masser af fine puder og plaider i forskellige mønstre og farver passer perfekt ind her. Tekstilerne spiller en stor rolle i at give varme, hygge og sjæl. Samtidig giver de den endelige finish, som gør, at dit engelske uderum fremstår færdigindrettet.

Planter er afgørende i den engelske stil

Roser i alle former og afskygninger – og gerne i både mættede og sarte, delikate farver. Rosen er en af de mest fremtrædende blomster i den engelske stil, men du kan også overveje masser af stauder i krukker, små æbletræer eller måske en gammel vinstok.

Vil du gerne have noget grønt i dit uderum året rundt, er vedbend et glimrende bud på en stedsegrøn, klatrende plante, du får fornøjelse af alle årets 12 måneder.

Få mere inspiration til indretningen af uderummet

I vores showrooms i Kolding, Aalborg og Køge kan du opleve vores mange skønne glasbygninger og se eksempler på, hvordan de forskellige indretningsstile kommer til udtryk.

Alle glasbygningerne er indrettet i mange forskellige stilarter, så du kan blive inspireret til hvordan du kan indrette dit nye uderum.

book_online Book møde