Inspiration til indretning af dit orangeri

Orangeriet er en charmerende tilføjelse til dit hjem – og med den rette indretning og fokus på detaljer kan du forvandle dit orangeri til et funktionelt og indbydende rum. Et orangeri åbner op for en bred vifte af indretningsmuligheder, som gør det muligt at forene det bedste både fra indendørs- og udendørsmiljøer.

Få inspiration til, hvordan du kan forvandle dit orangeri til en fredfyldt oase med elegant møblering og et gennemtænkt design.

Indret orangeriet – tænk kreativt og funktionelt

Indretning af orangeriet handler om mere end praktiske overvejelser – det er også en chance for at udtrykke din personlige stil og skabe et rum, der passer til dit hjem.

Alt efter behov og interesser kan du med indretningen skabe flere muligheder i samme rum og bruge dit orangeri på forskellige måder. Du kan f.eks. godt opnå et indbydende loungemiljø, et hyggeligt spiseområde, en grøn oase med planter og et rum til fordybelse eller yoga under ét og samme tag. Det afhænger naturligvis af orangeriets størrelse og dine drømme.

Møblerne og planterne kan være med til at dele orangeriet op, så du får følelsen af flere rum i glasbygningen.

Funktionalitet

Møbler til orangeriet

Når det kommer til møblerne i dit orangeri, er det vigtigt at tænke på både funktionalitet og din ønskede stil.

Du kan indrette orangeriet på mange måder og med forskellige typer møbler alt efter dine ønsker og behov. Møbler i naturmaterialer kan skabe en flot stil, der forbinder rummet med haven på en naturlig måde.

Vær dog opmærksom på temperaturændringer og lyset, som kan blegne møblerne. Det kan være en ide at indrette med have- eller rattanmøbler, der har et robust materiale og kan holde til klimaet. Møblerne er også stilfulde og kan komplementere de naturlige elementer i indretningen af et orangeri. 

Du kan vælge at få stop-sol glas i det isolerede orangeriets tag, som både beskytter møblerne og dine øjne mod solens skarpe stråler.

Kreativitet

Planter til orangeriet

Når du har valgt møblerne og indrettet dine "rum" i orangeriet, er det tid til at bringe hygge, farve og liv ind.

Krukker og planter kan tilføje den sidste prik over i’et i din indretning af orangeri. Valget af krukker spiller også en væsentlig rolle i indretningen og tilføjer karakter og personlighed til dit orangeri.

Det er vigtigt at tage højde for planternes klima- og rummæssige krav, så de kan trives og blomstre under de specifikke lys- og temperaturforhold i dit orangeri. Ved at indrette orangeriet med både store og små planter, og blande blomster, urter og træer, kan du opnå en dynamisk balance og skabe dybde i rummet.

1/5
Funktionalitet

Hold varmen med en brændeovn

En brændeovn kan være en attraktiv tilføjelse til et orangeri. Ikke alene tilføjer en brændeovn varme til rummet, men den skaber også en hyggelig atmosfære, som kan forvandle dit orangeri til en fredfyldt oase med plads til afslapning og samvær. Et orangeri med brændeovn gør det samtidig muligt at nyde rummet i de kolde vintermåneder.

En brændeovn i orangeriet kan tjene som rummets naturlige midtpunkt og trække elementer fra både indendørs og udendørs områder sammen til et sammenhængende udtryk.

Kreativitet

Tekstiler og akustik i et orangeri

Glem ikke hyggen – overvej at indrette med puder og tæpper i forskellige størrelser og farver for at skabe variation og dybde, men vær opmærksom på, at solen kan falme tekstilerne.
Tekstiler af høj kvalitet og med høj UV-beskyttelse har generelt længere levetid.

Tekstiler og hyggelig belysning er med til at skabe den helt rigtige atmosfære i orangeriet. Og her kan din personlige stil endnu en gang bringes i spil.

Du kan også påvirke lyd og akustik ed at tilføje tekstiler i form af puder, plaider og gulvtæpper i dit orangeri. De forbedrer rummets klang og skaber et harmonisk rum.

 

 

Få mere inspiration til udelivet

Få inspiration til din drømmeløsning i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger.

Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF.

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

VICA Danmarks inspirationskatalog
book_online Book møde