Udestuen er det rum, hvor familien samles

’Vi søger herud hele tiden’, lyder det fra familien på fire i Hedensted. Den 21 m² store udestue er blevet samlingspunkt for hele familien og alle nyder godt af det ekstra rum, som danner rammen om både leg, hygge og festlige sammenkomster.

Spisetid er kvalitetstid

Aftensmaden og timerne deromkring er det vigtigste tidspunkt på dagen for familien. De er en aktiv familie med mange timer ude af huset, men aftensmaden forener dem. Det er her, de alle samles og taler om dagen, der er gået.

Derfor er udestuen særligt ved spisetid blevet det foretrukne rum. Her er det samværet og samtalen, der er i fokus, og der er ingen forstyrrende elementer. ’Tiden går i stå herude, og vi kan fokusere på hinanden og bare have ægte kvalitetstid sammen’. 

Også børnenes rum

Også efter spisetid bringer udestuen værdi for familien. Om sommeren åbnes de store foldedøre, og der skabes en skøn overgang fra ude til inde. Når børnene leger i haven, bliver udestuen ofte en del af legen. Her hører restauranten, lægeklinikken eller blomsterbutikken hjemme, alt efter hvilken leg, der leges. Og med forældrene lige i nærheden nyder børnene de voksnes nærvær.

Tøfler til alle

På de overskyede efterårsdage og når vinteren sætter ind, hjælper laserkaminen i udestuen med opvarmningen, og familien har indkøbt tøfler til både børn, voksne og gæster, så ingen fryser om tæerne. ’Det er helt unikt at sidde lunt under en dyne af sne, som reflekterer skæret fra stearinlysene’.

Store oplevelser, når vejret slår sig løs

Oplevelsen af at være kommet tættere på naturen har gjort et stort indtryk på både børn og voksne. Tidligere søgte familien ind i huset, når uvejret var ude, men med vægge og tag af glas er udestuen et fantastisk sted at opholde sig, når vejret slår sig løs. Begejstringen er særligt stor hos børnene, når lyn, torden og skybrud kan iagttages helt tæt på. ’Børnene bliver helt ekstatiske, og så bliver det dårlige vejr pludselig en stor oplevelse’. 

Udestuen er det rum, hvor familien samles
book_online Book møde