4 ting du skal overveje, hvis du vil have en påbygning i glas

En glaspåbygning er et unikt uderum, der bringer mere lys i hverdagen. Her får du naturen tættere på livet, og du får mange muligheder hvad angår indretning. Din tilbygning kan bruges til netop det, du drømmer om.

Der findes mange former for tilbygninger i glas - her guider vi dig til, hvordan du finder den bedste løsning til dine behov.

01

Hvor skal glasbygningen placeres?

En glastilbygning er, per definition, integreret på boligen. Men der findes også mange fritstående glasbygninger.

Drømmer du om, at kunne træde direkte ud i dit uderum, skal glasbygningen være tilbygget. Og selv her har du mange forskellige muligheder - glastilbygningen kan placeres på din terrasse eller ud fra et rum. Mange vælger en placering ud fra, hvor man får mest muligt sol.

02

Hvilken type glastilbygning?

Der findes mange former for glasbygninger - glasindækkede terrasser, uisolerede drivhuse og isolerede udestuer og orangerier. Med store glaspartier har de forskellige løsninger meget til fælles, men der er også stor forskel på dem.

Med en glasinddækning til terrassen får du et uderum, der forlænger sommersæsonen. Her udvider du dine muligheder med terrassen, så du kan bruge den i længere tid.

Med en isoleret løsning, eksempelvis en udestue, får du et uderum, der kan bruges året rundt.

03

Overdækkede terrasser med glasvægge

Vælger du en glasinddækning for at få mere læ på terrassen, skal du også gøre dig tanker om, hvilken type inddækning, du ønsker.

Der findes faste glasvægge, som er perfekte til udsatte terrasser - så skaber du en lukket terrasse. Faste glasvægge har høj vindafskærmning, så du kan nyde uderummet, selv når det blæser meget.

Du kan også vælge skydedøre eller foldeglas, hvis du vil kunne åbne terrassen op, når vejret er godt. Her får du en hybrid mellem en overdækket og en lukket terrasse.

04

Undersøg reglerne for tilbygningen

Når man skal opføre nyt på sin grund, har man pligt til at indberette det til BBR. Du skal også være opmærksom på byggeprocenten på din grund.

En overdækket terrasse kræver oftest ikke en byggetilladelse, men der kan være tilfælde, hvor du skal søge.

Du kan læse mere om reglerne for overdækkede terrasser her.

Lad eksperter hjælpe

Måske har du allerede taget stilling til ovenstående - og så vil du gerne bare i gang med at få opført glasbygningen. Eller også er du stadig midt i overvejelserne.

Uanset hvad kan vi hjælpe dig med næste skridt. Hos VICA Danmark er vi eksperter i at opføre glasbygninger, overdækninger og inddækninger, der passer til netop dine behov. Vi hjælper helt fra designovervejelser og byggetilladelse til monteringen. Bliv klogere på processen og kontakt os her.

Udforsk dine muligheder i vores store inspirationsbog

Få inspiration til din drømmeløsning i vores interaktive katalog – med over 300 siders billeder, videoer og fortællinger fra vores kunders glasbygninger. Udfyld formularen, så får du adgang med det samme. Du får også mulighed for at downloade bogen som PDF

Hvis du vil vide mere, kan du udfylde dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet af en af vores medarbejdere.

Processen
Afklaring af ønsker og behov

01.

Afklaring af ønsker og behov
Skitseforslag og tilbud

02.

Skitseforslag og tilbud
- visualisering af dit tilbud
Købsaftale og byggetilladelse

03.

Købsaftale og byggetilladelse
Byggeriet igangsættes

04.

Byggeriet igangsættes.
Vores byggeleder og håndværkere sørger for det bedste resultat
Gennemgang og aflevering

05.

Gennemgang og aflevering
book_online Book møde